Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja mislim ako ne grešim da to nije Xiaomi redmi note 4x već Xiaomi redmi note 4.
Jer 4x imam i on ima 3gb / 32gb.

Poslednja izmena:
Piše na njemu, pod "About" redmi note 4, ima 4 gb rama i 64 gb interne.
E sad, postoji i 4x sa 4gb rama i 64 gb interne, a vidim da postoji i neki note 4 pro prime.
Šta je sad od toga moj fon, i da li je uopšte original?

Tvoj je verovatno global kao i moj i on nema oznaku "x" u nazivu.
Slikaj kutiju ako ti nije problem pa cemo znati bolje.

Svima pise Redmi Note 4 u About phone objasnjavao sam ja zasto...ima u nekom mom prethodnom postu u ovoj temi.

Sent from my Redmi Note 4X

Zile kako ti se cini fon? Zadovoljan ?

Prezadovoljan!

Display fantastican, mislio sam da ce me smoriti posle dobrog SLCD3 sa HTC-a.

Cak me i mrzi da menjam ovaj MIUI koliko dobro radi. Nisam primetio seckanje, skrol je fantastican. Neverovatno koliko je podmazan system. Nista losije od HTC-ovog Sense-a.

Mozda cu probati LOS based ROM, kad odrade stabilan kernel pomocu novog source-a.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znam da si ti bio u HTC temi glavni, zato me zacudio tvoj prelazak za Xiaomi :) Ali stvarno, za ove pare odlican fon sa brutalnom baterijom.SD 625 je taman koliko treba za ugodno koriscenje :) Lepo je ispeglan MIUI, npr. Dev rom je 7.0... radi jos bolje, pogotovo instalacija app i ima bolji MT.
RR je stabilan, moze se koristiti bez probema, samo jos neko treba da odradi dobar kernel , posto trenutno koristi MIUI kernel.Kada dobijemo i kernel bice jos bolji :)

Poslednja izmena:
Ovo jeste Redmi Note 4X ali Mediatek, ne Snapdragon verzija...
To je ona treca verzija izbacena posle Redmi note 4, pa Redmi Note 4 mat black i blue...Ovu verziju su skoro izbacili i nazvali je Redmi Note 4X.Ovo je verzija sa Mediatek procesorom u varijanti sa 64GB interne i 4GB ram-a.

Poslednja izmena:
Znaci 4X je samo u 3/32 Snapdragon ? Xiaomi sam sebe potkopava sa ovim oznakama...

@Kidence
Jeste, mediatek je.

Ono što je mene zabrinulo je prvenstveno to što na xiaomi sajtu ne prepoznaje imei brojeve, a nemam dvoznamenkasti broj da proverim product identification, pa ne znam šta da mislim s obzirom na to.
Sa druge strane, Antutu Officer je izbacio da je sve ok...

Uzivaj bre, ja ne videh ni jednu kopiju Xiaomi-ja...

A postoji i Redmi Note 4 sa SD 625 64/4 i Redmi Note 4X 64/4 sa SD 625.

Znam da si ti bio u HTC temi glavni, zato me zacudio tvoj prelazak za Xiaomi :) Ali stvarno, za ove pare odlican fon sa brutalnom baterijom.SD 625 je taman koliko treba za ugodno koriscenje :) Lepo je ispeglan MIUI, npr. Dev rom je 7.0... radi jos bolje, pogotovo instalacija app i ima bolji MT.
RR je stabilan, moze se koristiti bez probema, samo jos neko treba da odradi dobar kernel , posto trenutno koristi MIUI kernel.Kada dobijemo i kernel bice jos bolji :)

Pa pazi, mnogi su sa raznih Nexus-a presli na ovaj telefon i nisu se pokajali. Dosta toga nudi za ove pare. Mene su privukli baterija, snap SoC i dobra xda podrska.

Novi RR Build, ne znam da li koristi nov kernel.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=72417317

Za ovaj kazu da koristi poslednji source, PureNexus
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=72411715

@ Kidence
E, to mi je trebalo da čujem.
Ovaj po svemu izgleda kao original, pa valjda i jeste.
A mediatek i snapdragon.... šta je tu je. Meni je ok MIUI, ni sa prethodnim redmi 1s nisam petljala po romovima, tako da neću ni ovde. jedino ostaje pitanje baterije, ali šta sad da se radi.

Dev rom je nougat ? Ima i Srpski ?

Sent from my Redmi Note 4X Black

Опа...ПЈУР НЕКСУС најбољи ром на покојном нексус 5икс...најдуже сам њега користио, кернел је из сорса није МИУИ....

Poslednja izmena:
Upravo koristim pn i za sada klizi :)
Videću kako će se ubuduće ponašati ali na prvu loptu mi deluje bolje od rr sa miui kernelom.

Pa pazi, mnogi su sa raznih Nexus-a presli na ovaj telefon i nisu se pokajali. Dosta toga nudi za ove pare. Mene su privukli baterija, snap SoC i dobra xda podrska.

Novi RR Build, ne znam da li koristi nov kernel.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=72417317

Za ovaj kazu da koristi poslednji source, PureNexus
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=72411715

Čini mi se da su PN, RR i AEX ubacili novi source u poslednjim verzijama. Na AEX sam probao i nisam bio zadovoljan pa sam se vratio na verziju 16/05. Provukao se bag ili dva ali mi je baterija bila slabija i generalno performanse nisu bile tako glatke. Oba puta sam clean flash ali eto...nešto ne štima. Autor je rekao da će sledeći build biti kada source postane stabilan.

Poslednja izmena:
Ma ovaj mi leti kako radi, sve sam podesio. Mrzi me sad opet da menjam.

@ Kidence
E, to mi je trebalo da čujem.
Ovaj po svemu izgleda kao original, pa valjda i jeste.
A mediatek i snapdragon.... šta je tu je. Meni je ok MIUI, ni sa prethodnim redmi 1s nisam petljala po romovima, tako da neću ni ovde. jedino ostaje pitanje baterije, ali šta sad da se radi.

Ja imam ovaj model sa MTK i apsolutno nema nikakvih problema,sve radi bezprekorno,jedino sto je veci potrosac od SD verzije procesora..A to se da resiti ako se kinezi ubuduce smiluju nekim apdejtom..Uzivaj u telefonu koji je dobar,ima ljudi poput nas koje apsolutno ne interesuju romovi i caprkanje te vrste po telefonu kao sto se to moze raditi na SD verziji..Kako okrenes nista toliko nisu u prednosti..Ovo je ipak telefon srednje klase koji radi savrseno za taj status..

Poslednja izmena:
Ok, hvala :)

Malo pre sam otkljucao bootloader. Izbacio je binding time error sa poslednjom Mi Unlock verzijom. Ako vas mrzi da cekate da prodje to vreme, onda probajte da otkljucate BL sa Mi Unlock V1.1. Meni je proslo iz prve.

Jeste, Developer ROM je Nougat.

Žile koji si prvi flešnuo? Novi RR? Kako ti se čini na prvi pogled?

Da, poslednji RR. Dobro izgleda, ali sam morao da smanjim DPI na 400.l, default je bas preveliko (na MIUI su prevelike ikonice :D)

Radi sve bez problema, zadovoljan sam. Mozda MIUI ima za nijansu negde bolji skrol, ali nista strasno. Jos ce ovo da se optimizuje :)

Screenshot_20170525-095652.png

Probaj da smanjis animacije...

Nazad
Vrh Dno