Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je iko uspeo da nabavi neko staklo, nosim ga mesec dana, nema tacku, ali bi ipak nesto da postavim preko ekrana. 4x je u pitanju

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imaš zaštitnu foliju u čika Ljubinoj BG a mogu da ti se raspitam za staklenu zaštitu.

на овај 2.5Д нема шансе да се залепи нешто како треба....ја сам поручио ово
https://www.aliexpress.com/item/Xia...ic-Adsorption-Tempered-Glass/32773702393.html
имао сам сличну на МТК верзији стварно савршено пристаје, али је остављала прсте само тако телефон ми је био као да сам га мазао маргарином...Без заштите овај дисплеј изгледа невероватно...Носим се мишљу да га носим голог, мада читам да се ЛАКО гребе, фолије нисам успео да нађем код НАС...

Prestani da čitaš i uživaj. Nismo ga platili 500+ evra pa da je tragedija ako nastrada.

Ja ga nosim bez ičega već 3 nedelje i ništa. Kao nov. Ima neku finu zaštitu na sebi.

Istekao Edit..
Probao sam kamera mod ali nije promenio fps dok snimam video i dalje je jako los u zatvorenim prostorijama 17fps, trebalo bi 30 da bude konstantno 🙁 kod burazera na s5 konstantno 30 cepa u svim uslovima..

A kako si zadovoljan slikama? Kakav je kvalitet kad uporediš auto mod sa tim modom i bez? Manuelna podešavanja? Itd

Nemam pojma, iznervirao sam se i vratio sve default

MX6,bolja izrada,ne klizi kao 4x,4gb rama,ali nista bolji ram managment od 4x.Samo mi jedna stvar smeta sto ne mogu da namestim dual apps.Imam 2 kartice i samo jedan viber 🙁
4x je responsivniji od mx6 po pitanju mnogo toga.

Послато са MX6 уз помоћ Тапатока

Имао сам МТК сада имам СД верзију ја овако видим ствари;
Трајање батерије на СД верзији је стварно невероватно, може да се помисли да је неки БАГ у очитавању процената исте 🙂 7,45 сати СОТ-а још 53% срамота за све остале уређаје, далеко од тога да је СОТ слаб на МТК само је једноставно мањи, фотографије су осетно боље на СД верзији, видео ДРАСТИЧНО бољи, звук на снимцима доста чистији и природнији, дисплеј ми је некако другачији, боје су јаче и дречавије (није неки плус), немам заглављених пиксела (на МТК сам имао 10ак зелених на сивим подлогама),нема пробијања светла по ивицама, видљивост на јаком сунцу је лоша (најлошија од свих телефона до сада), телефон је апсолутно ХЛАДАН једино се греје приликом пуњења, СД верија подржава неки квик чарџ али не са овим пуњачем јел? Кућиште је квалитетније урађено на МТК, са оним обореним ивицама је више грипи, али се мени више допада ова варијанта на СД верзији иако је још клизавија, једино ме брине ова сива пластика да се не огули временом и уништи фантастичан изглед. Звук је исти на звучнику, на сушалицама СД верзија је тиша и топлија (све подешавања иста). Већ сам рекао да је вифи пријем доста бољи на СД верзији (имам 14 мрежа у стану на МТК 4 😉 ) МТК је често испадао са ЗТЕ рутера, телеком вдсл 50, ЛТЕ је исти (центар Краљева лелеком) стабилан и нема испадања. Заједница драстично јача на СД-у, на томе хвала буђавом МТК што не даје сорс код, има пар модова, ромова уопште све може да се нађе и доради.
Моја највеће кочница је био МИУИ, користио сам на другим уређејима, данас је то постао веома упеглан и стабилан скин, сва подешавања, заштите, чистачи, теме...све је већ ту. Шаоми налог је веома употребљив и користан, ради савршено (иако сам исти дисејбловао и обрисао СВЕ везано за исти) коме треба хасл фри 🙂 налог. Право је освежење имати све то "аут оф д бокс" ,а не посезати за 15 других апликација, модулима и сл. да би померио сат десно или лево :/, рама једе доста али истога и има тако да није проблем "празан рам је неискоришћен рам".
МТК је бржи у хрому (скрол и сл.), отварању апликација (ја то приметим, неко вероватно неће) камера брже стартује на МТК, фејзбук (она блоат верзија) бржи, имао сам проблема са галеријом (није увек показивала све фолдере, рифреш трајао бесконачно, морао ресет често, користио квик пик), иста ствар и са музичким плејером, знао је ОПАСНО да закуца МТК на јутубу (изађем из апликације звук остане, можда је до ОС-а, мада СД то не ради), МТК се прилично грејао, пар пута ми је избацио и 45ц батерије и тражио да се хлади...Н
Све у свему телефон је апсолутни бест бај у више категорија и брендови немају представника за мегдан, који год модел да узмете нема грешке, МТК јачи али сировији, топлији, више једе батерију али квалитетније изгледа (имате ризик заглављених пиксела), СД све супротно 😉

Pobrisana je ova rasprava, nemojte nastavljati dalje.

Lična prepucavanja obrisana. Molim da se vratimo natrag na temu. Hvala.

Miloše, radi li metoda za twrp i root koju si postavio na MIUI 8.2.5.0?
Radi. Samo hoću da naglasim da nakon što iz adb-a flešuješ recovery ne restartuješ telefon već unesi komandu "fastboot boot recovery x.img" (x je naziv tvog recovery fajla). Onda kad uđe u recovery flešuješ lazyflasher fajl i to je to.

Ukoliko želiš i root, skini sa supersu sajta .ZIP fajl verzije 2.79 uđeš u recovery, flešuješ i pre restarta obavezno očisti cache i dalvik! Eto to je ukratko to, nadam se da ćeš se snaći.

Elem, ubacio sam jutros custom rom. Odlučio sam se za AOSP Extended, najnovija verzija. Za sada deluje skroz fino. Ne mogu da kažem da je osetno fluidniji od Global Stable 8.2.5.0, ali definitivno nije ni sporiji. Nema nekih bagova, bar za sada nisam naleteo. Rano je još o tome da se priča. I za bateriju ću sačekati dan dva da vidim kakva je. Za sad ne vidim većih razlika ali o tom potom. Rom ima korisnih dodataka ali nije prenatrpan. I dalje je to sve dosta čisto i utegnuto. Ali bogatiji opcijama od Lineage npr.

Postupak za flešovanje roma je krajnje jednostavan. Skinete firmware, rom i Google apps. Wipe-ujete sve (sistem, data, dalvik, cache, može i factory reset). Flešujete firmware, zatim rom i na kraju Google apps. Ako koristite Open Google apps, da naglasim da vam treba verzija za ARM X64 procesor, a u ovom slučaju i za Android 7.1 jer je to osnova ovog roma ali čini mi se i RR i Lineage. Ja lično sam uzeo minijaturni paket "pico" apps pa posle sam skidam šta mi treba i šta želim da koristim.

@kidence koristis li neku temu na RR? Imam instaliran ovaj Substratum al mi nije bas nesto...

Послато са Redmi Note 4x

Koristim samo gore sa za status bar, za signal...ostalo nema neki izbor.

Sent from my Redmi Note 4X

@kidence koristis li neku temu na RR? Imam instaliran ovaj Substratum al mi nije bas nesto...

Послато са Redmi Note 4x

Koristim samo gore sa za status bar, za signal...ostalo nema neki izbor.

Bacite pogled na ovu temu, baš je dobro odrađena i ispeglana

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xdnax.apps.dnadarkproject

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kidance moze li jedno pitanje.
Dvoumim se izmedju R4 prime i RN4x posto si imao oba i poznajes ih dobro.Koji bi ti izabrao????Trebalo bi da pazarim jedan za neke 2-3 nedelje.
Hvala na odgovoru unapred.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja dajem prednost RN4X...
Nekako mi je bolje legao, zadovoljniji sam sa njim kada sve pogledam...Kao veliki plus vidim jos i podrsku zajednice, dobice sigurno 7.0 na GS(kome je to bitno).
Ipak je 5.5'' komotnije za rad, za net, forum i ostalo...dok izrada na R4P je odlicna.
Koji god da uzmes neces pogrestiti, ali ja licno dajem prednost RN4X.

^Jesi li i dalje na RR/LOS?

RR , ali 5.8.2. Nisam na zadnjem.

Aha, nema veze, mislim da je isto. Npr kada ti stigne SMS ili poruka na WA. Odgovoriš iz headup ili iz notifikacija, nebitno. Ostaje notifikacija da stoji, ne sklanja se automatski nakon što odgovoriš. Jel tako kod isto kod tebe?

I da, nema bedževa na ikonicama? Do duše ja sam na Pixel launcher-u..

Koristim Novu prime, navika. Radi kao sat.
A sto se tice notifikacija, sve lepo radi...cim odgovorim na reply iz status bar-a , notif. nestane.

Onda me zeza aplikacija. Nešto sam menjao i budžio. Sa stock je sve OK. Hvala 😉

A reci mi update na custom romu, može bez reseta ili clean fleša? Samo ono iz aplikacije odradi i ćao. Mislim, znam da može, ali zbog bagova pitam.

Pa zavisi sta si sve menjao-modovao.
Flesujes novu verziju kroz TWRP, takozvani dirty flash.Tako ja praktikujem.
Tako sve vracas na def., pa posle opet mozes da menjas po svom ukusu...

Pa nisam nešto mnogo, samo ono osnovno -statusbar, zvona, itd.

Ja sam na 5.8.3 i koristim trebuchet i nema bedzeva na ikonicama,trazio sam u podesavanju ali ne mogu da nadjem,mislim da je neki bag a ovo sa odgovorima iz status bara radi,tj nestane notifikacija cim se odgovori...

Послато са Redmi Note 4x

Pa Nova koristi poseban dodatak u vidu Tesla plugin-a za bedzeve.
Kolilo ja znam TB nema takvu opciju.

Nazad
Vrh Dno