Имао сам МТК сада имам СД верзију ја овако видим ствари;
Трајање батерије на СД верзији је стварно невероватно, може да се помисли да је неки БАГ у очитавању процената исте 🙂 7,45 сати СОТ-а још 53% срамота за све остале уређаје, далеко од тога да је СОТ слаб на МТК само је једноставно мањи, фотографије су осетно боље на СД верзији, видео ДРАСТИЧНО бољи, звук на снимцима доста чистији и природнији, дисплеј ми је некако другачији, боје су јаче и дречавије (није неки плус), немам заглављених пиксела (на МТК сам имао 10ак зелених на сивим подлогама),нема пробијања светла по ивицама, видљивост на јаком сунцу је лоша (најлошија од свих телефона до сада), телефон је апсолутно ХЛАДАН једино се греје приликом пуњења, СД верија подржава неки квик чарџ али не са овим пуњачем јел? Кућиште је квалитетније урађено на МТК, са оним обореним ивицама је више грипи, али се мени више допада ова варијанта на СД верзији иако је још клизавија, једино ме брине ова сива пластика да се не огули временом и уништи фантастичан изглед. Звук је исти на звучнику, на сушалицама СД верзија је тиша и топлија (све подешавања иста). Већ сам рекао да је вифи пријем доста бољи на СД верзији (имам 14 мрежа у стану на МТК 4 😉 ) МТК је често испадао са ЗТЕ рутера, телеком вдсл 50, ЛТЕ је исти (центар Краљева лелеком) стабилан и нема испадања. Заједница драстично јача на СД-у, на томе хвала буђавом МТК што не даје сорс код, има пар модова, ромова уопште све може да се нађе и доради.
Моја највеће кочница је био МИУИ, користио сам на другим уређејима, данас је то постао веома упеглан и стабилан скин, сва подешавања, заштите, чистачи, теме...све је већ ту. Шаоми налог је веома употребљив и користан, ради савршено (иако сам исти дисејбловао и обрисао СВЕ везано за исти) коме треба хасл фри 🙂 налог. Право је освежење имати све то "аут оф д бокс" ,а не посезати за 15 других апликација, модулима и сл. да би померио сат десно или лево :/, рама једе доста али истога и има тако да није проблем "празан рам је неискоришћен рам".
МТК је бржи у хрому (скрол и сл.), отварању апликација (ја то приметим, неко вероватно неће) камера брже стартује на МТК, фејзбук (она блоат верзија) бржи, имао сам проблема са галеријом (није увек показивала све фолдере, рифреш трајао бесконачно, морао ресет често, користио квик пик), иста ствар и са музичким плејером, знао је ОПАСНО да закуца МТК на јутубу (изађем из апликације звук остане, можда је до ОС-а, мада СД то не ради), МТК се прилично грејао, пар пута ми је избацио и 45ц батерије и тражио да се хлади...Н
Све у свему телефон је апсолутни бест бај у више категорија и брендови немају представника за мегдан, који год модел да узмете нема грешке, МТК јачи али сировији, топлији, више једе батерију али квалитетније изгледа (имате ризик заглављених пиксела), СД све супротно 😉