Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ma wipe sam pomenuo zbog clean/dirty flash.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sto su se ovi Indusi nalozili na f2fs [emoji23]

Lepo radi ovaj zadni RR od 23.05.
Odradio sam dirty flash preko 5.8.2 i sve radi kao podmazano.
Cini mi se da je malo brzi, odzivniji nego 5.8.2.
Za sada i vise nego zadovoljan :D

RR мора још качамака да поједе.

Ljudi mogu li nekako da uradim downgrade sa 8.2.5.0 na 8.1.5.0?

Preko MiFlash jesi probao?

Може најнормалније са ми флеш.

Al si mu objasnio...
Imas tutorial na http://en.miui.com/thread-515904-1-1.html
Pa prostudiraj to,ali tek kad budes 100% siguran,pocni proces.
Ja sam to sve radio na RN3 Pro,ali sam vec zaboravio kako i sta.
Te linkove sam kačio pre par dana. Postoji search i polako. Ja sam mu dao smernicu. Ako ću da pišem tutorijal svaki put a već piše u temi i ima link ... Ukuca Mi Flash i nađe šta smo pisali.
Ne vidim neke benefite. Izasao novi LineageOS, uskoro official.

Zasto tako mislis? :)
Juče sam flešnuo Lineage a i konvertovao na f2fs.

Kako se ponasa? Je l' brzi/fluidniji od AEX ili RR? :)

Te linkove sam kačio pre par dana. Postoji search i polako. Ja sam mu dao smernicu. Ako ću da pišem tutorijal svaki put a već piše u temi i ima link ... Ukuca Mi Flash i nađe šta smo pisali.
Vidi Milose,ako to smatras kao podrazumevano tu search opciju,sto je naravno tacno sa tvoje strane,onda se nemoj javljati.
Ovako je to meni izgledalo...
Covek pita za pomoc oko downgrade_a...Kao da je pitao kako se puni fon,a ti onda napises,probaj punjacem..
A onda onaj iza tebe napise,probaj i usb kablicem.Mislim na kolegu koji je odgovorio odmah iza tebe.
Ja sam to u svojim mladjim danima zvao Coksare,a ti izguglaj za taj izraz...
Ali ajde,da ne budem i ja kao i ti....dodje mu nesto kao stipsa.

Neko je vec dao odgovor na pitanje kako resiti curenje baterije, ali nikako da iskopam te postove.

Naime, tokom noci, baterija sa 100% ode na 80%, i pri tome su aktivne 2 SIM kartice (obe su sposobne za 4G), kao i WiFi i pri tome je izabrano da je Preferable Network = 2G.
Sve aplikacije su pogasene, telefon napunjen, ali 20% je malo previse, rekao bih.

Citam XDA forum i resenja za tzv. Deep Sleep koji kod mene izgleda ne radi. Dakle, ako obe SIM kartice koje podrzavaju 4G nisu resenje, sta uraditi? Da li je resenje rutovanje, pa gasenje LTE opcija kroz neke od opcija (postoje objasnjenja na netu), ili postoji jednostavnije resenje?

Hvala unapred svima na odgovorima.

Osim ovoga problema sa baterijom, mob je fenomenalan :)

P.S. Kucam sa kompa koji nema inst latinicu, pa je zato ovako cosava...

Vidi Milose,ako to smatras kao podrazumevano tu search opciju,sto je naravno tacno sa tvoje strane,onda se nemoj javljati.
Ovako je to meni izgledalo...
Covek pita za pomoc oko downgrade_a...Kao da je pitao kako se puni fon,a ti onda napises,probaj punjacem..
A onda onaj iza tebe napise,probaj i usb kablicem.Mislim na kolegu koji je odgovorio odmah iza tebe.
Ja sam to u svojim mladjim danima zvao Coksare,a ti izguglaj za taj izraz...
Ali ajde,da ne budem i ja kao i ti....dodje mu nesto kao stipsa.
Okej, kapiram šta hoćeš da kažeš ali ja nisam u tom fazonu. Ako treba da se pomaže, uvek sam tu. Prelistaj nazad stranice i videćeš. Ovde sam pitao "Jesi li probao preko Mi Flash" jer nisam siguran da li je uopšte nešto radio pa nije uspeo downgrade ili uopšte nema predstavu kako bi to mogao da uradi. On da se javio i rekao "Jesam li neće/Ne, ne znam kako", svakako da bi sledeći moj post bio objašnjenje uz linkove. Eto, nadam se da si me razumeo.

Kako se ponasa? Je l' brzi/fluidniji od AEX ili RR? :)

Ma nema nekih razlika... Sve to podjednako šljaka. Lineage čistak nema gotovo nikakvih opcija kada se uporedi sa AEX ili tek RR; ali ja ni ne volim to toliko estetski da doterujem. Mislim da ću se vratiti na AEX jer mi nedostaje par dodatnih opcija za prečice na tasterima, kockica za prognozu u notifikacijama (znam da može preko dodatnih app da se namesti ali ja to volim što jednostavnije), AEX ima manje nekih app koje brišem i ima možda još 2-3 dodatka koja mi koriste. Ali što se tiče performansi zaista nema apsolutno nikakve razlike između ova 3. Čak sva 3 imaju istu zadaršku prilikom izlaska iz aplikacije na home dugme. Sve se svodi na lične preferencije - ko voli dosta da podešava i modifikuje (pre svega estetski) neka ide na RR; ko voli custom rom zbog performansi i to je to, ne zanima ga ovo štelovanje neka ide na Lineage. AEX je neka sredina. Ostali romovi su mi nekako još uvek neformirani, zeleni pa ih ne želim još uvek isprobavati.

Imam snimke sa 8.1.5.0 freme rate je top, kad bih mogao da ga svucem nekako na 8.1.5.0, dal bi factory reset pomogao?

Skines fastboot rom 8.1.15.0 i raspakujes.Otkljucas BL na telefonu, ubacis telefon u fastboot, zakacis na komp, ucitas rom u Mi flash i flesujes...

A RR nema zadrsku prilikom izlaska na home button.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Identično rade AEX, RR i Lineage. Koliko god zadrži AEX, toliko i ova dva. Ja to nisam primećivao dok nisam baš obratio pažnju.

Da moze napisao bih :) tako moze samo upgrade, downgrade ne moze.

Sent from my Redmi Note 4X

Trebalo bi da mozes, ja sam tako sa 8.1.5 presao na dev rom pre nekih mesec dana

Zasto mi posle nekih 10-15 sec sam izadje iz fastboot moda kad pokusam da flesujem?

Ne treba. Jednom se otključava i to je to.

Meni sad zapelo nece drajver da mi instalira, koristim win 8.1 64bit pokusavam preko laptopa i nece, izbaci kao instalirao i posle opet pise da fali drajver android, ko da nista nije instalirao

Nazad
Vrh Dno