Posle 20 dana korišćenja mogu da kažem da je telefon RN4X stvarno vrh, absolutni best buy u sadašnjem trenutku. Sve vreme sam mislio da je MIUI više nedostatak nego prednost, sada mislim suprotno. A stvarno sam imao iskustva sa dosta romova, ali ovakav kao Global stable 8.2.2.0 još nisam video, stvarno mnogo dobro upeglan rom a uz to prepun drugih featurea za koje bi se inače kupovale aplikacije, recimo autostart, second space, dual apps, alarm za overheating sa temp threshold (!:zgran

, fw za izlaz na net, gestures launcher, lokalni backup... Rom nije ljubav na prvi pogled jer deluje ispremeštano i pretrpano, ali kad zagrebeš malo ispod površine shvatiš vrednost.
Ajde rom ok, sw je to, ali posle godina provedenih sa raznim linuxolikim sistemima gde sve stvari sa strujom uvek padaju u prvi plan, mislim da je najveća prednost ovog modela kombinacija SoC i kernela, da je to čudo jedno - deep sleep neprikosnoven (uz fp always stand by), uvek ladan ko špricer, long stand by time...
Za sada ne koristim usluge MI accounta, osim za download teme pa log out, ali što vreme više prolazi vidim da su i taj svoj <apple like eko sistem> sredili do perfekcije, 2-step verification, apsolutna kontrola kada se uloguješ i preko pc bez obzira na browser i os, jedinstveni login account za forum, za online backup, storage, find phone i sl... A nalog imam još od pre 4 godine kada sam kupio na Aliju neki mini router pa tražio driver za Ubuntu pa morao da se registrujem da bih skinuo sa foruma source i kompajlirao, jedva nađoh pass ali način na koji mi je dozvolio da se ponovo logujem posle par godina - standard za respect.
I naravno, hvala kidencetu na uvod u xiaomi svet