Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Lol... [emoji1] Svašta možeš pročitati...

Čisto da sačuvam ljude od problema. Meni dobro došao savet. Ili da nađem nekog da mu platim gajbu dva piva da mi pomogne ako nešto za..hebem na telefon. Pa mogu da experimentišem i nešto da naučim. :)

Na svaki ruter se povezem i imam net,ali na linksys wrt120n se poveze,ali protoka nema.

Sent from my Redmi Note 4X Black

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog stuck_pixels_redmi_note_4x.jpg

Eto kako su izgledali zaglavljeni pikseli. Nekoliko komada sam spasio "masiranjem" ekrana mekom krpom preko plasticne neke oble drške od makaza (preko kaljenog stakla sam, mrzi me da je skidam, možda bi bolje bilo direktno po ekranu, ne znam). I ja sam kupio fon od dotičnog Vladimira sa KP, rekao mi je tada da ih dovoze iz Mađarske, ali otkud znam.

Pise da daje 3 meseca
Tako je.
Ja sam sinoc uzeo 4X od Vladimira.
Dobio sam kutiju sa papirima i garanciju od 3 meseca,cini mi se da u pitanju neki servis Techno Shop.
Kaze covek,dajemo 3 meseca garancije na sve.Ploca,delovi,ekran,sve...

Nisam još, nemam ga ni mesec dana, sačekaću još malo pa ako krene da se pogoršava reklamiraću ga.

Pogledajte prilog 226979

Eto kako su izgledali zaglavljeni pikseli. Nekoliko komada sam spasio "masiranjem" ekrana mekom krpom preko plasticne neke oble drške od makaza (preko kaljenog stakla sam, mrzi me da je skidam, možda bi bolje bilo direktno po ekranu, ne znam). I ja sam kupio fon od dotičnog Vladimira sa KP, rekao mi je tada da ih dovoze iz Mađarske, ali otkud znam.
Znaci, vidis ih samo u mraku na max brightness?

Ista stvar koju sam imao na Lumia 550. Lepo ga posalji na zamenu dok imas garanciju.

Ali zasto drzite osvetljenje na max?
Kpliko bi problem bio izrazen ako stavite na 50%?

Da li kod nas se koriste lte koje poseduje global version?

Postoje 3 revizije redmi note 4x/4 koje su identicne osim podrske Lte.
1 - Indija: 2G GSM - B2/B3/B5,B8; 3G WCDMA - B1/B2/B5/B8; 4G FDD-LTE - B3/B5; TDD-LTE - B40;
2 - Kina: 2G GSM - B2/B3/B5/B8; 3G WCDMA - B1/B2/B5/B8; 4G FDD-LTE - B1/B3/B5/B7; TD-LTE - B38/B39/B40/B41(2555-2655MHz); TD-SCDMA - B34/B39; CDMA2000/1X BC0;
3 - Tajvan/Global: 2G GSM - B2/B3/B5/B8; 3G WCDMA - B1/B2/B5/B8; 4G FDD-LTE - B1/B3/B4/B5/B7/B8/B20; TD-LTE - B38/B40

Lako se razlikuju po brojevima na kutiji:
1. Kina 4х - 2016101
2. Indija 4 - 2016100
3. Global 4 - 2016102

Koliko znam Indija je samo na njihovom trzistu, tako da moze da se zanemari.
Kad narucujete kod Kineza ako je u pitanju 4x Kinez obicno pise da je Global ROM, a ako je 4 Global pise Global VERSION.
Screenshot_2017-02-27-20-07-30-775_com.UCMobile.intl.png Evo ovde se vidi u Product name: 2016102

P.S. Kinezi vec primaju preorder za novi redmi note 4 Global 4/64 model ~200$.

Poslednja izmena:
Kako da podesim vremenski interval za osvezavanje vremenske prognoze ?

Sent from my Redmi Note 4X Black

Da li kod nas se koriste lte koje poseduje global version?
U Srbiji se koristi b3 i b20 LTE, 4X ima samo b3, a global ima i b3 i b20.
Kod nas je band 3 prvo uveden i trenutno ga ima više, a band 20 je nesto kasnije ali će ga stavljati sve više jer daje veću pokrivenost.

jedno glupo pitanje:) jel pasuje tempered glass od redmi note 4 na redmi note 4x?

hvala unapred na odgovoru

Da li i vama vremenska prognoza data expired kad ne osvezite manuelno ?

Pozdrav ljudi

Prelistao sam temu jer planiram da uzmem ovaj tel s tim da moram da pitam za savet izmedju MTK i SD verzije. Nije mi toliko bitno sto je po sintetici mtk jaci, vise mi se svidja autonomija na SD ali ...
Da li je ovde neko imao susret sa obe verzije i u tom slucaju, koju bi preporucio?
Svestan sam xda podrske za SD chipset, imao sam G2 dve kome je dusa izvadjena flashovanjem pa me samim tim to vuce ka SD verziji ali, da li ima nekog stucanja, problema u odnosu na mtk koji ima snagu ...i to je odprilike sve.
Igrice su nebitne, tj ne igram nista na telefonu, kamera je takodje sporedna stvar. Koristio bi se za "media consumption", browsing, malo YT, razgovore i malo vise text inputa (mailovi i slicno). Da li taj SD 625 moze da gura telefon relativno lagano uz navedeni nacin koriscenja?

Hvala unapred za info

Samo qualcomm. Ako mislis doveka koristiti miui - mozda moze i mtk. Ali cak i kirin 960 zna da stuca, tako da uvek dajem prednost qualcomm (osim ako ne preteraju sa snagom pa krene da trotluje, sto je cesta pojava kod 8**).

Jel zna neko da li odgovara nillkin frosted od note 4 na note 4x? Ima brdo maski za note 4 na kp a za note 4x nijedna

jedno glupo pitanje:) jel pasuje tempered glass od redmi note 4 na redmi note 4x?

hvala unapred na odgovoru

Ja sam stavio od Rn4 jer još nema original za 4X. Jedini problem što je telefon 3-4 milimetara na ivici blago zaobljen i to se vidi kroz zaštitno staklo, ali kada nema original staklo, dobro i ovo da štiti telefon. Bitno da ne smeta telefonu u radu.

Ljudi koja je fora ovo da trenutno na miui download strani za 4x sada stoji ova verzija za preuzimanje V8.1.15.0.MCFMIDI (MIUI8)?

nešto su zeznuli ili su vratili stari backup :p

za mi 5s sad stoji global verzija
Version: V8.0.3.0.MAGMIDI (MIUI8)

a ja sam sebi stavio 8.2.1.0 MAGMIDL koje više nema :-devil-:

Zeznuli pa ga povukli. Često im se to dešava

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koliko modela, koliko opcija u okviru istog modela - ludilo...

Gledam na Kimovilu Redmi Note 4 Global je sa Snapdragonom. Bez Global je sa MTKom. Kod nas prodaju verziju sa MTK, a pise Global ROM.
Takodje, kod nas Xiaomi Redmi 4 32/3gb PRIME Snapdragon 625 dok na Kimovilu ne mogu da ga pronadjem.
Ima i Note 4x sa MTK i Snapdragonom.

Nisam neki zahtevan korisnik, ali voleo bih da ga ne menjam dugo. Imam Jiayu S3 i zadovoljan sam. Ipak, zenin je vec pomalo pregazilo vreme... Znate kako to vec ide.
Sta je od ovih Redmi (Note/Mi) preporuka ~200€? Preporucili ste 4x na zadnjih par strana, ali sad se ispostavlja da ima problema sa zaglavljenim pikselima.
Da li neko na KP daje garanciju od godinu dana?

bmibmc, u Srbiji nema redmi note 4 global version (on je sa snap 625 i fabricki ide sa global rom + ima siru podrsku lte freq), na kp se prodaju redmi note 4x (pravljeni za kinesko trziste, na koje prodavci jos u Kini stave global rom, ali lte ostaje uskracen). Obican redmi note 4 ide sa mtk x20 (isto pravljen za kinesko trziste). Tako da ovo kod nas sta se prodaje na kp su kinezi koji god da kupis, i na njih je samo instaliran global rom.
Sto se tice izbora i preporuke iz ovoga sto se kod nas prodaje na kp: rn4x ili mi max (ako ti fablet odgovara - ima jaci soc - snap 650, bolju izradu i proveren vremenom - nema krupnih mana, ali 6,44 inch - idealna zamena za tablet). Zasto ne rn4 obican: ja ne volim mtk, ma da kao soc je cak i jaci od snap 625, i cak ima vecu podrsku za mreze od rn4x, ma da nesto gori sot. Ali nikad nece imati toliko custom rom'ova kao rn4x/rn4 global version ili mi max.
Redmi 4 prime ima neke probleme sa resetovanjem i ekranom. Ma da i rn4x ima probleme sa sporijim wifi. Sve neka kineska lutrija. (Ma da sve su to sitnice za razliku od xiaomi mi5 kod kojeg jednostavno zna da rikne maticna, ali ni kod A brendova nije nista bolje stanje - kod lg g4 takodje maticne crkavale masovno)

Ja pisao za wifi problem cim sam uzeo 4x od Vladimira pre neko vece,ali ne dobih nikakav odgovor ds u sustini nisam sam.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

@caridze
Hvala na opširnom odgovoru. Dakle, ipak je rn4x najbolji izbor.

Čini mi se da Xiaomi ima zvaničnu prodavnicu u Poljskoj. Pokusacu pronaći koje verzije oni prodaju i po kojoj ceni.

Sent from my S3 using Tapatalk

Koliko modela, koliko opcija u okviru istog modela - ludilo...

Gledam na Kimovilu Redmi Note 4 Global je sa Snapdragonom. Bez Global je sa MTKom. Kod nas prodaju verziju sa MTK, a pise Global ROM.
Takodje, kod nas Xiaomi Redmi 4 32/3gb PRIME Snapdragon 625 dok na Kimovilu ne mogu da ga pronadjem.
Ima i Note 4x sa MTK i Snapdragonom.

Nisam neki zahtevan korisnik, ali voleo bih da ga ne menjam dugo. Imam Jiayu S3 i zadovoljan sam. Ipak, zenin je vec pomalo pregazilo vreme... Znate kako to vec ide.
Sta je od ovih Redmi (Note/Mi) preporuka ~200€? Preporucili ste 4x na zadnjih par strana, ali sad se ispostavlja da ima problema sa zaglavljenim pikselima.
Da li neko na KP daje garanciju od godinu dana?

Ja sam u Januaru kupio Redmi Note 4 MTK Gray 3/64 koji sam platio oko 210-220e samo zbog boje, inace bih prosao bolje..
Odmah sam uzeo i tanku teracell futrolu i kaljeno staklo. Telefon je kao nov, nikad nije ubagovao, pregrejao se itd... :)
Link prodavca : X . Poslao je i poseban konverter za punjac.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno