Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ovo i jesu miui 9... 8.3.1 je sigurno poslednji (8=2018, 3=mart, 1=prvi)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

hvala na pojasnjenju,konacno sam pohvatao sve. :) uglavnom,koga ne mrzi da cacka i ima snapdragon ili special ed. verziju,niti jedan miui nema sta da trazi pored zadnjih par nitrogen build-ova,sve savrseno.

Da li je skoro neko uzimao lcd ekran sa frejmom za RN3 Pro i koji displej je dobio boe ili tianma, preporucite mi ali express radnju ako neko ima dobro iskustvo...

Sent from my Redmi Note 4x

Pozdrav, kakva je procedura vraćanja na stock MIUI bez računara, preko twrp-a? Pokušao sam da samo flesujem poslednji stable rom Ali Sam zaglavio na MIUI pocetnkm ekranu, sreća pa sam mogao da uđem opet u twrp i vratim backup..

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Nisi flesovao lazyflasher posle roma?

Ne, nisam baš upućen u xioami po tom pitanju. Voleo bih da ostane twrp ako je moguće ali nije toliko bitno.

Flesuj rom pa lazyflasher.zip i onda reboot, ostace twrp

Hvala puno, za rut bih koristio magisk, njega da flesujem pre ili posle lazyflashera?

Ako ces root, onda ti ne treba lazyflasher, samo flesuj magisk posle roma i mozes wipe kes i dalvik pre reboota

da li su iste dimenzije case-a za Xiaomi Redmi Note 3 i Note 3 Pro ?
na aliju uglavnom ima pro case, nikako da nadjem neki konkretno za Note 3

obicni redmi note 3 je mediatek i kodnejm je hennessy.
redmi note 3 PRO je sa snapdragonom i kodnejm je kenzo.
redmi note 3 SE (Special Edition) je isti kao kenzo samo nesto veci ekran i kodnejm je kate.i custom ROM-ovi su isti za oba fona,samo se firmware razlikuje.

ako neko hoce da se vrati na MIUI a da mu ostane custom recovery mora da odradi full wipe i format i moze opusteno fastboot rom da flesuje.ako neko hoce u fulu da se vrati zbog apdejta moze da flesuje stariju verziju MIUI-ja i pusti da apdejt pregazi sve (i recovery).ovako ce ko je neoficijelno otkljucao bootloader zakljucati isti opet.

MIUI xiaomi-jev je po mom misljenju i dalje uzasan,MIUI xiaomi.eu-a je mnogo bolji.ali sve to nema sta da trazi pored boljih oreo romova,ali to je pretezno za kenzo i kate,mediatek je kao i uvek jako tanak sa custom romovima.

Pao mi fon na ekran, samo je staklo isprskalo tu i tamo. Displej je ok, tač mu radi. Baš na njemu kucam ovo. E sad nekolko pitanja.
Menja li neko prednje staklo ili šta znam kako ide to- celo kućište? Ako se menja kolko košta? redmi note 3 , 3/32 sd650

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Meni ispao jos pre 2 godine, isto puklo staklo, ali radi sve evo i dan danas. Pitao sam na par mesta u nisu i svi su mi rekli da se ne isplati da se menja. Jedino da narucis preko alija i da sam zamenis :)

Poslednja izmena:
Gde naručiti original bateriju? Ova drži 3 sada SOT-a posle skoro dve godine...

Izasao novi MUJO Global 9.5 Stable 9.5.4.0(MHRMIFA)
Upravo apdejtovo, ima promena ja sam do sada drzao na 8.3.0.0 tako mesto..ovo deluje zanimljivije.
Nadam se da ce dobro da radi!
Kod mene Redmi Note 3 SE

Kakva zmajcina, lagano radi PUBG na medium grafiku :) Cekam RN 5 da ga zamenim. Jedino sto je poceo mrezu da gubi non stop, na ostalo nemam zamerke

Kakva zmajcina, lagano radi PUBG na medium grafiku :) Cekam RN 5 da ga zamenim. Jedino sto je poceo mrezu da gubi non stop, na ostalo nemam zamerke
Meni je tako gubio mrezu sa prosli apdejtom.. I uradjen daungrejd i sve normalno radilo! To oni nesto zeznu novim apdejtom.. Kodvmene sad radi ok!

Onaj moj rn3p ove u zasluženu penziju. Pošto više neću da ga koristim, flešovao sam mu stock global. Problem mi pravi sad na početku kad uključum tel i kroz onaj setup početni još uvek je vezan za moj broj telefona, a karticu sam izvadio. Kako da raskačim tel od broja?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kako si mu flash-ovao stock global, iz recovery-ja?

Ja kupio novu bateriju za moj RN3, videćemo hoće li biti šta bolje...

Kod nas negde si kupio ili sa Alija, i koliko je para bila?
Moj jos uvek drzi oko 5h, nekad i vise, na skoro 48h koriscenja, pu pu, da ga ne ureknem. Star 20 meseci. Ceka se RN5.

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
438 strana... Lepo. Samo je malo nepregledno ako tražiš određenu informaciju, čak i pored pretrage...
Nije mi jasno zašto nisu odvojene teme za Snapdragom i Helio... Ali ok.

Dajte neku preporuku za SD-PRO funkcionalan prilagođeni ROM - prioritet baterija. Kakav je Nitrogen što se tiče baterije?

Igrice ne igram, ali mi je ekran često uključen...

Remix, Lineage i Nitrogen su najbolja i proverena resenja za ovo nase cudo. SOT je oko 6.5-7 sati na 24h neke prosecne upotrebe koja u mom slucaju podrazumeva nesto malo poziva, poruka i vajbera, tapatalk, twitter, surf i par sati muzike, igrice ne igram. Na Nitrogenu ide i malo vise.

A ono sto bih preporucio i cime sam prijatno iznenadjen u zadnjih oko mesec dana je AEX 5.5 zadnji zvanicni oreo build je od 10.05. Mislim da je u svakom smislu, bar trenutno najbolji rom za nas telefon. Brz, fluidan, odlicna baterija, 7-9 sati na 24/36h. Fercera samo tako i zaista uzivam koristeci ga. Naravno svako ima neke svoje preference i nacin koriscenja, ali od mene definitivno preporuka za AEX.

Nikako ne mogu da se otmem utisku koliko je ovaj nas telefon i posle toliko vremena cudo. Legendaran. Ziva legenda! :)

Koju verziju gcam koristite? Meni svaka izbacuje force close [emoji35]

Moras da editujes build.prop (system/build.prop) fajl i ubacis liniju: persist.camera.HAL3.enabled=1 i restartujes telefon. Ako imas i dalje pitanja vezana za kako to uraditi, najbolje je da koristis google...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bratu na NitrogenOS 8.1 sam namestio poslednju od Serjo87 mada mislim da je ona samo za nougat/Oreo, najstabilnije radi i ima finu kontrolu hdr parametara. Podesio sam ih na very low, pošto je verzija sa 2gb rama I kada namestim na jače detalje puca prilikom slikanja u uslovima slabijeg svetla.

Moras da editujes build.prop (system/build.prop) fajl i ubacis liniju: persist.camera.HAL3.enabled=1 i restartujes telefon. Ako imas i dalje pitanja vezana za kako to uraditi, najbolje je da koristis google...

Kod mene je taj string na 1 po default-u u build.prop, nikada ga ne menjam.

Što se baterije tiče za RN3Pro, izgleda je oslabila autonomija i na mojoj. Za 1.23h sa 100% je spala na 86%. Videću da nije do ROMa, na xda prijavljuju problem sa poslednjim build-om. Koristim AGNi kernel, u KA sam ugasio Big Cores i potrošnja je i dalje velika.

Može li preporuka sa novu bateriju sa AE, ili ovde kod nas ako neko prodaje i kako su se pokazale te zamenske baterije? Najbolje bi bilo kupiti original, sa Xiaomi sajta, ako uopšte i prodaju baterije zasebno.

Poslednja izmena:

Po defaultu mi je bila jedinica. Iz nekog razloga svaka verzija gcam mi crash-uje. U pitanju je 3gb ram verzija telefona i NitrogenOS 8.1 rom.

Nazad
Vrh Dno