Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Probah jos jednom da dam sansu custom romovima i instalirah po svima najbolji i najstabilniji rom LineageOS 14.1 na bazi nougat-a. Sve je proslo bez greske i rom je radio bez bagovanja,kamera stabilna, fp senzor radio....ali sve to mi je bilo za nijansu sporije od MIUI global stable beta poslednjeg. Vratio sam taj backup i sto se mene tice nema vise. Eventualno kad dodje update na MIUI 10 i to je to. Mada i on ce biti baziran na androidu MM. Telefon radi brzo,stabilno. Ima prilicno opcija za kastomizaciju,meni dovoljno.
E da,sto se tice bacupa, vjerovatno je bilo rijeci o tome ,ali da ponovim, nije zgoreg. Kada pravite backup obavezno iskljucite sve opcije screen lock-a, inace kada isti vratite necete moci otkljucati telefon sa opcijom koja je bila ostala za lock. Mada ima i za to rijesenje. Podigne se telefon u recovery mod (TWRP ili neki drugi custom) i obrise fajl koji cuva tu sifru za lock ekrana a koji se nalazi u data/system a zove se lockscreen ili tako nesto

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

I Miui 10 će biti MM? Auuu, pa sramota. Bar nougat, sad kad izlazi Android P, MM je stvarno praistorija.

Meni za sada Resurrection Remix šljaka bez greške, prezadovoljan sam.

Sent from my Redmi Note 6 using Tapatalk

updejtovao sam miui 9 na 10 preko sistema, miui 10 je oko 1.3 Gb, medjutim izgubio se rut u desetki pa sam iz TWR menija ponovo instairao SuperSU.Posle restarta telefon ostaje zaglavljen na pocetnom Mi ekranu. Brisao sam davlik kes i samo kes, ali nece da podigne sistem.

Na kojoj verziji 9-ke si bio? Meni je sve proslo uredno. Ja sam bio na global beta zvanicnoj, update preko sistema prosao. Posto se izgubio i twrp i root, prvo sam preko fastboota ubacio twrp, a onda preko njega flesnuo magisk 16.0. Sve proslo kako treba i telefon radi ekstra. Dobio je neke nove funkcije, neke su kozmeticki potpuno promijenjene... Sve u svemu, vise ne razmisljam o custom romovima. Telefon mi je i na MIUI 9 radio brze nego na bilo kom custom romu, a sad jos i ljepse izgleda. Poslije tacno 2 godine koriscenja nemam nikakvu potrebu da mijenjam telefon (iako pratim sta xiaomi izbacuje)
Xiaomi [emoji8][emoji173]️[emoji8]

Kao sto sam napisao, samo cu da pojasnim, update je prosao ok. Iz twrp sam ponovo instalirao superSU i nakon reboot preko sat ipo mi stajao pocetni ekran upaljen. Sad je sve ok. Ako me osecaj ne vara cini mi se da se strane brze otvaraju, programi brze pokrecu...
Sve u svemu malo bolje performanse, malo sminke i tako.

Na prethodnom miui sam imao na zakljucanom ekranu predvidjeno vreme do kraja punjenja, a sad to nemogu da namestim.

edit: prethodna verzija 8.5.19

Poslednja izmena:
Možete li da proverite koja je verzija Androida na MIUI 10?

Možete li da proverite koja je verzija Androida na MIUI 10?

Kao sto su i najavili, verzija 6.0.1. Malo razocaravajuce, ali s obzirom da telefon radi izuzetno brzo i da je kroz nove funkcije i kozmeticke promjene dobio veliko osvjezenje, meni ne smeta

Isto i kod mene 6.0.1, verovatno vise od ove necemo dobiti, ali ovo sve zasada izgleda sasvim pristojno.

Prestao sam da pratim MIUI. Koliko vidim, MIUI 10 + root? Kakva je situacija sa Magisk? Dakle uz SuperSU brišete bloat iz MIUI 10?

Ja nisam nista dirao oko predinstaliranih aplikacija, na global beta romu sam, ne na kineskom. Magisk 16.0 sam fleshnuo, najvise radi adaway-a. Pretpostavljam da bi mogle da se uklone i sistemske aplikacije

Ja nisam nista dirao oko predinstaliranih aplikacija, na global beta romu sam, ne na kineskom. Magisk 16.0 sam fleshnuo, najvise radi adaway-a. Pretpostavljam da bi mogle da se uklone i sistemske aplikacije

Može li neko da ukloni par bloat aplikacija i potvrdi? Koja je svrha miui.eu ako je na official verziji dozvoljen pristup root-u? Kako je sve to moguće ako je bl zaključan?

Kakav je SOT uz obzir da je MM, trebao bi biti ne uporedio veći u odnosu na 8.1 custom ROM-ove..

Poslednja izmena:
Kod mene je bootloader otkljucan, ne znam da se moze tel rootovati bez otkljucavanja bootloadera. A sto se tice bloata, ja to i ne bi bas tako nazvao. Kod mene ima nekoliko aplikacija od kojih su neke vrlo korisne. Npr u sklopu calculator aplikacije postoji izuzetno dobro implementiran konvertor valuta. Zatim miremote, kao univerzalni daljinski, pa minote biljeznica... Jedino sto bi mozda bilo diskutabilno je security app. Ali ni jedna od ovih aplikacija ne pravi nikakve probleme u radu.
Mozda na kineskoj verziji roma takvih aplikacija ima vise, i one mozda prave probleme. Na global beta...ja tu ne bi nista dir'o[emoji16]

Poslednja izmena:
Sad nešto razmišljam, ipak je to MM. Koliko shvatam , sada na MIUI10 je sve opušteno, kao na custom ROM-ovima? Moguć pristup root-u, otključan bl, custom recovery, debloat..da li je moguće promeniti launcer? Navikao sam na Nova, ne bih menjao.

Ako otkljucas bl to ti daje mogucnost flesovanja custom recovery-ja, a to dalje daje mogucnost rootovanja telefona. Samo probe radi, upravo sam instalirao nova launcher i sve ok funkcionise. A dilema oko androida MM... ne znam bas da je nesto bitno ubaceno u nougat a da mi fali na MIUI 10 na androidu MM

Ako otkljucas bl to ti daje mogucnost flesovanja custom recovery-ja, a to dalje daje mogucnost rootovanja telefona. Samo probe radi, upravo sam instalirao nova launcher i sve ok funkcionise. A dilema oko androida MM... ne znam bas da je nesto bitno ubaceno u nougat a da mi fali na MIUI 10 na androidu MM

Odradih ceo proces, vratio sam se sa custom ROM-a na MIUI 9.
Fleshovao sam Developer ROM, Version: 8.5.19 (MIUI10) sa MIUI sajta, posle podizanja sistema, odradio je jedan update i to je to. Sada mi u stoji MIUI 9, a vi kažete da je MIUI10 ?

Što se bootčpader-a tiče, sada sam proverio sa Minimal ADB and Fastboot aplikacijom, stoji da mi je bl TRUE, tj. otključan.
Probaću da odradim flash custom recovery-a , pa nakon toga Magisk.
Ima puno bloat-a u MIUI, ..MIUI browser, music player, svašta nešto. Nisam siguran da li će MIUI posle debloat-a stabilno raditi, ali videćemo.
Možda i brikujem fon.

Kao sto sam napisao, samo cu da pojasnim, update je prosao ok. Iz twrp sam ponovo instalirao superSU i nakon reboot preko sat ipo mi stajao pocetni ekran upaljen. Sad je sve ok.
Upravo mi se desilo isto.
Odradio sam flash twrp-a iz fastboot mode-a, ušao sam u custom recovery, čisto da proberim, (sve radi), zatim Reboot system i zakucao je na MI logo-u. Ne pomera. Probao sam da izbrišem dalvik i cache, nije pomoglo.

Čekao si 1.5h i proradio je? Nisam razumeo kako si rešio problem?

edit:
Mogu da se šetkam u recovery i fastboot, ali sistem ne prolazi dalje od MI logo-a.
Proverih sada sa Minimal ADB and Fastboot aplikacijom, i dalje je bootloader TRUE (tj. unlocked).
Ili beše da mora da bude Stable ROM , mada vidim da je kod @paparazzo prošlo sve na Developer ROM-u.

Poslednja izmena:
Ja sam bio na global beta romu MIUI 9. Njega sam flesovao preko fastboota nakon silnih custom romova koje sam koristio. . Otkljucao bl (oficijelno) i dalje u proceduru custom twrp pa onda root. Nakon prvog ubacivanja 9-ke preko fastboota, dobio sam nekoliko OTA update-a na 9-ci i zatim konacno na 10-ku. Da napomenem da mi je svaki update brisao custom twrp, ali to je sekund posla preko fastboota

Ja sam preko MiFlash tool, edl mode ,tako radim uvek, tako mi najsigurnije.
Pokušao sam još 2 puta, ali bez uspeha.
twrp iz fastboot,naravno.
Uvek se zabode u Mi boot startup-u i to je to.

i ja sam restartovao mob i ulazio u twrp, a onda iz njega reboot i ponovo zakuca na prvi skrin , medjutim verujem da je to samo duzi proces koji mora da prodje jer je update na 10. velicine 1.3 Gb, sve to treba raspakovati u mob. Koliko god da ga restarujete telefon nastavlja gde je stao pre restarta.

Poslednja izmena:
Ostavio sam ga bio preko noći, ništa nije uradio, i dalje je stajao zakucan na Mi startup boot- u, tako da nisam imao drugi izbor osim da se vratim na custom ROM, jer bez pristupa root-u MIUI mi ništa ne znači.

Pored toga, ne shvatam šta je imao da raspakuje?
Meni je MIUI super radio, ali kada sam mu umesto sistem recovery-a, podmetnuo custom twrp recovery, tada se zaglavio.

Prvi nedeljni update za miui 10 velicine oko 40 mb nije se mogao apdejtovati u telefonu, pa mi je ponudjen ceo miui 10 od 1.3 Gb, ovo pisem da se ne zbunite kada se posle 40 gb pojavi full verzija 10.

IMG-1affd82e3aec5131e7bcd0cbd9631c24-V.jpg
Da li neko zna sta znaci ovaj zuti znak na drugoj youtube aplikaciji? Nemam pojma kako se pojavila a ne moze ni da se otvori ni deinstalira. Kada probam da otvorim pise "can't start launcher"

Zaključana Dual App aplikacija?

Gledao sam, na dual apps podesavanjima youtube uopste nije na spisku aplikacija koje imaju dual app support. :-\

Zato je tu Parallel Space [emoji41]

Moze li preporuka za neki elegantan tanak case? Moze i silikon ili tvrda plastika, svejedno. Samo nista na preklop, to ne volim

Moze li preporuka za neki elegantan tanak case? Moze i silikon ili tvrda plastika, svejedno. Samo nista na preklop, to ne volim

Veruj mi, da uzmeš bilo šta, bićeš zadovoljan. Hype Chinese brendovi, u dosta slučajeva, budu lošijeg kvaliteta, a cena bude i do 10 puta veća. Posle 2god korišćenja Nillkin screen protector-a, koji sam bio platio 8€ [emoji33] , uzeo sam http://s.aliexpress.com/BZJnyIvI?fromSns=Copy , cena $1.47 i mogu slobodno reći da sam više nego prezadovoljan. Dok sam imao izvukani Nillkin, par puta mi telefon ispao, lite varijanta pada, ništa extreme ,.. Nillkin se izgrebao, izubijao, ostali sitni krateri u staklu.. prosto neverovatno kako loša izrada, a kupio ga u oficijelnoj AE prodavnici. Isti slučaj sa case za koji pitaš. U to vreme kupio AIXUAN, platio 7€, ne vidim u čemu je štos, zaista. Kada kupujem na AE, uvek filtriram 4 zvezdice&up i free shipping, u Best match uvek idem na Orders, nikada po ceni i nikada nisam imao probleme . Vidim da mnogi kukaju na AE, ali meni ovaj pattern filter nije dao negativan ishod, za sada.

Elem, prošla instalacija MIUI sa sve poslednjim custom twrp recovery. Sve radi sjajno. Sada sam dobio MIUI 10, na poslednjem Developer. Mislim da se RN3, posle custom ROM putešestvija, vratio izvornom code-u i zasluženo će biti parkiran u MIUI 10 garažu.

Poslednja izmena:
Uzeo si case baš iz te prodavnice?

Vrh Dno