Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Koliko vidim MIUI10 više nema scroll screenshot opciju?
Nisam bio na MIUI više od godinu dana..
Inače MIUI10 radi kao sat, ali je potrošnja baterije ista kao na O custom ROM-ovima.
Za sada ne mogu da instaliram modovanu Pixel Live Wallpaper aplikaciju, tačnije instalira se, ali ne radi kako treba.
YouTube Vanced radi sjajno, uz obzir da je PIP Oreo feature, mi vozimo MM još uvek, ali mi, za sada, ništa ne nedostaje. Bitno mi je da sve funkcioniše. Mislio sam da će autonomija baterija biti veća na MM, tho.

Poslednja izmena:
Hvala za preporuke za caseove, a sto se tice MIUI-a ja sam prezadovoljan i nemam namjeru vise da eksperimentisem sa custom romovima. Ali od nedelje imam problem sa baterijom, ne uvijek ali mi jako sporo puni, a i brze mi se trosi. Sad sto se tice potrosnje moze biti razlog sto sam ovih dana iskljucivo na mobilnom internetu (3g-4g), a punjenje mi je cudno, kako kad i kako na kom punjacu. Danas sam kupio novi punjac, ali *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ne izguglah prije, i uvalise mi od 1A. Vidjecu kako se odvija situacija. Moguce da je do poslednjeg update-a od cetvrtka.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da li neko zna koji mi je password pri logovanju ?
:D
Ozbiljno pitam. Nisam ništa ukucavao, samo sam setovao fp i pattern, password nikada ne ukucavam.
Sada sam restartovao fon, on traži neki password.
Izgleda je odradio enkripciju na neku foru, a ne znam kako.
Ukucavao sam password-e koje znam, ali nijedan nije od tih.
Ako ne postoji neki sistemski default pass, onda ću morati sve da brišem ,pa iz početka.

Da nije kojim slucajem password za SIM karticu?

Ne verujem da postoji default pass za unlock.

Ako pogresis 5 puta i imas povezan Mi account onda ce se pojaviti forgot passwi mozes kucati password od Mi accounta.

Poslednja izmena:

Da nije kojim slucajem password za SIM karticu?

Ne verujem da postoji default pass za unlock.

Ako pogresis 5 puta i imas povezan Mi account onda ce se pojaviti forgot passwi mozes kucati password od Mi accounta.
Nije ništa od toga već ,naprosto, iz čistog mira, ničim izazvan, MIUI je pri sledećem reboot-u tražio password koji nikada u životu , nigde, never, ever, nisam ukucavao ni na jednom custom ROM-u, pa ni na MIUI-u.
Uvek koristim kombinaciju pattern+fingerprint. To se desilo negde na polovini setup-a MIUI-a, kada sam već bio instalirao polovinu aplikacija sa PS.
U pitanju je bila enkripcija, nisam ispratio na koju foru je odradio enkripciju kad mu nisam ni aktivirao tu opciju. Noćas sam istraživao po Net-u, mada sam već od tih nekih predloga i sam primenjivao sledeći čistu logiku i dedukciju, ali bez uspeha. Nisam mogao da uđem ni u recovery, tražio je isti password. Ranije sam na custom ROM-ovima primenjivao enkripciju na sistemskom nivou i upoznat sam sa tim, ali to se dešava samo ukoliko akriviraš enkripciju iz Security menu-a. MIUI je to sam od sebe primenio. Na posletku sam iz twrp-a išao na Cancel, pa na format data i sada je sve super :D

Ima, kada uhvatis screenshot, kliknes na sliku u uglu gore, otvoriće ti se ta slika i onda dole imaš prvo scroll, pa edit

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nope, neće. Probao juče svašta nešto , išao sam i na edit, posle toga dobijem editor sa Crop, Doodle i Mosaic, ali screenshot je samo u okviru display-a, nema ništa da je kepčerovao tj. skrolovao dalje od te web stranice. Samo to što se vidi na display-u, to uslika. Nisam nigde u podešavanjima video da postoji neka opcija za screenshot , osim use threefinger screenshot.

Poslednja izmena:
Nemas ovo?
7d0ec6261608bdfef233184520760eb6.jpg

Znači uhvatis screenshot, kada ode gore u desni ugao kliknes na njega, on ti se otvori i onda dobijes ovo na slici sto sam okačio

Mozda si mogao ovo da uradis
https://www.howtogeek.com/240657/how-to-fix-pin-errors-after-restoring-from-twrp-android-backups/

Ne znam da li bi pomoglo

Poslednja izmena:
Imam.
Radi u TT, ne radi u Chrome-u.
Nisam ni probao iz TT, jer sam želeo da napravim ss web stranice.

Ah, pa da..zašto bi i radila ta opcija iz Chrome-a :)
Mea culpa.
Radi super iz MIUI integrisanog browser-a.
Koliko se sećam, postojao je način da se odradi nešto, neki hack i da MIUI scroll screenshot radi i iz Chrome-a.

Prerano sam se obradovao. Ako ću da biram izmednju N custom ROM-a i MM MIUI-a, pre ću parkirati RN3 u custom ROM garažu. Ovo sa MIUI i animozitetom prema svemu što dolazi sa zapada je krajnost. MIUI mi radi dupli sync backup, ugradjuju se i Kinezi i Google. Ako već šerujem svoju privatnost, odradiću to sa jednim od ta dva, ne sa oboje, nema svrhe. Ako MIUI10 bude arčio bateriju na istom nivou kao i O custom ROM, vraćam se na O.

Poslednja izmena:
Pročitao sam da ne radi u kromu, ali ja ne koristim krom pa ne znam, ni u operi ne radi probao sada. Kao nudi opciju ali ne radi

Poslednja izmena:
Novi update
636996c19303a599b84b29d3f8b37ae0.jpg

Postoji li način da se odradi flash twrp.img direktno sa fona? Nemam pristup laptopu ovih dana. MIUI je odradio update i pregazio custom recovery sa njegovim Mi recovery i sada sam izgubio root zbog toga. Ne mogu da instaliram Magik bez twrp-a, a twrp ne mogu da flash-uljem bez laptopa i adb driver-a.

Poslednja izmena:
Xiaomi Redmi Note 3 Pro je 5.5 inchi.
Sad ne znam sta je prodavac mislio sa ovim inchima u zagradi ali kod Pro verzije vidim samo (5...). Ja bi izabrao to.

Treba biti oprezan kod ovakvih caseova sto imaju tri odvojene rupe za kameru, blic i fp skener. Imao sam takav case i blic je bacao refleksiju i svaka slika je bila upropastena. Ne mora da znaci da bi to radio svaki case sa odvojenim rupama, ali eto, cisto da kazem

Pie radi sjajno. Sitne ispravke ga očekuju, kao daily driver prolazi bez problema.

Citao sam da kamera stuca, i da jos po neke aplikacije znaju da malo uspore. Jesi li ti registrovao te bagove?

Testirao sam i Pixel Experience Unofficial ROM. Na njemu ne radi cam , ni stock ni gcam. Na AOSP gcam radi ,ali ne tako fluidno kao na O.
Sve aplikacije rade normalno kao i na O. Autonomija baterije ista kao na O. Sve u svemu super, bugs će biti ispravljeni i narednim bld-ovima.
Recimo, na PixelExperience gps radi normalno i postoji stavka u opcijama da LiveWallpapers koriste lokaciju, medjutim na AOSP gps radi, ali LiveWallpapers ,GoogleMaps,GoogleEarth,GoogleStreetView..ne vide tvoju lokaciju, ali ih koristiš normalno.
Što se Messages tiče, koristim Google Messages, sync sa laptopom radi super u AOSP, dok u PixelExperience radi tek kada se izloguješ, pa uloguješ ponovo, što je isto kao i da ne radi. Dakle, refresh jedino logout/login.
PixelExperience ima bolju kastomizaciju, dok je AOSP go kao pištolj.

Ocekujem u narednom periodu da se ti bugovi ispeglaju a i vjerovatno modovi portuju na ostale custom romove Pie Android. Sve u svemu, kenzo je jedan vrlo ''zilav'' telefon! Na veliko zadovoljstvo nas korisnika istog[emoji41]

MIUI mi je po drugi put zaključano sistem tako da se nazad više ne vraćam. Imam utisak da imaju žešći problem sa Google-om. Prestao je i Assistant da radi iz čista mira, što mi se na custom ROMs nikada nije desilo.

Poslednja izmena:
Ocekujem u narednom periodu da se ti bugovi ispeglaju a i vjerovatno modovi portuju na ostale custom romove Pie Android. Sve u svemu, kenzo je jedan vrlo ''zilav'' telefon! Na veliko zadovoljstvo nas korisnika istog[emoji41]

Dobro kazes da je zilav.
Hteo bih da kupim neki novi Xiaomi tipa A2 ili neki Redmi al zao mi da bacam pare kad me ovaj sluzi savrseno.

Koliko cesto inace menjate ROM-ove?
Ja ne menjam i ne updatujem mesecima.
Bio sam na RR dugo vremena a pre oko pola godine sam stavio Nitrogen OS od 15.02.2018 i od tada nista novo.
Da li ima nesto sto je stabilno kao RR ili Nitrogen da vredi potrositi sat-dva na promenu?

Dobro kazes da je zilav.
Hteo bih da kupim neki novi Xiaomi tipa A2 ili neki Redmi al zao mi da bacam pare kad me ovaj sluzi savrseno.

Koliko cesto inace menjate ROM-ove?
Ja ne menjam i ne updatujem mesecima.
Bio sam na RR dugo vremena a pre oko pola godine sam stavio Nitrogen OS od 15.02.2018 i od tada nista novo.
Da li ima nesto sto je stabilno kao RR ili Nitrogen da vredi potrositi sat-dva na promenu?

Ista situacija i kod mene, gledao sam A2 lite, A2, redmi note 5, mi mix2, mi8SE, ...ali mi prosto zao ovaj ostaviti nekome ili prodati za smijesne pare kad me jako dobro sluzi. Jos sam ja od onih koji bas cuvaju telefone i evo posle vise od 2 godine mi je, sto ono kazu, bez tackice, ali zaista[emoji16]
Cak sam mu i skinuo zastitno staklo ne bi li se negdje izgrebao pa da mi to da motiva da ga mijenjam, ali nista za sad [emoji16]
A romove sam mijenjao relativno cesto. Prvo sam duugo bio na RR romu, a onda je krenula zurka! Probao sam dosta custom romova i na kraju se zadrzao na nitrogen OS romu, oreo varijanti. Ali mi ni onda nije dao djavo mira, vratim se na MIUI 9 oficial beta, i odusevim se stabilnoscu i brzinom sistema. Odlucio sam da ostanem na tome, dobio nekoliko updatea na 9, i konacno update na MIUI 10. Za sad sam zadovoljan, a sacekacu jos malo da se ispeglaju bagovi na PIE androidu, pa mozda probam i to cudo

Poslednja izmena:
I ja sam bio u sličnoj nedoumici, isplati li mi se menjati odličan RN3 Pro 2/16 za nešto novije? Isto bio na Global beti, telefon očuvan kao da je sad iz radnje izašao, besprekoran. I onda kad je RN5 4/64 pre mesec i nešto spao na 200€ sam prelomio, prodao trojku drugaru za 60€, doplatio i kupio peticu. I nisam se ni malo pokajao, vredi doplatiti, sve je bolje na petici, normalno kad je noviji fon, ali ja bih doplatio i samo zbog keširanja. Nebo i zemlja je razlika koliko dobro RN5 dobro drzi aplikacije u memoriji.

Ni ja nemam zastitno staklo pa je savrsen.

A jedini problem gde malo zasteka je kad otvara kameru zna po nekoliko sekundi da pootraje.

Miui nisam probao par godina a tada sam ga koristio maksimalno par sati. Nemam predstavu na sta sada lici ali tad mi je bio bas ruzan i spor. Provericu na yt kako to sad izgleda. Da li ga mogu uopste instalirati a da mi ostane TWRP ako se pokajem?

Ja sam MIUi 9 ubacio preko fastboota, a isto tako se i twrp fleshuje u dva klika misem. Mozda je nekome problem i sto posle svakog OTA update-a brise se twrp i root, ali kao sto rekoh, to se zavrsava u dva klika. Meni MIUI za nijansu brze i stabilnije radi od custom romova, a nisam neki custom freak da mi nesto mnogo znaci brdo podesavanja. I MIUI ima dovoljno.

Ma i ja sam nekad koristio samo customizacije. Sad samo ubacim Nova luncher i ne diram nista. Ali tada kad sam ja probao Miui, brzina je bila na strani custom roma uvek.

@Pie
9ee372ed61c428dcc323e08d28e1949e.jpg

Nazad
Vrh Dno