Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ljudi, mislim da moram odustati od Rn3 pro SE. Od 7 dilera niko nema. A jedan me hteo za...bati. Iz Novog Sada jedan diler mi rekao da ima Rn3 pro SE, i hteo da mi ga pošalje. Ali kada sam tražio da lično preuzmem i da isprobam telefon u Novom Sadu, rekao da ne postoji mogućnost za lično preuzimanje. I na kraju ispalo da mi hteo poslati neki drugo telefon koji ni nema Band 20. Znači ništa slanje poštom, samo lično preuzimanje. Čitao sam da najverovatnije Redmi 4A podržava Band 20 pa moram videti. Samo što je taj duplo slabiji od Rn3 pro SE. Ali šta da se radi.
Joj kad napises diler ja se najezim :D kakav bre 4a, to ti je kao da si resio da kupis kola, onda odustanes i kupis trotinet.
Idi na rn4x ili r4 prime i ne jeeeebi glavu vise, ne kupujes kucu na moru.
A za band 20 nemoj da se sekiras mnogo, jedino ako zivis u Bublici :D

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Ja ne bi glavu jebao da mi telefon treba tu kući pa da može 4X ili bilo koji. Nego mi treba na put za inostranstvo da nađem posao. A tamo mi je od presudnog značaja da imam dobar telefon a da sada ne moram dati 500-600 Evra za jedan Samsung ili neznam koji. Opet mi je bolje dati 120-140 Evra za 4A, nego toliko dati za neki duplo slabiji i lošiji telefon.

Ja ne bi glavu jebao da mi telefon treba tu kući pa da može 4X ili bilo koji. Nego mi treba na put za inostranstvo da nađem posao. A tamo mi je od presudnog značaja da imam dobar telefon a da sada ne moram dati 500-600 Evra za jedan Samsung ili neznam koji. Opet mi je bolje dati 120-140 Evra za 4A, nego toliko dati za neki duplo slabiji i lošiji telefon.
Sta to cini 4x losim telefonom

Stigao update 8.2.2.0 MHOMIDL za Pro verziju, upravo odrađen.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sta to cini 4x losim telefonom

To što se u inostranstvo koristi Band 20 na frekvenciji od 800 Mhz, a pošto 4X ne podržava Band 20, mogu imati problema sa telefonom, a to mi najmanje potrebno. Upravo zato je RN3 pro SE bio duži za 2mm jer je bila dodata jedna antena upravo za frekvenciju od 800 MHz. Veruj mi da ne moram ne bi uzeo 4A sigurno.

U kom smislu mozes imati problema u inostranstvu?
Tamo gde ne budes imao 800mhz lte imaces 3g sto je sasvim dovoljno za sve operacije koje se na telefonu mogu odraditi.

Pozdrav svima, nov sam član i imam par pitanja za dobre ljude dobre volje. :)
Trenutno mi je na telefonu MIUI 8.0.7.0 LHOCNDG Stable i android 5.1.1 LMY47V, ovo je verovatno kineski rom jer sam ga dobio kao prvi redovan update.
Ne razumem se u te stvari, ali imao sam problema kad sam izvršio update, obrisao mi je sve aplikacije koje imaju veze sa google-om, rešio sam to nekako, ali imam brdo kineskih aplikacija. Moje pitanje je da li mogu bez čekanja update-a da odem na zvaničan sajt i skinem na računar novi global rom 8.2.2.0 MHOMIDL i da ga ručno update-ujem?
Da li će mi se obrisati aplikacije koje imam, nalozi, poruke i slično nakon update-a?
Hvala unapred svima.

Molim Vas za pomoc, koji rom mogu da ubacim umesto ovog kineskog, vidim na sajtu da ima 8.2.2.0 global za REDMI NOTE 3 PRO (moj je 16/2GB), da li mogu njega ili moram prvo neki drugi? Juče sam skinuo na računar pa prebacio u folder downloaded rom i probao da pokrenem preko update aplikacije ali ga nije prepoznao jednostavno kao nadogradnju.
Da li i gde grešim?
Napominjem da sam duduk za ove stvari...

U kom smislu mozes imati problema u inostranstvu?
Tamo gde ne budes imao 800mhz lte imaces 3g sto je sasvim dovoljno za sve operacije koje se na telefonu mogu odraditi.

Ako je tako to ne bi trebalo da bude problem. Možda sam pogrešno razumeo kada su mi rekli da mogu imati problema ako nemam Band 20. Mislio sam na potpuni prekid komunikacije tamo gde ima samo signal na 800 Mhz. Nemam iskustvo u vezi toga pa se oslanjam na savete.

Ma kakvi,tamo gde je lte 800 ti ćeš imati "samo" 3g što je sasvim dovoljno :)

Sent from my MI 5s

Jeste dobro imati sve frekvencije pokrivene ali moze se i bez 800mhz. Kao sto ChobbyNS kaze, u kranjem slucaju radice ti 3G. Nije 800mhz jedina 4G frekvencija :)

Pa to je onda dobro. Bitno da mogu telefonirati i da imam bilo kakav internet. Tako mogu uzeti i Rn4X. Hvala na savetu. Ulepšali ste mi dan. :)

Pa to je onda dobro. Bitno da mogu telefonirati i da imam bilo kakav internet. Tako mogu uzeti i Rn4X. Hvala na savetu. Ulepšali ste mi dan. :)
4g se ne koristi za telefoniranje vec samo za prenos podataka. A i u evropi vecina operatera koristi 1800 i 2600 pored ovih 800mhz. Bilo kakvih problema neces imati.

Da, hvala, mnogo mi je jasnije ovo. Ali sad kako čitam iskustva za Rnx4X mnogi se žale na nekakav filter zvuka koji kvari zvuk, a prilikom razgovora sagovornik na drugom kraju slabo čuje. A imaju problem i sa romom pošto nije Globalni rom. Stvarno ništa ne može da se upašuje da valja pa da ne mora da se čačka.

Rom je global. Najbolje ti bezi od xiaomija :D inace nikad neces kupiti telefon :)

Da, a od LG da bežim jer posle godinu dana crkne, rikne im matična ploča, od Samsunga jer ima dosta bagova i problema....itd. Po meni telefon treba da ispunjava 4 uslova. Da nas dobro čuju na drugi kraj telefona, da ne baguje, ne blokira i da ne pregreva. Jer suprotno je telefon neupotrebljiv, a šta će mi takav telefon. Pa bolje uzeti jeftinijij i stabilniji telefon nego skuplji pa ni toliko ne može da posluži kao ovaj jeftiniji. Ja daset puta merim i jednom sečem, da ne bi kada kupim da žalim celo vreme što ovo što ono pravi problem ili ne radi, jer tamo gde idem neću imati ni uslova ni vremena da sa ovakvim problemima bavim, flešujem, čačkam i slično. Kada budem imao novca, gledaću koji je najpouzdaniji telefon, makar koštao 1000 Evra, kupiću ga, i miran 5-10 godina sa dobrim telefonom. Jer ovako bi mi izašao skuplje, ne računajući vremena i živaca potrošenih. Za sada najpouzdaniji, najjači telefon najnižeg cenovnog ranga mislim da je Xiaomi. Samo ako odaberemo pravi model.

Hvala ti za informaciju. Ako je rom global dobro je. Jer ima više modela sa drugim romom pa moram paziti, da mi ne bi uvalili neki drugi. Još da proverim ove informacije u vezi filtera za zvuk. Ako je to čest slučaj, videću da nađem kod ovih preprodavaca običan Rn3 Pro. Na taj telefon sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
Tesko da ces sa bilo kojim modelom biti miran 5-10 godina, 2-3 najvise. Note 4X je odlicna kupovina i sigurno se neces pokajati, pogotovo ako si do sad imao telefone nize klase. To sa zvukom se da srediti, ako te uopste i zakaci. Ili RN3 Pro, koji je sigurna stvar, ali gledaj da bude verzija 3/32 GB.

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jako puno ljudi ima problema sa mikrofonom u svetu. I taj problem postoji već više od godinu dana. Moraju uključiti snimanje preko kamere na telefonu kako bi proradio donji mikrofon prilikom poziva, ili instaliraju neki program sa google play koji usput ističe pa mora da se kupi. A to što se čuje roboztizovan glas zbog nekog filtera, otvara se neki fajl telefona preko textualnog editora pa se manipuliše programom. Pretpostavljam na rootovan telefon. Videću ja kod ovih preprodavaca običan Rn3 Pro. Što je sigurno sigurno. Nadam se da još ostalo. Inače ohrabruje me rezultat benchmark testa gde Rn3 Pro poprilično tuče Rn4X u performansama, iako Rn4X ima brži procesor.

Redmi Note 3 Pro VS Redmi Note 4X
screen_2017-04-11 17.33.48.jpg

screen_2017-04-11 17.54.37.jpg

Jako puno ljudi ima problema sa mikrofonom u svetu. I taj problem postoji već više od godinu dana. Moraju uključiti snimanje preko kamere na telefonu kako bi proradio donji mikrofon prilikom poziva, ili instaliraju neki program sa google play koji usput ističe pa mora da se kupi. A to što se čuje roboztizovan glas zbog nekog filtera, otvara se neki fajl telefona preko textualnog editora pa se manipuliše programom. Pretpostavljam na rootovan telefon. Videću ja kod ovih preprodavaca običan Rn3 Pro. Što je sigurno sigurno. Nadam se da još ostalo. Inače ohrabruje me rezultat benchmark testa gde Rn3 Pro poprilično tuče Rn4X u performansama, iako Rn4X ima brži procesor.

Redmi Note 3 Pro VS Redmi Note 4X
Pogledajte prilog 226657

Pogledajte prilog 226659
Taj rn4x ne postoji godinu dana, a sto se tice benchmark testa i nisu ti bas za pohvalu. Rn3 pro ima nesto jaci cipset ali i energetski dosta manje efikasan. To u radu ne da neces primetiti nego ce ti cak u mt proc u 4x vise odgovarati.

Taj problem sa mikrofonom imaju i neki drugi stariji modeli ne samo ovaj 4X. Nekako ne mogu preći preko tog baga. Treba da palim snimanje preko kamere da me čuju kada telefoniram i da popravljam nov telefon. Radije ću kupiti ispravan.

Taj problem sa mikrofonom imaju i neki drugi stariji modeli ne samo ovaj 4X. Nekako ne mogu preći preko tog baga. Treba da palim snimanje preko kamere da me čuju kiada telefoniram i da popravljam nov telefon. Radije ću kupiti ispravan.
Ne, raniji imaju neke druge probleme vezane za mik. Imao sam 10 xiaomija, veruj mi na rec, uzmi telefon i opusti se. I to se desi nekome kao sto se kod svakog proizvodjaca javi neki bag.

Jel probao neko Franco kernel?Već nedelju dana vozim AOSP 7.1.1+Radon 4.2 i čini mi se da mi baterija nešto slabije drži(wifi+4g oko 4,5h Sot-a,pre je to išlo preko 6 lagano)

Da li bi neko mogao u kratkim crtama da napise korake za flesovanje RR roma? Sada sam na RR romu 5.7.4 i hocu da probam 5.8.2. pa me brine da nesto ne zeznem. Da li Radon kernel moze na ovu verziju RR roma?

Posto si vec na RR onda imas TWRP. U temi za RR rom na xda ti pise sve.
Udjes u TWRP, factory reset, ako ti je novi RR na SD i gapps onda samo nastavis, fles RR, wipe cache, fles gapps i reboot. Ako imas problem sa mic-om kao ja, udjes u Magisk manager i u download sekciji nadjes mic fix i zatim restart.

@saobracajac96
Nisam ni ja bas zadovoljan sa Radon kernelom. Ako hocu novi onda samo flesujem preko postojeceg, nista ne gubim?
Kontam da dam sansu Dominatoru koji dolazi uz rom, s obzirom da sam ga odma zamenio.

@blastoise Ne znam šta da ti kažem,danas sam stavio najnoviji AOSP+Radon 4.4,bez gappsa(ručno instaliram tih 10-15 aplikacija koje koristim) i sad ću da vidim kako se ponaša baterija.Pa čim izadje nova verzija rom-a,onda ću da probam i franco kernel,pa koji je bolji njega ću da vozim.

Baterija na poslednjem apdejtu je katastrofa, jedva pregura 5h sot-a za manje od 24 sata. Da li može nekako da se vrati na neki stariji bez gubljenja podataka?

Koji apdejt? 7.4.13 ili?

Koji apdejt? 7.4.13 ili?

Ja upravo skidam pomenuti update, a i meni se baterija baš pogoršala na dev. romu pre ovoga. Umesto 6,5 - 7 h SOT-a za 48 sati i više, spao sam na oko 5h za manje od 48h. Noću umesto 2-3 % za 6-7 h posrče i do 10%, baš mi ide na živce. Ništa drugo bitnije nisam menjao na telefonu.

Poslednja izmena:
Ja nisam dobio nikakvo pogoršanje, a redovno apdejtujem. Sad sam na prethodnom global devu.

Vrh Dno