Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Moze li da se rutuje Redmi note 3 bez otkljucavanja bootloadera?Twrp mi za sada ne treba,samo root.Android 5.0.2 je u pitanju,miui verzija 8.2.1.0 Unapred hvala.

dosao 8.2.4.0 update.. instalirao jasno.. rano je za zakljucke

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da li moze da se rutuje i flesuje Redmi Note 3 SD sa GNU+Linux-a? Ako neko da mi kaze na koji nacin, puno bi mi znacilo.

EDIT:

Telefon: MIUI 8 Global 7.4.25 | Beta; Android 6.0.1MMB29M

Desktop:
Operativni sistem: Devuan GNU/Linux ascii (testing)
Kernel: Linux devuan 4.9.0-2-amd64 #1 SMP Debian 4.9.18-1 (2017-03-30) x86_64 GNU/Linux

Potvrdio sam da je bootloader otkljucan:

Kod:
root@devuan:/home/twistedfate# fastboot oem device-info
...
(bootloader) 	Device tampered: false
(bootloader) 	Device unlocked: true
(bootloader) 	Device critical unlocked: true
(bootloader) 	Charger screen enabled: true
(bootloader) 	Display panel: 
OKAY [  0.005s]
finished. total time: 0.005s

@Kidence; Kide, sad je preostalo da mu bocnem TWRP pa root i onda da flesujem ROM po zelji?

Poslednja izmena:
Da li moze da se rutuje i flesuje Redmi Note 3 SD sa GNU+Linux-a? Koristim MIUI 8 Global 7.4.25 | Beta; Android 6.0.1MMB29M

Ako neko da mi kaze na koji nacin, puno bi mi znacilo.

Da rutujes sigurno moze. treba ti adb i fastboot instaliran na linux-u. potrebni fajlovi twrp (ili neka njegova varijacija), supersu zip.
prebacis supersu zip u telefon. NAravno bootloader telefona MORA da bude otkljucan prethodno.
U developer options omogucis usb debug.
Sada treba da telefon prebacis u fastboot mode. to mozes na dva nacina:
Prvi. povezes telefon i komp preko usb kabla. Otvoris terminal na kompu i kucas adb devices(trebalo bi na telefonu da ti izadje obavestenje da autorizujes pristup zato drzi ekran upaljen i otkljucan), onda bi u terminalu trebao da se izlista tvoj telefon. Sada kucas komandu da prebacis telefon u fastboot "adb reboot fastboot" (sve komande idu bez navodnika).
Drugi. ugasis telefon i udjes u fastboot telefona tako sto drzis power+"vol-", povezes telefon i komp preko usb kabla. otvoris terminal i kucas "fastboot devices", ako izlista tvoj tel onda i u fastboot.
Sledeci korak je da flesujes twrp. U kompu, preko terminala udjes u folder gde ti je twrp.img (cd /home/nesto/putanja/do/fajla) onda kucas "fastboot flash recovery "twrp_pun_naziv.img"" (naravno bez navodnika). sada bi trebalo da je twrp instaliran, ali nemoj odma da gasis telefon nego ide jos jedna komanda "fastboot boot "twrp_pun_naziv.img"" (naravno bez navodnika), telefon bi trebao sada da se butuje u twrp odakle flesujes supersu zip. nakon toga restatrujes telefon.

Ako si mislio da flesujes ceo sistem ponovo to ne znam, nisam ni probao. Za to ti ipak savetujem win+miflash tool i post 1808 na ovoj temi.
To bi trebalo da bude to, procitaj 2,3,4 puta ovo pa onda kreni u flesovanje. Bolje se i malo strpi da jos neko proveri ovo sto sam pisao da mi slucajno nesto nije promaklo.

Poslednja izmena:
@nmld; Da, mislio sam ceo sistem. Evo jos jedne dopune sto se tice bitnih opcija iz "Developer options"

Screenshot_2017-05-11-12-31-44-392_com.android.settings.png

@Marezz
To je to. Ja sam posao od pretpostavke da na kompu samo imas linux, pa ako bi nesto krenulo po zlu (ne daj boze) onda bi morao da se snadjes za win. Odavno sam citao da je neko uspeo da na Gentoo protera ceo proces koji odradi miFashTool ali us mnogo mnogo gimnastike.
I da nisi napisao da li oces da flesujes opet miui ili neki drugi. Kad imas twrp imas sve :)

Poslednja izmena:
@nmld; Imam samo GNU+Linux na kompu, unlock sam uradio pre par meseci dok sam jos koristio Win :D

EDIT:

Verovatno bih mu flesovao Ressurcetion Remix + Radon kernel, vidim da to dosta hvale ovde.. Ili mozda Lineage OS..

Poslednja izmena:
Stigao mi update MIUI V8.2.3.0 i dok dawnload-je izbaci gresku "Can't verify update", kako bi se to moglo resiti?

Predjoh i ja na tamnu stranu :D Instalirao sam Resurrection Remix 5.8.3, Radon kernel 4.6 i OpenGApps Pico. @Kidence je za sve kriv! :) Moram da kazem da nisam ocekivao da ce biti ovako lako, trebalo mi je malo vremena da vidim sta i kako u vezi flesovanja ali ovo moze komotno da se uradi za 10-15min ako je neko uhodan. Prvo sto se odmah primeti nakon prvog ucitavanja sistema su drugacije boje. Deluju nekako jace, toplije i po meni prijatnije za gledanje.. Druga stvar koja se primeti je gomila opcija za podesavanje sistema, ovaj sistem zaista moze da se podesi u sitna crevca i verujem da bi se dopao nekom ko voli te stvari. Dolazi vec rutovan tako da je to jos jedan plus. Odzivnost ne bih puno da komentarisem jer je odlicna, to je velikim delom zato sto je sveze instaliran sistem pa cu imati neku realnu sliku tek za nedelju-dve kada ga malo napunim sa aplikacijama. Deluje mi da stvarno bolje kesira aplikacije od MIUI. Zvuk preko bubica je rekao bih za 50% glasniji nego na MIUI, kamera i otisak prsta rade dobro. Jedva cekam da vidim kako ce baterija da se ponasa.

Da se i ja javim, za sada sam na Resurrection Remix 5.8.3 + Radon 4.6 primetio par stvari. Juce me se desilo dok sam koristio kameru da se zamrzne na sekund-dve i da se slika "cepa" (slicno kao screen tearing), telefon inace radi ok, desilo mi se mozda jednom ili dva puta da zakoci na sekund. Danas mi se srusila Plej prodavnica. Iz nekog razloga mi prikazuje da telefon ima 2838 RAM.. Jel imao neko isti slucaj?

Screenshot_20170513-092100.png

Radi li vam Applock aplikacija na Resurrection Remix romu? Znam da na prethodnim verzijama nije radila...

Može li xposed na 7.1?

Da se i ja javim, za sada sam na Resurrection Remix 5.8.3 + Radon 4.6 primetio par stvari. Juce me se desilo dok sam koristio kameru da se zamrzne na sekund-dve i da se slika "cepa" (slicno kao screen tearing), telefon inace radi ok, desilo mi se mozda jednom ili dva puta da zakoci na sekund. Danas mi se srusila Plej prodavnica. Iz nekog razloga mi prikazuje da telefon ima 2838 RAM.. Jel imao neko isti slucaj?

Pogledajte prilog 228835
Ram dele procesor i grafička u čipsetu.

@Bojsane; @desp

Jeste, hvala.

Ima li neko link do verzije roma koja ima srpski,i koja je ociscena od kineskih servisa i aplikacija?U piranju je Redmi note 3,16gb dual sim,sa mediatek cipom.Moze u privatne poruke.Unapred hvala.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Cao ljudi, da li neko zna postoji li mogućnost da se promeni broj cifara za PIN sa 4 na 6. Moram zbog firminih nekih zahteva da postavim PIN od 6 cifara i tvrde mi da negde u podešavanjima moram da imam tu opciju da izmenim.

Hvala. :)

Neka ti kupe Samsung 8, tamo sigurno ima.

System & Device -> Lock Screen and Password ili ...Additional Settings -> Privacy

Poslednja izmena:
Prešao i ja na Nougat, RR Nightly. Fluidan je, nemam zamerki, osim naravno što nema Xposed-a. Doduše, čini mi se da je FP nešto sporiji (imam goodix), možda bude brži sa Radon kernelom, možda flash-nem danas ako me ne bude mrzelo

Instalirao sam preko Flash toola SphinXv1c_Redmi_Note3_MIUI7-V5.12.10_Global_MobileCity.VN rom.Kad sam upalio telefon,non-stop mi izbacuje neke greske,i sve moje aplikacije su ostale.Nemogu da udjem u podesavanja da ga formatiram.Ima li neki drugi nacin da se uradi hard reset,posto nemam recovery?

ehh steta.. za uparivanje bezicnih sluski.. moracu pomocu BT.. H v a l a

Pokusao sam da instaliram jedan rom za Redmi note 3,ali nikako nisam uspeo da instaliram mtk drajver.Nakon jednog pokusaja,kada sam kliknuo na ''Download'',SP Flash tool mi je izbacio ovo: BROM ERROR : S_FTHND_FILE_IS_NOT_LOADED_YET (5007).Telefon sad uopste nece da se upali.Kada ga nakacim na usb,bipne.Sad sam probao flash ponovo i odradio je normalno,ali nece da se upali.Ima li neko resenje ili da ga :smash:

Ljudi pomagajte :) Sinoc sam normalno koristio telefon, ostavim ga na 50 posto baterije i legnem, jutros kad sam ustao nikako ga upaliti pa sam mislio da je battery drain i stavim ga na punjac i ne pomaze opet tek nakon nekih pola sata ga upalim i pise da ima 50 posto kao sinoc... medjutim od tada mi ekran ne reaguje na dodir nikako. FP takodje otisak ne prepozna nego samo izbaci da nacrtam saru. Je li imao ko takvo iskustvo i prijedlog sta mi je ciniti a da sacuvam podatke na njemu. Telefon nije ispadao, bar ne od sinoc tako da ne vjerujem da je do hardvera. Na njemu je zadnju global stable rom. Unaprijed hvala.

Radio je normalno mozda 5 minuta i onda oept isti problem i ni bar 15 restarta nije pomoglo, ima li iko iskustva u ovakvim situacijama :)

Vrh Dno