Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Koji je procesor, mtk? Ja na 3gb ram Snapdragon koristim kombinaciju poslednjeg RR + Radon-a, i prilično sam zadovoljan.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nažalost, danas 2GB nije dovoljno za korisnike koji voze više aplikacija. I ja sam jedan od njih, sledeći telefon minimum 4GB da ne bih ponovo menjao telefon za godinu dana.

Samo da javim da sam resio problem tako sto sam uzeo burazeru Le Max 2,upravo podesavam masinu i mogu da kazem da je sve 2 klase iznad rn3,a u rangu sa mojim mi5s(osim kamere).

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Bilo bi kranje tuzno da nije 2 klase iznad rn3 :)

Ko ima problema na miui romu tako sto mu se ukljucuje ekran dodirom na fingerprint, a da ga nije podesio uopste tj. da je iskljucen u podesavanjima, znate o cemu pricam, neka se prebaci u redmi note 4 temu da vidi resenje problema... Takodje, pored ovoga ima i precica za kameru, slikanje dodirom na fingerprint i recimo gasenje ekrana na dodir fp, pa koga i to interesuje...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa RR nougat romom, piše mi slow charging jos od nekog majskog nightly update-a i zaista ga bas sporo puni (oko 4h do pune baterije). Ranije je sve bilo ok, dakle nisam menjao punjač. Probao sam i sa drugim punjačima - ista stvar.

0499ccc15332b3fc2e51e2132967ab4e.jpg

Clean flash jedino resenje, nazalost, isti problem sam imao dok sam bio na rr n...

Clean flash-om si uspeo da rešiš problem? Kažeš - dok si bio na RR N, na šta si prešao i kakvi su utisci?

Potpuno isti problem sam imao kao i ti, otprilik oko 4-5 sati se punio tel. Nikad nije prelazilo 1000mAh (radon kernel ukljuceno 2400mAh), i tako je punio sve dok nisam uradio clean flash... Trenutno sam na lineage N + franco... Baterija bolja, stabilniji sistem (na rr mi se desavalo da imam poneki soft reboot, a radon me zezao oko max freq za big cluster i 6th core mi bio offline uvek)... Na RR N ima mnogo vise kastomizacije i nikad nisam imao fc za kameru, a sad pukne ponekad... Eto, ukratko :)

Kamera je loša, ima neki patch uz pomoć kojeg funkcioniše koliko-toliko dobro, ali čini mi se da je lošijeg kvaliteta u odnosu na Miui. Moraću onda clean flash da odradim, probaću danas sa poslednjim nightly-jem. U suštini RR N radi super ako zanemarimo navedene probleme, mada je baterija nešto lošija u odnosu na RR MM i Miui.

Jeste, kamera na miui daleko bolja, a rr mm je najbolji rom za rn3...

Probao sam Lineage N, ali toliko mi stvari nedostajalo sa RR N da sam morao da se vratim... Uradio sam naravno clean install poslednjeg nightly-ja, pa se nadam da ce kamera manje da štuca. Stavio sam Franco kernel preko aplikacije, navodno je bolji za bateriju - ostaje da se vidi, s tim što sad videh da čovek nije radio na projektu za Kenzo skoro dva meseca [emoji53]

Ja nesto ne patim od konstantnog azuriranja, samo trazim da radi sve sto mi treba, trenutno nisam nasao nista negativno kod franca, a takodje ni kod flar-a (elementalX kernel + ex kernel manager)

Ako ovo bude funkcionisalo kako valja, neću ni ja ažurirati ništa. Koliko u proseku imaš SOT sa Lineage N + Franco?

Oko 7, ali preko 8 sati sam na 4g

Ja sam se posle nekog vremena sa Resurrection Remix N + Radon kernel i LineageOS N vratio na MIUI 8. Ovaj put sam flesnuo ROM sa Xiaomi.eu, odmah se primeti da MIUI ima nesto ispranije boje. Fluidnost sistema po meni je mozda za nijansu ispred na RR/Lineage nego na MIUI ali su mi nekako previse ogoljeni i kod mene su se pokazali kao nestabilni za rad. Malo, malo pa se srusi neka aplikacija, dok je to na MIUI jako retko.

MIUI je po meni mnogo kompletniji sistem i pokriva skoro sve moje potrebe sa aplikacijama koje dolaze uz njega. Jedna stvar koja me nervira je to sto svaki put kada ubacim slusalice, MIUI ih ne prepozna kako treba (prvo ih vidi kao da imaju mikrofon, posle kao obicne) sto dovodi do toga da nema zvuka preko njih. Da bih to izbegao, prvo moram da ih ubacim do pola i tek posle par sekundi skroz da bi ih prepoznao. To mi se nije desavalo na Resurrection Remix i LineageOS sto znaci da je u pitanju softverski problem koji izgleda mi nemaju nameru da rese >.<
U pitanju su slusalice Panasonic RP-HJE125EK. Takodje, kamera na tim ROM-ovima ne moze da se poredi sa kamerom na MIUI.

Posle skoro godinu dana upotrebe, ovaj telefon se pokazao vrlo dobro obzirom koliko me je kostao. Jedino sto mi baterija sada traje dosta manje nego onda kada sam ga tek kupio, MIUI 7 - oko 8h do 10h SOT-a u poredjenju sada sa MIUI 8 gde jedva izvlacim 7h, uglavnom 6h. Mada, verujem da prelazak na 4G ima uticaja na to :)

Kako se flesuje miui? Imam rr 5.7.4, moze li isto kao rr, preko twrp? Ne bi se zezao da izgubim root pa da moram sve iz pocetka

Ja sam flesovao MIUI sa Xiaomi.eu preko TWRP. Ako hoces bas zvanicni, onda mislim da moras preko MiFlash alata. Mislim da se tako zakljucava bootloader.

Potrazi lazyflasher za RN3 (i za RN4 je isti), to mora da se flesuje pre flesovanja samog miui roma tj. da bi se instalirao bilo koji miui zip rom u twrp...
(lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip)

Sent from my Xiaomi RN4x

Poslednja izmena:
Kako resavate other files problem na miui? Pro verzija, dva telefona. Jedan apdejtovan na najnoviji uvek, drugi je na verziji od jesenas. Nakupi se other files po 4 i vise gigajbata i stalno raste. Jedan je resrtovan na fabricko, ima nekoliko aplikacija instaliranih i opet se posle par meseci nakupi smece. Ne pomazu nikakvi klineri i slicne *******cije. Telefon vise ne moze da se koristi jer stalno izbavuje obavestenje da je puna memorija. Rucno sam trazio fajlove u exploreru, bilo je dosta velikoh skrivenih u miui/gallery ili cloud folderu, pobrisao sam skoro 2 giga, ali se stalno vraca iznova iako je cloud iskljucen. I posle svakog brisanja, sve manje j manje bude sledeci put i sad je doslo do toga da samo oslobodi 1.2gb, sto je ujedno skoro sva slobodna memorija na telefonu... za neki dan/nedelju ce opet to da se desi i opet nece moci da se koristi telefon... Ponavljam,ima par aplikacija i mozda 2-3gb slika i snimaka...

Trazio sam po guglu, resavaju samo uz root, a to mi ne pada na pamet da radim. ****m ti telefon ako moze da se koristi samo uz root normalno, ili hard reset svakih par meseci...

Vrlo sam zadovoljan xiaomi telefonima, ali ne znam sta se ovo desava sa other files,mnogo me nervira

Od juce mi se tri puta desilo da mi telefon odjendom izgubi mrezu, samo pise gore no sim. Problem resim tako sto restartujem telefon. NA global romu sam od kad sam uzeo telefon i do sad nisam imao takvih problema. Jel se desavalo jos nekom mozda?

ja sam mts i nikad to se nije desilo

Mozda ti se nije sasvim gubila mreza, ali generalno mts ima najlosiji signal... Idi u about phone/status/sim i procitaj signal kakav ti je (sa ukljucenim 4g)

Edit:
mts: -112dBm 31 asu
Telenor: -70dBm 20 asu
Edit2: Centar Banovog brda (Pozeska ulica)

Poslednja izmena:
Banovo brdo (Požeška kod Poncha 2):

mts: - 79dBm 16 asu
VIP: - 89dBm 51 asu

Imam RR Nougat rom sa poslednjim MIUI firmware-om

'bem li ga... Meni svuda mts ima losiji signal od telenora, a o 4g brzini da ne pricam... Cuo sam od mnogih da vip ima najbolju mrezu, al' "svaki cigo svoga konja hvali" :)

Malo oko trajanja baterije u nešto ekstremnijim uslovima; nakon ~17h rada, ~ 2h ekran, baterija bude 50-60%.
100% vremena na mobilnom internetu (4G), takođe sve vreme uključen Bluetooth i Gps lokacija, nešto malo radio i Deezer (spojen preko Bluetooth konekcije na zvučnik u kolima).

Nije loše! Koji je rom u pitanju, koji kernel?

Od juce mi se tri puta desilo da mi telefon odjendom izgubi mrezu, samo pise gore no sim. Problem resim tako sto restartujem telefon. NA global romu sam od kad sam uzeo telefon i do sad nisam imao takvih problema. Jel se desavalo jos nekom mozda?
Meni se desilo par puta sa VIP karticom na RR N ROM-u i to dva puta u tri dana, pa mesec dana sve bude OK. Sada sam telefon prosledio detetu i to sam vratio poslednji MIUI global (MM baziran) i ona više nema mrežu nego što ima. Pošto ne koristi mobile data, prebacio sam na 3G pa ćemo da vidimo.
Kada sam prelazio na RR flešovao sam firmware.zip. Kada sam vraćao MIUI preko MiFlash, nisam radio ništa dodatno. Da li treba da vratim neki MM firmver ili je to MiFlash odradio?
Edit: dete koristi MTS karticu i imala je problem i sa starim telefonom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno