Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Kidence kako se pokazao taj Redmi 4 pro? Navedi prednosti i mane u odnosu na RN3 pro ako te ne mrzi.

Trenutno sam na Global Dev rom, može li da se odradi full TWRP backup svih particija i onda flešujem Nougat RR, kernel i ostalo i ako mi se ne svidi da restorujem preko tog backupa na MIUI Global Dev bez remećenja firmware i kernela?

Da ne idemo mnogo u off...

Extra, bas sam zadovoljan.
Mnogo je laksi za rukovanje,izrada za klasu bolja nego na RN3 pro, displey odlican, brz, fluidan..
Sve je u rangu RN3 pro ili cak i bolje(baterija,display,izrada)
Mana kamera...po danu moze da prodje, low light pati isto kao i RN3 pro...
Znam da je tebi kamera bitna, na tom polju je bas tanak.

Trenutno nema Global rom, ali Xiaomi.eu radi kao sat.
Ocekujem kada izbace Global, da izbace i source pa ce biti i custom ROM-ova...

Ukratko, ko hoce dobar telefon od 5'' nema greske...

Baterija na 2 dana preko 10-11h SOT.

Samo sanse su 50:50 da prodje ili padne brikovanje. ;)

Sent from my Redmi 4 prime
Nisam primetio da se žale na brick na XDA temi, jedino je problem ako se odmah flešuje rom, storage bude samo oko 7gb.
To se rešava tako što se nakon flešovanja pusti da se butuje u MIUI pa nakon toga može da se ode u recovery I flešuje cm ili neki drugi rom.

Sent from my Redmi Note 3

Pricas o temi bas za RN3 pro SE ili tema u globalu o tom nacinu flesovanja custom recovery?

Kako sad to? Ja ništa od toga nisam flešovao. Išao sam direktno na rr + radon i nemam nikakvih problema. Pre toga sam imao tada poslednju verziju MIUI dev roma ako je to bitno.

Meni nikada rr N nije prošao a da prethodno nisam fleshuo radios.zip. Da bi on radio, mora kompatibilan firmware CM13 prvo, pa tek preko njega radios.zip.
Mada, to nije bila tema mog pitanja, nema veze.Verovatno je do novijeg/starijeg hw-a, moguce da tebi prolazi jer imas noviji modem.

Pricas o temi bas za RN3 pro SE ili tema u globalu o tom nacinu flesovanja custom recovery?

Tema je za oba modela, kažu da na oba prolazi ta metoda glat.
Ako je šansa da se brikuje prisutna ja u to vreme nisam imao pojma [emoji23]

Ma u sustini za RN3 pro nije problem, ima test point...znaju se tacke...
Problem je bio kada sam ja tom metodom probao da ubacim recovery na redmi 4 prime i dobio mrtav fon...;)
Pa onda pravio deep flash kabal i izgubio pola dana da ga ubacim u edl...
Pri tom telefon tek izasao, nigde ni jedan info kao pomoc.
Zato oprezno, izgleda da ne moze ubaciti svaki twrp tom metodom...
Uvek i najbolje, ko moze offical metodom i miran je ;)

@spaxon

Probao si sa jednim twrp-om koji prolazi....ali probaj sa nekim drugim ;)
Ali nemoj posle da trazis kabal ;p

konacno stigla futrola tj case za KATE verziju, nije losa, sve naleze kako treba msm na otvore, neka Lenuo marka naravno iz Singija

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svaka čast, Kinezi bi trebalo da te imenuju u svog ličnog Bruce Lee-ja i portparola Xiaomija, a od ostatka sveta i foruma, hvala na lepim vestima :)

sta je brick?
Ako ima neki laksi nacin bez twrp za custom rom molim recite..

Ne može custom rom bez twrp.
A brick je cigla na engleskom, znači postoji mogućnost da od telefona napraviš ciglu :)

Hvala na odgovoru Kidence, nije mi toliko bitan kvalitet fotografija već normalan fps na videu, nije valjda i na njemu 15fps noću?

Jel probao neko da instalira google cameru 3.x za MM , meni panorame i video neće da rade na poslednjem developer romu?

Koristi li neko xiaomi.eu romove?
Pošto neću da prelazim na Nougat do daljnjeg, moram nešto drugo flešovati :d
(pa ću se lako vratiti na RR7.7.4 ako se pokajem :D )

Extra su, po meni cak i bolji nego official.

Ja se secam da je sMiui bio jako dobar, on je radjen na bazi xiaomi.eu. Odustali su od projekta, ali su se drugi developeri latili posla i preuzeli kod od dev-a koji je pravio sMiui rom. Ovo je dobro takodje jer sam "gradis" svoj rom tj. odabiras komponente koje ce biti ubacene u tvoj rom, odnosno izbacis one (moze da se izbaci i xiaomi sync) koje ti se ne svide. Taj Mi-globe rom postoji skoro za sve popularne Xiaomi mob. telefone, za nas samo odaberite redmi note 3 pro...http://mi-globe.com/index.php/rom-builder/ ps. samo morate kliknuti ispod show expert settings.
dc2e7f67b55ec861fa339cab1fb45d5a.jpg

3fbba2c8848cf81c35a598503f7d233f.jpg

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Poslednja izmena:
Probao Xiaomi.eu i brže-bolje se vratio :D
Na Xiaomi rom-u nisam mogao da pristupim micro sd kartici na slotu 2 (tj mogao sam ali prvo da je formatiram).

Nazad na 5.7.4 :d
Zaboravih kako da ugasim simbol # pored sata i baterije? To bješe u kernel auditoru ili u RR podešavanjima?
Audio FX da li ima koristi u praksi?

Na Xiaomi rom-u nisam mogao da pristupim micro sd kartici na slotu 2 (tj mogao sam ali prvo da je formatiram).

Zaboravih kako da ugasim simbol # pored sata i baterije? To bješe u kernel auditoru ili u RR podešavanjima?
Settings > Configurations > Status bar > Superuser indicator > to treba da stoji iskljucenoScreenshot_20161222-143316.png

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Znaci da ni ne pokusavam?[emoji1]
I ja sam pozelio da malo eksperimentisem i ubacim xiaomi.eu, iako mi rr radi odlicno. Ono cisto da ne zaboravim procedure flesovanja[emoji1]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno