Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Meni instagram uopšte neće da učita slike na 3g/4g mreži,dok na wifi-u radi normalno.Lepo je reko @fkloznica,kinezi izgleda ne vole instagram [emoji2]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kako ste zadovoljni sa kamerom vi sto imate Pro verziju?

Kamera je u dobrim uslovima korektna, a pri slabom svetlu poprilično loša. To je što se tiče fotkanja.
Sa videom je slična situacija - po dobrom svetlu je skroz ok ali zato pri slabom svetlu se javlja jedan veliki problem koji sam spomenuo ovde ranije. Frame rate opadne ispod 16 fps što je uzasno. To nisu radili ni znatno stariji i lošiji telefoni. Problem je sigurno softverske prirode i verovatno je promena roma rešenje, mada nisam još probao.

Meni instagram uopšte neće da učita slike na 3g/4g mreži,dok na wifi-u radi normalno.Lepo je reko @fkloznica,kinezi izgleda ne vole instagram [emoji2]

Ako imaš kod mts karticu, u apn obriši proxy i radi će ti

Kako ste zadovoljni sa kamerom vi sto imate Pro verziju?

Zadnja kamera je neupotrebljiva za video call.

Kako da instaliram MIUI 8 ?
Preko WiFi,kada idem an System updates/download latest ROM, kaže..Wait a minute or two and try again.
Da li treba da skinem MIUI 8 firmware na telefon pa tek onda na opciju Choose update package, pa da ga ručno pokrenem?

Poslednja izmena:
*** i dalje mi se nastavlja ozbiljan drain. Moraće da padne Ipak root i bbs. Npr za 2h ugašenog ekrana skine mi oko 8% baterije. To mi se nije dešavalo ni na Galaxy s1 posle 5godina korišćenja:)

Sent from my Redmi Note 3

Instalirao sam igricu looney toones dash koja mi je ekstra radila na telefonu lg g2 mini, a sad pokrenem igricu i posle minuta igranja se sve pokoci. Kako je moguce da 5 puta slabijem telefonu bolje radi nego na ovom?

Koji si rom ? Miui8 ili 7 ?

Koji si rom ? Miui8 ili 7 ?

Ako mene pitaš, pisao sam vec par postova unazad..
Android 5.1.1
MIUI: MIUI Global 7.3 Stable 7.3.6.0.0

Kada idem na System updates/MIUI prijavi da nema dostupnih updates.
Check for updates ne daje ništa.

Klikom na hamburger meni/Download latest ROM, kaze Can't download update.Wait a minute or two and try again.
Probao sam 100x do sada, isto sve.

Klikom na hamburger meni postoji i opcija Choose update package.I ponudi da u TotalCommanderu ili Exploreru izaberem folder u kojem se nalazi MIUI 8.
Pretpostavljam da je to manuelan način instalacije firmware-a?

Zbog čega je izbrisan ROM 7.3.2 koju je Kidence okačio u uputstvu na 21.stranici ?
Pretpostavljam da je to procedura otključavanja telefona da moze da radi OTA.
Ali taj ROM je izbrisan i celo uputstvo više nema značaj.

Da ti verovatno imaš neki drljavi kineski rom koji je prodavac modifikovao.
Pa skini najnoviji stable i za njega je ista procedura kao u postu 1808

@rararasputin

Ako ne radi taj link, googlaj "miu fastboot rom"... Dobices sajt sa svim fastboot romovima i skini tu ROM za Redmi Note 3 Pro... (Global Stable).Bice u tgz formatu...Ja ne mogu da otvorim ni google, jedva i ovo cukam, net kao da nemam,vuce se kao baba.

Redmi Note 3 (Snapdragon) Global Stable V7.3.6.0.
Koliko vidim, imam ovaj ROM.

@rararasputin

Ako ne radi taj link, googlaj "miu fastboot rom"... Dobices sajt sa svim fastboot romovima i skini tu ROM za Redmi Note 3 Pro... (Global Stable).Bice u tgz formatu...Ja ne mogu da otvorim ni google, jedva i ovo cukam, net kao da nemam,vuce se kao baba.

Ne mogu da pronađem za RedmiNote3Pro.
Našao sam na MIUI sajtu nekakvu listu ROMova,ali nigde nema za Pro.
Poslednja verzija oficijelnog globalnog stable roma je 7.5.3.0. Mogu da ga pronadjem,ali na nekim drugim sajtovima, pa ne bih experimentisao ništa van MIUI sajta.

Ako odradim flash roma, posle toga će sam da radi update na MIUI 8, tj. radiće mu OTA? ?

Da sa 7.5.3.0 bi trebalo da nastavi sam sa update.

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Redmi Note 3 PRO je ustvari Snapdragon(Qualcomm), tako da na ovom linku skidaš fajl "Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download" koji je baš 7.5.3.0.

Skidam.
Bas to sam trazio.
Video sam, ali nije pisalo Pro,piše Redmi Note 3, mislio sam da mora bas za Pro model.
Snapdragon = Pro
MTK je običan RedmiNote3 ?

Poslednja izmena:
Ja sam na onom loxar romu. Da li sa njega mogu da instaliram bilo koji fastboot rom?
@Kidence
Ti si beše brikovao telefon prelazeći sa loxara na neki dev? Jer nosim se mišlju da se poigram sa otključavanjem i stavljanjem twrp-a.

Ne mozes fastboot metod, moras preko sp flash tool zato sto imas locked bootloader...Moras prvo da flesnes na stable china, pa onda preko updater app na dev i onda unlock, pa twrp..Mozda moze i odmah na dev, ali ja popio brick kada sam hteo sa Loxar na Miui 8... Pa sam se posle namucio da mu ubacim stable china...

U pravu je fkloznica:

What will change after locking bootloader?
Locking bootloader will not affect normal OTA updates
ROOT will be disabled if user has enabled it before. Enabling ROOT will need to unlock bootloader
Recovery mode is changed. Updating via Recovery will need to use Mi PC Suite
Devices with locked bootloader can not update using Miflash. Users need to unlock bootloader if they want to flash Fastboot ROMs.

Znači, to što je moj rn3pro MIUI Global 7.3 Stable 7.3.6.0.0 ne znači ništa, jer ja ne mogu da odradim nikakav update.

Može li neko da potvrdi da mu OTA radi normalno nakon tutoriala sa #1808, da ne krečim džabe.

..i još jedno pitanje, ako pošaljem zahtev sa Unlock Mi device, šta time dobijam?
Garancija više neće važiti, ali će proraditi OTA ?
Ili opet moram da radim flash, bez obzira što će ga otključati?
Gledam da izbegnem sve ove zezancije ,jer kad uđeš u tu priču nema izlaza.

Opasno sam se zeznuo sto sam kupio RedmiNote3Pro, tj. što sam kupio Xiaomi telefon.
Umesto da uživam u telefonu, ja se bavim programiranjem i čitanjem tutoriala po internetu :(

Poslednja izmena:
Na sp flash tool sam i mislio. Pobrkao sam konce.
Znači ovaj gore redosled je siguran. Jer kad si se ti namučio kod mene bi tek bilo veselo jer ja na svoj komp ni drajvere nisam uspeo da instaliram.
Hvala ti puno.

Pa ja sam posle brick-a ubacio china stable, sa dev je bio mrtav skroz... Nije hteo ni da se upali, jedino ga komp prepoznao i to mi je bi spas... Kao sto rekoh vec nekome, "mozda" imam siguran nacin, ali nisam ga testirao jos uvek :D Mada uskoro ide ovaj moj MTK kod drugara, prelazim na SD... :D

@rararasputin

naravno da radi, posla foruma je na taj nacin ubacilo offical global rom...Ne bi bilo tu uputstvo da ne valja...

Poslednja izmena:
Shvatio sam.

Ovo mi se dešava od početka, od kada sam kupio fon:
Screenshot_2016-08-02-22-55-09_com.android.updater.png

Ne prolazi update, uvek prijavljuje jedno te isto.

Ja bih rekao sa ti imas stable Global rom po oznakama... Lepo ti skini rom sa MIUI sajta za tvoj telefon, u zip formatu ne ovaj fastboot.Kopiraj na telefon, negde na internu...Idi u gornji desni cosak tu u Updater aplikaciji, idi na Choose zip, izaberi ta sto si skinuo na telefon i odradice ti update...Ako izbaci neku gresku tipa da ne moze da verifikuje taj zip, onda imas Custom rom i mora procedura iz posta #1808.

Poslednja izmena:
Već sam skinuo:
kenzo_global_images_V7.5.3.0.LHOMIDE_20160629.0000.25_5.1_global_5c58a7fe15

To je onaj ROM koji nedostaje u tvom tutorialu.

Ti mi predlažeš da skinem neku drugu verziju koja nije fastboot..ali obe su fastboot.
Samo što je jedna Stable,a druga Developer verzija ROM-a.
Koja od te dve?
Već sam stovario Stable verziju.

Fastboot je ceo ROM, zip je samo update postojoceg roma (u slucaju offical ROM-ova)... u slucaju da flesujes fastboot rom , on flesuje sve, ako flesujes zip, to ti je "manuelni " OTA update ... Na MIUi sajtu imas Global stable i dev ROM u zip-u...ti skini Global stable i prebaci na telefon, zaboravi na te fastboot sto si skinuo... Oni ti ostaju za varijantu da ti ne prodje ovo sto ti predlazem...

Ovde skidas

http://en.miui.com/download.html

Poslednja izmena:
Dodao sam ti link u prethodnom postu, pretpostavio sa da neces naci ...da je to sledece pitanje.

Tako je, ako prodje taj update...strpi se malo dobices i taj 7.5.3... Onda imas Global stable rom i nema potrebe za procedurom i posta #1808

Screenshot_2016-08-03-01-16-26_com.android.updater.png
Screenshot_2016-08-03-00-40-23_com.android.updater.png

Išao sam iz hamburger menia na Choose update package.
Pokazao mu stazu do miui_HMNote3ProGlobal_V7.3.7.0.LHOMIDD_8b4f14bb9d_5.1.zip

Znači da je fkloznica u pravu.
Neko od prodavaca je brljao ili naknadno zaključao ROM zbog garancije, jer svako otključavanje ROMa ,od strane kupca, podleze gubljenju garancije.
I koja je onda svrha kupovanja Xiaomi telefona, kad nemaš redovan update,a prodavci te ucenjuju i ograničavaju tako što zaključaju dodatno ROM da ne mozes ni OTA da odradis.
Na Xiaomi sajtu piše da ,bez obzira što oni zaključavaju ROM, OTA radi.

Kidence, izvini, nisam ti sa zahvalio.
Malo sam se razočarao što ovaj update nije prošao.
U pravu si, ovo je Custom, a ne Global ROM.
Pomogli ste mi da svhatim u čemu je problem.

Znači , prodavac naknadno zaključa telefon, zbog garancije.
Ukoliko samoinicijativno odradiš flash ROM-a, gubiš garanciju i prodavac je čist.
Jasno.
Ali mi nije jasno zbog čega dodatno prodavci zaključavaju ROM,čak ni OTA da ne funkcioniše.
To što je Xiaomi zaključao ROM, kod njih OTA funkcioniše.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno