Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Neka proba tu app,inace custom rom-ovi mogu svi bez problema....

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jedno pitanje ,drndam sada ovaj Redmi 3 sa global Romom i njemu ispisuje na home screenu pored ikonice wa npr koliko ima poruka koje nisu pročitane ,dok kod mene nema.. uvek stoji broj 1 ? U čemu je fora..

Inače Redmi 3 global rom ima daleko manje bloata od ovog na rn3pro. I da ,ekran na redmi 3 je ekstremno plav u odnosu na ovaj moj boe ;) ( njegov je neki ebbg )

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Pricamo bez root-a :D

@kambodza

Jel ti isti ID za taj acc? Ako jeste, loguje se preko ID...nemoj preko tel ili email...

Probao sam kad udjem u aplikaciju pise mi cheking for root i tako stoji,izgleda da telefon definitvno treba da se rutuje...

@kambodza

Jel ti isti ID za taj acc? Ako jeste, loguje se preko ID...nemoj preko tel ili email...

Kad se logujem preko ID koji mi trenutno stoji u telefonu dobijem poruku
your device isn't supported by mi unlock :mad:

A kad se logujem preko email-a vidim da mi prijavi neki drugi ID i tu krene unlock i stane na 50% :smash:

Kada zakuca na 50% to znaci da nemas dev rom... znam da si napisao da si ga ubacio, ali to je taj problem...Kako si presao na dev?I koji dev MIUI 7 ILI 8?

Poslednja izmena:
Kada zakuca na 50% to znaci da nemas dev rom... znam da si napisao da si ga ubacio, ali to je taj problem...Kako si presao na dev?

Skinuo na telefon Rom i preko updater app odradio update

E sad sam se izlogovao na telefon sa acc-a preko kojeg nisam mogao da odradim unlock,i logovao se sa ovim drugim ID-em na kojem je pucalo na 50% i sad mi je odradio unlock normalno. Kako,zasto i zbog cega pojma nemam,ali ga je odradio :D

Na kojem postu ima objasnjenje kako se radi root na SD verziji :d

Imas varijantu preko twrp(kako i treba), preko privremenog twrp ili preko Kingo-o budzevine...
Ako imas Global dev nemas root, ako imas China dev imas root u Security app...

Pa jel hoces twrp ili neces?

Ma ajde bre ljudi kakvi bootloader-i twrp-ovi dev.rom-ovi...to su gluposti...nokiu 3310 cepajte i resen problem...sta tu trosite vreme i novac na tamo neke telefone xiaomi comi shomi trt mrt...potpuno besmisleno!!!

Ima li smisla update na MIUI 8, koje su prednosti, ko je probao.
RN3 Pro.

uzgred, koji je browser najbolji i koju wifi aplikaciju koristite za transfer?

I ja sam isti taj telefon taj kako ga zovu shaomi ili comi shomi uzeo vec mesecima ga imam...krs krsina...sve zivo isprobao na njemu,nekoliko tih kako se zovu custom rom-ova...otkljucao majstor bravar taj neki bootloader...nabudzio sam ga...i....nista narocito...prodajem ga...nj..s...r...a

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

http://en.miui.com/thread-301025-1-1.html

Moja preporuka za Alka TWRP...ali sve procitaj.Ne brzaj...

Jedino Alka ima podrsku za MM backup kako treba...

Ubaci twrp image u onaj adb folder iz posta 1808...,ubaci fon u fastboot...

i kucas komande

fastboot devices

fastboot flash recovery twrp.img (twrp.img ti je ime twrp-a kog skines)

fastboot reboot

pre nego sto odradis fastboot reboot, zadrzi volume + dok ne udje u twrp prvi put...

Posle toga ulazi svaki put kako treba...

Posle skini Super Su i odradi root :D

to znas, pretpostavljam...

Poslednja izmena:
Ima li smisla update na MIUI 8, koje su prednosti, ko je probao.
RN3 Pro.

uzgred, koji je browser najbolji i koju wifi aplikaciju koristite za transfer?
Salu na stranu,nista od MIUI 8,probao pre nedelju dana nista spec...sminkeraj Probao ga par dana
na dev.global i vratio se miui 7 xiaomi.eu

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

Poslednja izmena:
Stigli Nilkin Sparkle zlatni za sestru i majku... Sestri odgovara perfektno, ali majki ne, jer ima staklo na ekranu, ne zatvara se lepo :( Morace u oglase, a smorila se zesce :D
Stvarno je prekvalitetan, dere kako izgleda...

Ne pazis na casu, Aixuan je No1 za Redmi note 3...

Pa kada imas staklo, ne vidim potrebu da bude flip...Jedino zbog automatskog paljenja i gasenja ekrana ako taj case ima tu mogucnost...

Pa kada imas staklo, ne vidim potrebu da bude flip...Jedino zbog automatskog paljenja i gasenja ekrana ako taj case ima tu mogucnost...

ima li tu poente ili ne, nebitno je, majka je htela takvu :D
ja flip u zivotu ne bih drzao...

edit:
a i kad pogledam,ima poente,jer se sparkle ne kaci,nema magnet ili bilo sta slicno...ako ispadne - otvara se 100 posto

Poslednja izmena:
Pozdrav.
Imam Xiaomi Redmi Note 3 pro 2/16GB. Ubacio sam rom Global 7.5.3.0(LHOMIDE).
Danas sam ubacio SD karticu od 16 GB umesto druge sim kartice. Mobilni je karticu prepoznao, ali neke aplikacije koje mogu da se prebace na SD karticu uopste ne mogu da mi se prebace. Pokusao sam i preko appmgr III i preko link2SD. I nijedna nece. Ova link2sd mi da opciju Move to SD card,pa kad kliknem na opciju move to SD card pojavi se onaj info o aplikaciji gde u infu ponovo treba da pise move to SD, tu meni nista ne pise i nema te opcije.

Pre neki dan sam uz veliku pomoc clana Kidence ubacio taj Global Rom 7.5.3.0
Nikada do sada niti sam rutovao mobilni, ali uz njegovu pomoc i onaj tutorijal, samo ubacio taj global rom iz posta #1808.
Moracu dobro da izguglam, a vec guglam ili da sacekam neko ko je resio problem koji imam i ja.

Mislim da sigurnom metodom (twrp pa flash supersu) ne možeš da rootujes stock stable. Samo dev rom.
Zato što kada otključaš BL (moguće samo na dev Romu ) pa prebacis stable on ga ponovo zaključa .. glupi xiaomi, prevara veka

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Da. Samo sto sam ja teski laik po tim pitanjima. Zato sam se i ovde obratio za pomoc i moje prvo ubacivanje global roma je bilo uspesno (mada ceo proces sam se bojao da cu nesto zeznuti)
Jel ima nekih tutorijala za mene kao laika i pocetnika?
Taman veceras kad budem na svom kompu da odradim.

Jel moze neko ko koristi dual sim da mi okaci screenshot-ove od sim kartica? Meni stoji ovako i nikako ne mogu da dobijem podesavanja za tip mreze (2/3/4g) za sim 1 vec samo za sim 2.. Problem je sto sim 1 predje u gsm rezim kada se aktivira sim 2 preko koga koristim internet. Kada mi je sim 1 samo aktivan i kada stavim samo 2g onda prikazuje edge a ne gsm. Kada su mi ukljucene obe sim kartice (sim 1 za pozive/poruke, sim 2 za net) i kada razgovaram sa nekim onda me sagovornik ne cuje ili se nekad desi da me cuje ali jako lose..

Screenshot_2016-07-30-16-58-23_com.android.phone.png Screenshot_2016-07-30-16-43-28_com.android.phone.png

Nazad
Vrh Dno