Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Neko?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Evo kod mene, sim1 je default za DATA, zato i ima više opcija od sim2.

aafee0937cf632c3d9d2789e109bbde9.jpg

64b14afa3878c226e21925d6ee45dfd9.jpg

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

Poslednja izmena:
Ne dobija ništa .. to kod Kineza nije ni bitno ,bitno je da što duže dobija nove miui verzije

Sent from my Redmi Note 3

@nucleuswizard a u sim info, jel ti stoji gsm ili edge kod kartice koja ti je za pozive/pruke? Meni stoji gsm i ne cuje me sagovornik..

@ivica.nikolic34
Je l' mozes da okacis kako si namestio chat heads na fb messinger?

Btw, meni stigao rn3 pro 3/32 pre neki dan sa Ali-a, global rom. Odmah mi ponudio update na 7.5.3.0, odradio ga, podesio dozvole za chat aplikacije i jos par stvari i za sad sve fercera kako treba, telefon je fantastican, a narocito baterija!

Poslednja izmena:
@Marezz pa to mi se stalno menja čas je 4g, cas 3G itd. zavisi u kom delu grada sam i šta hvata, mada mi se stalno dešava da na primer kući sam na wifi-ju, a gore mi piše 4G i onda mi stiže poruka da sam imao propušten poziv a pun mi signal.

@nucleuswizard mene to jako nervira jer koja je onda poenta da mi na sim 1(za pozive/poruke) stoji non stop gsm a na sim 2 (net) da bude ok 2/3g.. Verovatno nesto nije u redu sa mojim telefonom cim tebi menja sa 3/4g dok je meni konstantno na gsm..

^ Ajde jedno glupo pitanje, da li ti možda u imenu kartice nije napisano gsm pa zato stoji to, jer ja kada na primer promenim drugu karticu za internet, onda sa prve nestane 3G ili šta je već pisalo i uključi se onda pored imena druge kartice?

Ustvari, kako znaš da je prešla u gsm kada nigde ne piše, evo sada sam gledao tvoje screenshot-ove i ne vidi se da je prva prešla na gsm?

Poslednja izmena:
@nucleuswizard na sta mislis, ne razumem? Meni ovako stoji u statusu sim kartica..

JnIaueJl.png
zKvv2O4l.png

A i vidi šta ti piše u phone 1 kada ukucaš *#*#4636#*#* , trebalo bi i za phone 1 i phone 2 da bude isto. Evo kako je kod mene:

5d79d8f3dfd03428a6bf333bb0020c40.jpg

Sada sam video tvoj post, meni je potpuno isto kao kod tebe, samo meni je prva kartica za razgovor,sms i data, a druga samo za razgovor i sms. Isto mi kao kod tebe za prvu karticu piše GSM non stop na drugoj, ali mi se niko nije žalio da me lošije čuje ili da me uopšte ne čuje kada razgovaram na drugoj kartici. Ja imam Redmi Note 3 pro SD 2/16gb i kineski stable je rom.

6ea38008097b8d027246720a2fd61ba8.jpg

77b3168c66f67a4aa982b57db40176bb.jpg

Poslednja izmena:
Pogledao sam sad, isto mi je kao i tebi. Ne razumem zasto mi baca sim je u GSM rezim >.<

Poslednja izmena:
Stigao mi je Note 3 Pro iz Kine i imam kineski rom. Koja mi je trenutno najbolja kombinacija da stavim?

Global rom, zvanican. Taj bih ja stavio....
To ti je najlakša opcija ako je zaključan bootloader.

Išao bih na developer zbog Miui 8...

Ako ga otključaš, onda može i xiaomi.eu ili šta god drugo želiš da probaš.

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r

Poslednja izmena:
Iako je verovatno već negde spomenuto ali ipak da budem siguran - ako pređem na global dev rom, odmah imam i root? Jel' u tom slučaju potrebno da skidam i SuperSu ili nešto slično?
Takođe, da bi prešao sa 7.3.7 global stable na global developer, ne moram da otključavam bootloader i dovoljno je samo skinuti rom sa zvaničnog Miui sajta i odraditi update preko "Chose update package" iz updejtera?

Nemaš root.. samo china dev rom ima root odmah.

Da updejt ako si full stock radiš kako si napisao.

Inače primetio sam jedini bug sa rn3pro a tiče se instagrama. Naime kada se program koristi duže od 5minuta kreće da trokira i eventualno na kraju ga mob i ugasi.. ne znam u čemu je tačno fora. Na global dev Romu sam

Da updejt ako si full stock radiš kako si napisao.

Inače primetio sam jedini bug sa rn3pro a tiče se instagrama. Naime kada se program koristi duže od 5minuta kreće da trokira i eventualno na kraju ga mob i ugasi.. ne znam u čemu je tačno fora. Na global dev Romu sam

I kod mene je tako na M2 Note.

Koja verzija? 9.0?"

E ***, ja jos mislio zato sto sam presao na 9.0 pa me zeza :(

Inace to se desi kada se udje tek u neki profil, ovako dok saltam kroz timeline nista.

*** Kinezi ne vole instagram :)

Možda bolje ovako ,taman da se odviknem od praćenja lakih dama

Poruke barem rade normalno :d

Upravo proveo 20ak minuta na instagramu, ulazio u profile, citao i ostavljao komentare, gledao video klipove, sve sto mi je palo ns pamet... Sve normalno

Hvala!

Da li onda postoji neki lagan način za root oficijelnog roma bez cimanja sa otključavanjem bootloadera, twrp-a i slično (RN3 SD)?
Generalno ne bih da menjam rom uopšte, zadovoljan sam MIUI-em, root mi samo treba da bi omogućio Camera API2.

Nema siguran,mozes preko onog kingroota koga nikada nisam koristio. Naravno ako pišemo o stock stable rom.

Kako uključujuš camera api2 ?

Nece da mi cita ntfs usb...neki program za to...jel probao neko?

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Nema siguran,mozes preko onog kingroota koga nikada nisam koristio. Naravno ako pišemo o stock stable rom.

Kako uključujuš camera api2 ?

Da mislim na stock stable. Hvala, videću još šta ću i kako ću. Možda na kraju pređem i na CM13 ili nešto drugo mada sam zadovoljan stock MIUI romom.

Za uključivanje camera api2 sam hteo da probam ovu metodu sa XDA:

@ivica.nikolic34
Je l' mozes da okacis kako si namestio chat heads na fb messinger?

Btw, meni stigao rn3 pro 3/32 pre neki dan sa Ali-a, global rom. Odmah mi ponudio update na 7.5.3.0, odradio ga, podesio dozvole za chat aplikacije i jos par stvari i za sad sve fercera kako treba, telefon je fantastican, a narocito baterija!

Uzeo sam rn3pro kod nas, miui verzija 7.3.6 ali mi nije ponudio nikakav update.Kada ručno proverim,kaze da nema ništa novo.

I meni instagram ubaguje posle 5 min koriscenja. Najcesce kad udjem na neku lokaciju ili neki hashtag.

Vrh Dno