Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Kod nas je 7.3.5.0. nema jos OTA na 7.3.7.0 jel neko dobio?

Sent from my Redmi Note 3 PRO

@rararasputin

Polako, polako...

Flesovanjem zvanicnog roma ne gubis garanciju, garancija se gubi otkljucavanjem bootloader-a....A to je nesto sasvim drugo.Nisi bas lepo po'vatao sve kako i sta.Ubacivanjem tog fastboot rom-a i dalje ti ostaje zakljucan bootloader.
Slobodno ti odradi proceduru iz posta #1808, sa fastboot rom-om 7.5.3 i uzivaj...Bice to sve kako treba. :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@rararasputin

Polako, polako...

Flesovanjem zvanicnog roma ne gubis garanciju, garancija se gubi otkljucavanjem bootloader-a....A to je nesto sasvim drugo.Nisi bas lepo po'vatao sve kako i sta.Ubacivanjem tog fastboot rom-a i dalje ti ostaje zakljucan bootloader.
Slobodno ti odradi proceduru iz posta #1808, sa fastboot rom-om 7.5.3 i uzivaj...Bice to sve kako treba. :D

Aha, dakle, tako stoje stvari.
Ako se flesovanjem zvaničnog ROMa ne gubi garancija, zbog čega je moj ROM skrckan?

Hvala još jednom na pomoći.
Ovih dana ću odraditi sve po tvom tutorialu sa #1808.

Pa zato sto neki Kinez ***** prepravlja rom zbog samo njemu znanih razloga.Ja razumem za China rom koji nema google servise pa njih sredjuju da bi tebi stigao telefon koji mozes da koristis(orignala China rom nema nista od Google servisa) , a sto se tice Global Stable koji ima google servise, nemam ideju...Cim se ROM prepravi, gubi digitalni potpis i ne moze update da se odradi na njemu...

Jasno.
MIUI mi se svidja ,UI je fin.
RN3Pro je odličan fon, jedino to zezanje sa ROM-ovima.

Svakako, bolje je kupiti fon bliži stock ROM-u, bez bloat-a.
Imam 4 browser-a, 3 editora za slike,dve weather aplikacije,dva kalendara,dva louncher-a :D..da mogu izbrisao bih skoro sve Mi aplikacije i instalirao ,uglavnom, Google aplikcije.

Poslednja izmena:
E pa Global stable nema nista od toga, zato ga je Kinez i preradio :)
Kada ubacis rom koji treba, klot je sistem...

da li je neko probao ovu foru.. koliko sam shvatio da predjes na stable rom a da bootloader ostane otkljucan ? hmm

Installing STABLE ROM ,but keeping the Bootloader Unlocked:
This part is ALMOST exactly the same as the beginning ,only we use another ROM.
#1 Download another FASTBOOT ROM and extract it in a NON_SPACED_DIRECTORY
*You can use Latest Stable GLOBAL or Latest Cinese Stable rom from this link ( Download Fastboot ROM )
#2 Open the extraction folder and if there is something like "flash_all_lock" delete both the .sh and .bat
#3 Connect Phone to PC
#4 Open the ADB folder ,hold shift and press right click --> Open Command window here
#5 Type "adb devices" to check if the phone is connected
#6 Type "adb reboot edl"
#7 Open Mi Flash ,Browse the Fastboot ROM Folder ,Select Flash All ,click Refresh and click Flash.
#8 Wait for the procedure to complete ,remove the USB cable and Hold the Power button until your phone vibrates.
#9 Setup the phone like you normally would ,and TURN ON USB DEBUGGING.

NOTE: After you installed STABLE ROM you can go into Fastboot Mode ,connect to PC ,open ADB and type the following command
"fastboot oem device-info" to check if the BOOTLOADER is STILL unlocked. After you press enter on that command it will display some info one of which will say "Device Unlocked: (True/False)", if it says TRUE then it is unlocked. It should look like ( THIS ).

http://en.miui.com/thread-278599-1-1.html

Tako bi meni nešto valjalo, fon mi se mnogo sviđa, verovatno ću da ga uzmem, samo da "stanem na noge", ali ne znam šta sa tim sistemom da radim...

Na koju foru da povezem telefon sa racunarom preko usb mass storage
Kad ga povezem imam samo dvije opcije Media Device (MTP) i Camera (PTP)
Probao sam preko ovog uputva ali nece

*Open the apk and go to #root folder
data/property and open files persist.sys.usb.config open via text editor
edit from this : mtp,adb
to this : mass_storage,adb
save and delete persist.sys.usb.config.bak

Reboot/Restart.
Done.

Poslednja izmena:
Edit:

@nucleuswizard a u sim info, jel ti stoji gsm ili edge kod kartice koja ti je za pozive/pruke? Meni stoji gsm i ne cuje me sagovornik..

Ovo se i meni desava da me sagovornik ne cuje iako ja njega odlicno cujem. MTS mi je kartica nije 4G

Da li su uspeo da resis problem

Poslednja izmena:
@dooki stoji mi gsm, izgleda mi da nije konstantno, juce sam pricao normalno sa obe uoljucene kartice. Nisam uspeo da nadjem uzrok a ni resenje problema..

Da li imas problem sa reklamam na telefonu? Ono sto iskacu predlozi za aplikacije da se skinu? Kao i u Chrome?

Evo u prilogu slike verzije softvera i primer reklame u chrome

Koji je predlog sta da instaliram i neki link za dobro uputstvo

Prilozi

• WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM(2).jpeg
    WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM(2).jpeg
    210.4 KB · Pregleda: 133
  • WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM.jpeg
    103.6 KB · Pregleda: 142
  • WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM(1).jpeg
    WhatsApp Image 2016-08-04 at 1.32.24 PM(1).jpeg
    53.3 KB · Pregleda: 129
Nemam taj problem sa reklamama, ne koristim chrome doduse.. Ti imas neki kuvani rom, otud i problemi verovatno. Savetujem ti da predjes na globalni stabilni miui. Sto se flesovanja rom-a tice, javice se neko iskusniji od mene :)

+ Ove Suggest app mi se pojavljuju

Prilozi

• WhatsApp Image 2016-08-04 at 2.39.46 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2016-08-04 at 2.39.46 PM.jpeg
    107.8 KB · Pregleda: 114
Ok, cim budes mogao flesuj normalan rom, mozda najbolje zvanicni global miui.

Kinez ga "skuvao" sa svim zacinima... :D Stavi lepo Global Stable rom i uzivaj...Ne trazi alternativna resenja, uvek ces na kraju doci do zakljucka da moras da ubacis normalan ROM...

Post #1808... Sve imas u sitna crevca...

@Kidence jel moze ponovo link za Nilikin kaljeno staklo i Aiuxian masku? Zagubio sam one linkove :(

Za nilkin staklo prodavac E-Zone a za aixuan prodavac cool baby E shop...na AE

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

Hvala momci! :)

EDIT: Pogledao sam Cool Baby E Store ali nemaju nista od artikala..

Poslednja izmena:
@ Marezz

Dacke ti je odg, to je to...

Hvala momci! :)

EDIT: Pogledao sam Cool Baby E Store ali nemaju nista od artikala..
Cool Baby E-Shop..(sad pogledah,nemaju)...od njih smo i Kidence i ja istog dana narucili aixuan i stigle su expresno brzo,ja sam nilkin staklo od prodavca E-Zone kupio takodje brzo stiglo...od momenta narudzbine posle 12 dana je bilo staklo kod mene u rukama,vazi i za aixuan,evo linkovi,dobri prodavci...pogledaj :)
http://www.aliexpress.com/item/100-..._6&btsid=6324ff3e-d1d2-44e1-9c5e-b797d5621439
http://www.aliexpress.com/item/Orig..._6&btsid=5ca8530f-bf2c-420b-a238-94d6feb632e6

Poslednja izmena:
Ma da,to je to [emoji106]

Evo mi stize update 6.8.4,ali me zanima gubim li root ako odradim update,zakljucava li se bootloader itd...

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Ne znam za bootloader, ali root se gubi kao i xposed framework.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Koja glupost. A na global romu je l' može root i xposed?

Sent from my JY-G3N using Tapatalk

Vrh Dno