Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 14/14 Pro/14 Pro+

malo je reći bezobrazno da samo dva najskuplja modela imaju e-sim podršku.

Kolega mi ide uskoro sluzbeno u Sangaj pa se razmisljam da mu dam novac da mi uzme ovu najacu verziju.
Jel ima neke razlike u telefonima za kinesko trziste i globalne verzije, da li ce sve raditi kod nas.

Kolega mi ide uskoro sluzbeno u Sangaj pa se razmisljam da mu dam novac da mi uzme ovu najacu verziju.
Jel ima neke razlike u telefonima za kinesko trziste i globalne verzije, da li ce sve raditi kod nas.
Telefon za kinesko trziste ne dolazi sa google play prodavnicom, mora naknadno da se instalira sve od googla.
Jedino ako ima izbor da ti kupi global verziju u Kini, moguce da nije velika razlika u ceni izmedju global i Kina verzije.

Telefon za kinesko trziste ne dolazi sa google play prodavnicom, mora naknadno da se instalira sve od googla.
Jedino ako ima izbor da ti kupi global verziju u Kini, moguce da nije velika razlika u ceni izmedju global i Kina verzije.
Dobro, to oko googla mi nije problem da instaliram. Razlika u ceni opravdava da se pomucim par sati oko instalacije.

Dobro, to oko googla mi nije problem da instaliram. Razlika u ceni opravdava da se pomucim par sati oko instalacije.
Mislio sam kad kolega ode u Kinu, da vidi da li ima razlike u ceni za global model i domaci.
Znam da je razlika u Kini i kod nas skoro pa dupla, ali tamo je mozda u 20e razlika.

Edit:
Uzmi kinesku verziju, nemoj ni da razmisljas o globalnoj.
Kineska verzija ima telefoto kameru i ja mislim vecu bateriju, takodje i punjac dolazi u pakovanju.

Nekada telefoni za neka azijska tržišta nisu imali NFC. Ne znam kako je sada.

Ispadne da se vise isplati 4g verzija?
Kad ce 5g mreza kod nas?

MTS najavio za jesen. Pa i RN12 Pro 5G je dobio 2 nadgradnje i šlus, gotovo.

Koliko znam 13 serija dobija 2 godine android, ali ovih 6 godina me je iznenadilo za redmi seriju

Čudno im neko brojanje. Redmi 12 i RN12 4G dobili A15 i HOS2, a za 5G verzije nema spomena. Meni app Memeos pokazuje da neće dobiti A15. Izgleda Hos2 na baziA14. 12 Pro 5G je u pitanju.

Telefoni za kinesko tržište ne podržavaju LTE na 800Mhz (B20) koja je kod nas naširoko u upotrebi.
Ne znam koliko je zastupljena kod operatera pojedinačno.

Meni je hit što najslabijem modelu pružaju podršku do 2031. 🤣
Mislim da vanila 4g model za 6 godina doživi prirodno izumiranje. 😁

Pa ista priča kao sa RN12 serijom. Običan RN12 dobio A15 a Pro 5G/+ muljo. Ne znam koja im je to logika.

Moraju da ubace veliku bateriju jer im je optimizacija softvera katastrofa. Ne znam ni jednog kineza koji ima gori softver! Nemam nista protiv kineza, naprotiv, ali stvarno su katastrofa. Jedan Realme im drzi lekcije iz optimizacije i performansi!
+1 za ovo za Realme, imao sam Redmi note 13, sada imam Realme C67, i ne moze da se porede, realme daleko bolje radi i gladje. I ako imaju iste procesore, s tim sto C67 ima 8GB ram.

ma ne samo realme, svi drugi kinezi imaju bolji softver od xiaomija. dakle i realme i honor i oppo i vivo i one+ i meizu i nothing i motorola, da ne idem dalje u nabrajanje...

Xiaomi nije toliko los softver.Imam 13pro+ kad se nadogradio na HIPEROS 2 ,u pocetku je trosio bateriju pojacano.Sad je leglo .Max 50% baterije potrosim za 24h.Preko noci ne izgubi skoro nista.

Jel nekom stigao hyperOS 2.0 na 14 Pro+ 5G?
Od januara jos nista nije bilo.

Nazad
Vrh Dno