Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Od novembra 2024 do marta 2025. Sam telefon ne nudi update. Ovaj novi update skinut sa xiaomi servera nece da instalira.

Od novembra 2024 do marta 2025. Sam telefon ne nudi update. Ovaj novi update skinut sa xiaomi servera nece da instalira.
Moja greska, trebalo bi da dodje uskoro 2.1 a do kraja godine u 2.2 update

Sta je po vama bolje?

1. Redmi note 13 pro 4g
2. Honor 200 lite
3. Moto g85
4. Tecno spark 20 pro plus
5. Honor magic 6 lite

Od svih specifikacija, ubedljivo mi je najbitnija je kamera. Telefon ce se koristiti samo za drustvene mreze, fotografisanje i video zapise.

Sta je po vama bolje?

1. Redmi note 13 pro 4g
2. Honor 200 lite
3. Moto g85
4. Tecno spark 20 pro plus
5. Honor magic 6 lite

Od svih specifikacija, ubedljivo mi je najbitnija je kamera. Telefon ce se koristiti samo za drustvene mreze, fotografisanje i video zapise.
Preko dana svaki navedeni telefon ima zadovoljavajuce kamere, preko noci mislim da je najbolji 200 lite od navedenih.
Sve zavisi koji ti OS najvise odgovara, ali ja sam za 200 lite.

Ovo je iznenadjenje. Ocekivao sam da ce svi da kazu redmi
Preko dana svaki navedeni telefon ima zadovoljavajuce kamere, preko noci mislim da je najbolji 200 lite od navedenih.
Sve zavisi koji ti OS najvise odgovara, ali ja sam za 200 lite.
Nije toliko bitan OS.
200 lite me brine jedino zato sto nema stabilizaciju.

Ovo je iznenadjenje. Ocekivao sam da ce svi da kazu redmi

Nije toliko bitan OS.
200 lite me brine jedino zato sto nema stabilizaciju.
Necu da te lazem, mozda se neko ne slaze sa mojim misljenjem, i to prihvatam.
Pogledao magic6 lite kao sto je kolega iznad napisao, a mozes i magic7 lite, ne znam koje su trenutno cene tih modela

Necu da te lazem, mozda se neko ne slaze sa mojim misljenjem, i to prihvatam.
Pogledao magic6 lite kao sto je kolega iznad napisao, a mozes i magic7 lite, ne znam koje su trenutno cene tih modela
Gledao sam i njega, i u par segmenata je bolji i jos ima i stabilizaciju. Ali mi se cini da je kvalitet slike bolji na honoru 200 lite, a narocito selfi kamera koja ima 50mpx (telefon je za ćerku). A opet ne znam da li stabilizacija utice i na slike, u smislu da mora da bude ekstremno mirna ruka, da slika ne bi bila mutna.

Gledao sam i njega, i u par segmenata je bolji i jos ima i stabilizaciju. Ali mi se cini da je kvalitet slike bolji na honoru 200 lite, a narocito selfi kamera koja ima 50mpx (telefon je za ćerku). A opet ne znam da li stabilizacija utice i na slike, u smislu da mora da bude ekstremno mirna ruka, da slika ne bi bila mutna.
Koristio sam i sa i bez stabilizacije, pomaze stabilizacija, ali nije bar kod mene bila presudna, nisu slike bile mutne koliko sam primetio.
Za video stabilizacija dosta znaci.

koristite gcam meni je iskreno mnogo bolji google cam nego obican xiaomi a i nema mnogo stvari u podesavanjima kamere za pro mode kao sto je imao rn10p kao npr raw format

Mene je ovaj telefon toliko izludeo da nemam reči (13 Pro+ 5g). Brzo pražnjenje baterije, tona sitnih bagova, seckanja itd... Definitivno najlošiji Xiaomi koji sam imao, verovatno i poslednji.
Na kraju ide na poklon a uzeo sam sebi Samsung S25 12/256, želeo sam manji telefon svakako. Preporodio sam se u svakom smislu.

Isti telefon na jacu verziju posedujem,ekran trosi struju znacajno_Od uvece do ujutro ne skine nijedan %.Naravno ako ga ne koristim.

Notifikacija problem. Od prvog dana kako sam kupio RN13 PRO imam problema sa notifikacijom. U vecini slucajeva ne dobijam obavestenja za primljene poruke za neke aplikacije. Probao sam sva moguca podesavanja, ali i dalje isto.

Ako je viber ,onda nije do telefona.I na A55 nisu notifikacije bile redovne,bar ne za one frekventne sagovornike.

I iskače vam ono upozorenje "proverite poruke" i tek posle minut stiže i poruka?

Problem su skoro sve notifikacije. Povremeno ih ima, povremeno ne. Najcesci problem je Whats app i Messenger.

Takav problem sam ja isto imao sa obaveštenjima dok sam imao nord 2. Za sada na samsungu samo viber ima takav problem.

Nakon poslednje nadgradnje Hyper OS 2, nece da otvori ni jedan pdf file sa nijednom aplikacijom 🙊

Zdravo svima,

Imam redmi Note 13 Pro 5G verziju i primetio sam da prilikom snimanja video zapisa, bilo da je 30 ili 60fps dosta secka i laguje i ne pamtim da je tako bilo kada sam kupio telefon a to je bilo maja prosle godine.
Trenutna verzija softvera mi je Android 14 i Harmony 1.0.17, jos uvek nisam dobio azuriranje.
Posto vidim da su mnogi od vas vec presli na Harmony 2, zanima me kako vam radi snimanje video zapisa? Da li laguje ili su uspeli da ispeglaju problem?
Prosli telefon mi je bio Poco X3 i ako je telefon vec star model, dosta bolje snima klipove u odnosu na Redmi. Cak moze da snima i sirokougaonom u 60fps bez da secne.

@Haris1 normalno otvara pdf na 2.0.6

@radezivadinovic imam isti model ali nema seckanja ni pre ni sad po ažuriranju. Možeš da probaš da promeniš region na UK i dobićeš odmah update na 2.0 pa posle vratiš na naš region, ništa ne gubiš od postavki i izgleda... Možda se kamera i sredi.

Zdravo svima,

Imam redmi Note 13 Pro 5G verziju i primetio sam da prilikom snimanja video zapisa, bilo da je 30 ili 60fps dosta secka i laguje i ne pamtim da je tako bilo kada sam kupio telefon a to je bilo maja prosle godine.
Trenutna verzija softvera mi je Android 14 i Harmony 1.0.17, jos uvek nisam dobio azuriranje.
Posto vidim da su mnogi od vas vec presli na Harmony 2, zanima me kako vam radi snimanje video zapisa? Da li laguje ili su uspeli da ispeglaju problem?
Prosli telefon mi je bio Poco X3 i ako je telefon vec star model, dosta bolje snima klipove u odnosu na Redmi. Cak moze da snima i sirokougaonom u 60fps bez da secne.
Ne postoji harmony za Redmi. Verovatno misliš na HyperOS.

Nazad
Vrh Dno