Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

@kapetan_Miki
Istraživanje 'u struci' ovog tipa ćeš teško dočekati. Naprosto nije u interesu finansijera.
Obzirom na dodatnu činjenicu da ozbiljne posledice po vid nastaju kumulativno i u gomili sa drugim faktorima, stvar prolazi ispod radara..
Dovoljno skriveno, da ne može niko da presavije tabak zato što je oćoravio zbog problema sa 'drndanjem' frekvencije od strane tamo nekog softvera za ekran..

Jedan bag koji mi se sinoc desio prilikom punjenja, stavio sam telefon na punjac, i pise brzo punjenje (inace mi pise 120w).
Znaci kao da sam ga stavio na neki drugi ne orginalni punjac.
Malo sam cackao punjac, i na kraju sam ugasio i upalio telefon, posle toga je prepoznao orginalni punjac i pisalo je 120w.
Inace punim ga na "standardno punjenje".
I da li je neko merio brzinu punjenja izmedju ove tri stavke? Da li ima neke velike razlike?

Prilozi

• Screenshot_2025-01-29-19-00-01-796_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-01-29-19-00-01-796_com.miui.securitycenter.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 25
RN13P+ imam hiper 2 OS.Kakve su sanse da se vratim na hiper 1.0 OS?
Baterija mi je duze trajala,ostalo je isto.

Istekao edit.Problem se javlja vec drugi put kad je skrin rekording/postavke na high/i kad pustam dji dron.Ekran predje u sarene linije i posle 1 minuta se sam restartuje.Skrin rekording je tada izgubljen.Sve to posle update na hiper 2.Na hiper 2 trosi bateriju vise.Isti telefon ,okruzenje,korisnik.Da sam znao rezultate ostao bi na hiper 1,super je radio.

Razlike između RN 13 pro plus i RN 14 pro plus , kolko se isplati i ulagati u drugi ?

14pro+ ima telefoto kameru.Ali mora cena da se padne blizu 13pro+

14pro+ ima telefoto kameru.Ali mora cena da se padne blizu 13pro+
14 pro plus za naše tržište NEMA telefoto kameru, već široki objektiv.
Mislim da je kompletan čipset hardverski lošiji od 13-tice.
Ukratko, ako se izuzme novi softver, 14-tica je generalno lošija od 13-tice.

Da li još neko ima na Xiaomi, Vodafone aplikaciju koju ne mogu obrisati ?

Ne znam nešto sam greškom skinuo i sad nikako ne mogu da je uklonim .

Za sve one koji ne prave razliku između širokog objektiva i telefoto kamere upućujem na:
Istoimeni modeli za kinesko tržište mislim da imaju, ali nisu bitni za nas..
Koliko je samo i dalje bolja kupovina 13 pro plus 5g jer ide i 120w punjac, a i meni lepsi telefon. Nikakve tu razlike nema vredne da se izbaci punjac i nabije ova cena

Da li neko zna kako da aktiviram Proxy senzor na RN 13 pro plus ?

@lukadr
Za najobjektivniji sud o tome isplati li se uzeti 13+ ili 14+ moramo sačekati dok neko eventualno ne nabavi 14+ pa prokomentariše..

Na KP 14 pro + 12/512 je jos uvek oko 400e.Treba jos da padne cena da bi neko ko nema 13pro+ uzeo.

Mislim da nema rezona da pređu čak ni oni, kojima još uvek lepo rade desetke..

Imam problem sa battery drain-om na RN13 Pro. Zna li neko sta bi mogao da bude uzrok?
Bez nekog preteranog koriscenja, baterija mi oko 14:00-15:00 bude na 20% i mora opet na punjenje...
A pre neko vece, otisao na spavanje sa oko 70% baterije, ujutru se probudio i zatekao ga ugasenog...

Imam problem sa battery drain-om na RN13 Pro. Zna li neko sta bi mogao da bude uzrok?
Bez nekog preteranog koriscenja, baterija mi oko 14:00-15:00 bude na 20% i mora opet na punjenje...
A pre neko vece, otisao na spavanje sa oko 70% baterije, ujutru se probudio i zatekao ga ugasenog...
Probaj da vidis za aplikacije da ih ogranicis u settings neke dosta trose npr chrome tiktok itd, proveri to prvo a ostalo ne znam sta bi moglo sve

Sve sam to vec proverio i sve mi deluje ok, zato i ne mogu da skontam sta se desava... Jednostavno, kao da je los kapacitet baterije i zato se brzo isprazni

ne znam iskreno, updateovao sam na 2.0.3 euxm il kako vec verzija za eea i nisam primetio nista specijalno oko baterije mada ja sam apsolutno sve optimizovao po pitanju app samo insta whatsapp i mozda jos neka je unrestricted a sve ostalo ili ona opcija posle 10 minuta ili da u pozadini uopste ne radi, uzoh ga jula

Nemam pojma, ispraticu narednih dana, pa cu videti kako se ponasa
Najgore je sto je nikakav izbor custom romova za ovaj model, pa smo osudjeni na HyperOs

• Like
Reagovanja: fiy
Jel moguce da jos nema hyper os 2 za radmi note 13 pro 5g a pricali su da ce biti jos u decembru?

Nazad
Vrh Dno