Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

vidimo da ljudi ovde pisu kako im baterija ne drzi ni 5 sati , vidimo da to pisanje je iz neke samo njima znane potrebe i da nema veze sa realnoscu.
Ja imam 13 pro 5 g,ako ukljucim ustedu baterije tad mogu da izguram 8-9 sati na FB,Insta...Molio bih za neki predlog koje aplikacije da iskljucim,koje da izbrisem,neprijatno sam iznenadjen baterijom.Unapres hvala

Za početak dezinstaliraj sve app koje ne koristiš a koje ne mogu probaj da ih onemogućiš.

Pregledaj sve app da li su možda na preporučenom "battery saver" ili "no restrictions" pa promeni.

U podešavanjima Apps > Permissions > Background autostart proveri ima li app kojima je odobreno. U gornjem desnom uglu sa 3 tačkice klikni da se pokažu i sistemske app.

Dobar dan.
Prije desetak dana sam kupila Xiaomi 13 Note pro plus 5g, i od tada imam problem sa dolaznim pozivima. Naime, nakon npr noci kada se telefon ne koristi, ujutru ne moze da me dobije apsolutno niko. Daje znak da sam van dometa. Takodje, desava se i u toku dana. Operater je pokusao sve moguce, kazu da nije do mreze. Kada prebacim karticu u stari Huawei, radi bez problema, tako da kapiram da je mpzda problem u podesavanjima telefona ili nesto tako. Mreza je One (Telenor).
Da li neko ima slicno iskustvo, i da li mi mozete pomoci?

Dobar dan.
Prije desetak dana sam kupila Xiaomi 13 Note pro plus 5g, i od tada imam problem sa dolaznim pozivima. Naime, nakon npr noci kada se telefon ne koristi, ujutru ne moze da me dobije apsolutno niko. Daje znak da sam van dometa. Takodje, desava se i u toku dana. Operater je pokusao sve moguce, kazu da nije do mreze. Kada prebacim karticu u stari Huawei, radi bez problema, tako da kapiram da je mpzda problem u podesavanjima telefona ili nesto tako. Mreza je One (Telenor).
Da li neko ima slicno iskustvo, i da li mi mozete pomoci?
Da li vam je opetater 'zanovio' sim karticu?

Prilozi

• Screenshot_2024-07-01-13-21-53-096_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-01-13-21-53-096_com.android.chrome.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 13
Baterija nije sjajna, ali nije baš ni toliko katastrofalna kao što se piše. Moja dnevna rutina je otprilike sledeća...
Krenem na posao oko pola 7 i pustim obavezno nešto, ređe muziku, uglavnom neki podkast. Na poslu od 7 do 10 ide onlajn radio (Alarm sa Daškom i Mlađom), na pauzi od pola sata sam hotspot dvojici kolega i tu mi je još 15-ak minuta uključen ekran dok se pročita tu i tamo nešto, a onda od pola 11 do 3 zaređam podkaste (strim, ne skidam ih prethodno). Do kuće još nekih 15-20 minuta muzike i vratim se oko pola 4 sa nekih 60-65% baterije.
Od danas sam na bolovanju pa zato pišem u ovo vreme. 😅
Osvežavanje je na 120 ali ajde to ne bi trebalo da ima veze ako je ekran isključen. Kad se čačka telefon i uključi ekran, guta bateriju, to stoji.

Sto se tice baterije, mislim da je Xiaomi tu preuvelicao, okej stoji da ima brzo punjenje, ali mogla je biti i bolja, cak ne primetim kad je ukljucena stednja i kad je bez stednje baterije.
Kao kod power banka sto imaju kapacitet, ali kad se procitaju sitna slova, stvarni kapacitet je oko 20 do 30% manji. Tako da mislim da je konkretno to i kod telefona tako, mozda mi imamo stvarni kapacitet 4000 mah, koji je malo i smanjen zbog brzog punjenja, dok drugi modeli sa sporijim punjenjem imaju veci kapacitet.
Ovo je samo moje misljenje i predpostavka.

Vidim da ovom iz Kine koja ja hoću da uzmem fali B20 za 4G koje koriste naši operateri. Kako se to ogleda u realnom korišćenju, koliko utiče na funkcionalnost 4G mreže?
B20 je po mom sećanju tzv 'sirotinjski band', koji se u Srbiji još uvek primenjuje na područjima slabo pokrivenim ostalim (kvalitetnim) opsezima..
Koliko znam, to je sada samo na nekim delovima autoputa i na nekim vukoje......
Dakle, u gradovima ne bi trebalo da bude problema.

ekipa mala pomoć - kolegica s posla jučer kupila rn13pro 5g i sve sam joj podesio (između ostalog i ažuriranje na hyperos), međutim šta treba odraditi da bi ono pulsiranje za notifikacije sa bočnih strana ekrana radilo kada stigne neka notifikacija? treba li biti uključen i AOD za to? trenutno je isključen, a pulsirajući efekat uključen, ali ne svetli kada dođe notifikacija.

Uzeo sam silom prilika Redmi Note 13 Pro + umesto Honor 70 jer sam po drugi put slomio ekran. Prvi utisci su da je Honor bolji uredjaj... No nema veze, treba mi savet koju aplikaciuu da instaliram za Honor Magic Watch 2? Probao sam Honor aplikaciju koju sam koristio na Honoru ali ne radi bas najbolje, sat se dosta cesto diskonektuje i desava se da ne stizu notifikacije...

Zanima me da li si na Xiaomiju 2x slomio ekran ili na Honoru, razmišljam da kupim Xiaomi Redmi Note 13pro 5g, želeo bih da znam koliko su osetljivi?
Koristim Xiaomi 11 lite (4g) i po specifikaciji ova 13 je deblji sa ~2 mm.

Hvala

Imam RN 13 pro. Kako da podesim da kada obrišem sliku iz galerije telefona automatski se ne obriše i sa google photos?

Imam RN 13 pro. Kako da podesim da kada obrišem sliku iz galerije telefona automatski se ne obriše i sa google photos?
Meni se automatski briše kad obrišem u jednoj od te dve aplikacije, briše i u drugoj.
Prvi put mi je izbacilo da uključim sinhronizaciju sa google photos, i od tad radi.

I...
Cela stvar bude dobra dok se aktuelni prostor na gdrive-u 'ne pretovari' fotografijama i video-zapisima.
A onda..
Onda ide brisanje ili plaćanje za veći memorijski prostor..
I opet (i to-plaćano) se brzo popuni pa, pre ili kasnije, dođe do kolapsa tj, do gubitaka dragih uspomena..
Najsigurniji način je, po mom skromnom mišljenju, još uvek hard disk.
Napuniš, obeležiš, odložiš na sigurno.
Kad ti treba, staviš ga u disk-fijoku i odmah imaš direktni pristup..

I...
Cela stvar bude dobra dok se aktuelni prostor na gdrive-u 'ne pretovari' fotografijama i video-zapisima.
A onda..
Onda ide brisanje ili plaćanje za veći memorijski prostor..
I opet (i to-plaćano) se brzo popuni pa, pre ili kasnije, dođe do kolapsa tj, do gubitaka dragih uspomena..
Najsigurniji način je, po mom skromnom mišljenju, još uvek hard disk.
Napuniš, obeležiš, odložiš na sigurno.
Kad ti treba, staviš ga u disk-fijoku i odmah imaš direktni pristup..
A neki usb..da li je to možda bolja varijanta ?

Mali NAS sa dva diska od par TB u raidu 1. Radi u lokalnoj mrezi, povezes se telefonom i pustis bekap. Mozes se povezati i bilo gde da si ali mi nemamo aktivan taj tip pristupa zbog bezbednosti. U svakom slucaju nama je bolje resenje nego neki online servisi.

ekipa mala pomoć - kolegica s posla jučer kupila rn13pro 5g i sve sam joj podesio (između ostalog i ažuriranje na hyperos), međutim šta treba odraditi da bi ono pulsiranje za notifikacije sa bočnih strana ekrana radilo kada stigne neka notifikacija? treba li biti uključen i AOD za to? trenutno je isključen, a pulsirajući efekat uključen, ali ne svetli kada dođe notifikacija.
nije valjda da niko ne zna?

Evo sad sam isprobala, meni radi normalno a nije bio ukljucen aod.
radi kada stigne neka notifikacija?

kod kolegice ne radi, a probao sam sve opcije pulsirajućih notifikacija (i plavu i crvenu i onaj svemir). radi samo dok menjam između njih, ali kada stigne notifikacija, ništa ne svetli na ekranu.

Jel to za sve notifikacije ili samo za neke aplikacije? Ako je ovo drugo, da li je data odgovarajuca dozvola tim aplikacijama?

Redmi note 13 pro sa kojim procesorom se prodaje kod nas?Naleteo Sam na helio g99,a tebao bi SD 7s gen 2?

Jel to za sve notifikacije ili samo za neke aplikacije? Ako je ovo drugo, da li je data odgovarajuca dozvola tim aplikacijama?
pa ne znam za koje sve aplikacije može pulsirati ono notifikacijsko svetlo?

njoj je bitno da radi za propuštene pozive, mailove, viber, sms, messenger, a ne radi niti za jedno od navedenih. samo upali ekran 10 sec i to je to, nema onog pulsiranja sa strane.

Vrh Dno