Pozdrav svima,
Nakon vise godina koriscenja RN 9S kupio sam RN 13 Pro 5G. Supruga ima A52 vec par godina i dvoumio sam se izmedju A54 i ovog modela, ali na GSMareni sam procitao da ima malo jace perormanse i kameru, dok je na strani A54 bolja baterija i jaci IP sertifikat.
Iako mi je ovo znacajan upgrade u odnosu na 9S, ono sto mogu da napisem nakon poredjenja sa A52 koji je stariji model jeste da je ekran na Samsungu ipak bolji, crna je nekako ''crnja'', dok ovde vuce na braon.
Baterija ok, nista specijalno, ali ovo brzo punjenje bas znaci.
Ipak imam dva solidna problema, koje niko nije pomenuo, a trudio sam se da iscitam temu od pocetka:
1. Kamera:
Kamera ima problem sa fokusiranjem. Ako zelim da fokusiram nesto iz blizine, kada kliknem na oblast na kojoj zelim fokus, kamera uopste ne moze da fokusira, a to je bilo bez problema na 9S.
Prilazem sledece fotografije:
Kao sto mozete videti, kamera uopste ne moze da fokusira cvet, iako klikcem fokusom na njega. Na cetvrtoj fotografiji ja pokusavam da fokusiram donji pupoljak, a kamera fokusira gornji. Probao sam i makro opciju i portret, nista ne prepoznaje. Imam jos slicnih primera.
Macu na petoj fotografiji prepoznaje uspesno. 🙂
2. Unos teksta: Desava mi se prilikom kucanja teksta, bilo u google pretrazivacu, WhatsAppu, Viberu, da ako zelim da iskucam na primer: "Dolazim za 5 minuta". telefon lepo iskuca "Dolazim", a onda se prikaz iskucanog teksta stopira, i ja kucam po tastaturi, a onda nakon sekund-dva izadje sve sto sam naknadno iskucao, sto je jako iritirajuce, jer tek onda mogu da vidim gde sam pogresio.
Da li ovo mogu da budu softverski problemi ili bi trebalo da reklamiram uredjaj?
Telefon sam kupio u Mi radnji u Beogradu, 13.02. prijavio sam se za slusalice, ali ih jos nisam dobio. : [
Hvala unapred!