Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Sada kad hocu da trazim da mi otkljucaju odmah me baci na stranicu za fastboot da downloadujem... nije kao pre da trazim zahtev na mom acc ...kako sada to ide?

Zahtevaš otključavanje samo jednom i dozvolu dobijaš za Mi nalog, ne za telefon. Ako si jednom otključavao znači da ti nalog ima dozvolu, sad ga stavi u fastboot i probaj da otključaš sa Mi unlock aplikacijom.

Probao nece...4x je bio otkljucan.

b1bbd5fd38438f5f5379a74639cc07bd.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Trazi da se plati 9.9$. Za Shangai.
Nasao sam neki turbo Vpn..stavio na Kinu i sada radi...sada cekam 360 sati..tako pise..

Poslednja izmena:
Nigde nema neka novost zvanicna kada ce i da li ce biti global rom.

Biće, ne brini, ne prodaje se telefon samo u Kini. Polako, doći će.

Sent by homing pigeons

Ali cudno mi da nema neki datum najava...negde sam procitao kao cekaju miui 10...

Odlicna baterija na CN Stable 9.2.1.0.

Dve sim kartice, zaista mnogo poziva, facebook, messenger, viber, whatsapp, instagram, 3 gmail naloga, i pritom skoro sve vreme na rezimu mobile data-3G, wifi je koristen poslednja dva sata. Cenim da bi sa wifi tokom 18h, mogao izvuci sigurnih 10h SOT, ako ne i vise. U prevodu, kakav god da ste korisnik, ovu bateriju necete uspeti u toku dana da potrosite. :))

Inace, radi jako stabilno, i skoro sav kineski bloat se moze obrisati...

Ako neko ima pitanja, tu sam...
eeb573d011515ddb020d87c1f1fd8c09.jpg
424fe8486e1ebc71b8a5f852bbd8ad09.jpg
b9bdb3a78ce8b56e015a6209f05753f3.jpg
8bc0beae6c6bb079ec6282e8aaf59000.jpg

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne mogu da izmenim post, Redmi 5 Plus 3/32 je u pitanju.

Po svemu sudeci ovom telefonu je sudjen CN rom, onaj leaked Global ima odredjene probleme, nakon UPDATE-a mnogo telefona je brikovano i najsigurnija kupovina je model sa CN softverom, tj. originalnim kako je Xiaomi to zamislio.

Tu sve radi kako treba, nema one poruke je ROM fake i radi OTA bez problema.

Za sada Global verzija telefona je samo u najavama, iako neki prodavci sa Alija nude Global verziju, jos uvek je nema zvanicno.

Sto se tice Global rom-a, nema nikakve najave da li ce i kada izbaciti. Ovo sve sto ima po netu je beta rom.

Sve u svemu, koristio sam par dana ovaj telefon sa CN rom-om i imam utisak da telefon bolje radi nego sa onim leaked Globalom.
Ovaj CN kada mu se ubace Google servisi i obrisu par kineskih app, radi za sve pare :)

Sve u svemu, dobar telefon, MIUI kao MIUI, lepo radi...mada ne sumnjam da ce i ovaj model imati lepu podrsku za custom rom-ove. :)

Poslednja izmena:
Meni nije jasno što ljudi pričaju za China rom kao da telefon ne radi uopšte ili da je sve na kineskom.
Velika većina aplikacija može da se obrise ostanu samo par (ako se rootuje mogu sve, tj barem je pre moglo), sve bude na engleskom, generalno se u radi na redmi 1 i Redmi 4 ne vide neke razlike u odnosu na global

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Kidence kako si ubacio CN rom..ili ti je tako stigao..ja sam predao zahtev za unlock..cekam 15 dana....da li ima mogucnost da se isntalira Gcam? Hvala.

Meni nije jasno što ljudi pričaju za China rom kao da telefon ne radi uopšte ili da je sve na kineskom.
Velika većina aplikacija može da se obrise ostanu samo par (ako se rootuje mogu sve, tj barem je pre moglo), sve bude na engleskom, generalno se u radi na redmi 1 i Redmi 4 ne vide neke razlike u odnosu na global

Zato sto ljudi su dobijali telefone sa vendor rom-ovima(kuvanim na CN bazi) koji su bili puni djubreta, reklama, raznih gamadi i otada ta prica vazi...Generalno CN rom je 100% upotrebljiv.

A otkljucaj BL, pa flesuj CN rom.Tako ti je najlakse.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koristio sam i taj procureli Global, i oficijalni CN - daleko bolje radi CN rom, sto je i logicno, jer je onaj procureli Global u nekoj alfa/beta fazi.
CN je zvanican, i zaista odradjen odlicno. Iako je sve sveze, nisam primetio ni najmanji bag.
Topla preporuka svima za CN rom. Uporedo koristim i mi max2 sa Global Stable, apsolutno nema razlika u radu i stabilnosti.

Zato sto ljudi su dobijali telefone sa vendor rom-ovima(kuvanim na CN bazi) koji su bili puni djubreta, reklama, raznih gamadi i otada ta prica vazi...Generalno CN rom je 100% upotrebljiv.

A otkljucaj BL, pa flesuj CN rom.Tako ti je najlakse.

Pa *** to je nešto drugo. Ja sam na redmi 4 imao problem sa restartovanjem zbog toga, satro global rom. Eno ga sad na China radi ekstra, sestra ni ne zna o čemu se tu radi niti primećuje da ima razlike u odnosu na druge telefone

Izasao global...
7a3ab7aac8709dba9bf6cac37a350e6f.jpg

To je za Redmi 5, nije za Redmi 5 plus.

Da to nisam video...valjda izbace i plus kad sad imaju ovo..

Jel salju sms kad moze da se otkljuca?

Posalju ti i cestitku za rodjendan :)

Zaboravio sam ...za RN3 su slali neki sms...pa sam imao RN4x on je bio otkljucan...sad sa ovim cekam 15 dana...da li salju sms ili probam za 15 dana?

Cekas 360h nakon prvog pokusaja i onda otkljucas kada prodje tih 360h.

Jel bezbedno da se odradi OTA update sa CN stable 9.2.1.0 na CN stable 9.2.3.0? Nudi mi a ne smem.

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno