Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Samo da se jos jednom zahvalim clanu dane007 ovde javno, covek mi je vrlo detaljno pomogao oko instalacije novog sistema i sredjivanja google kamere :)

Nema na čemu druže uživaj :).

@OZZY83

Slobodno pošalji poruku, u njoj navedi da li ti je otključan bootloader, na kom si romu, koja verzija, da li ti je rutovan telefon. itd. Pa kada budem imao vremena sredićemo sve. Za danas dosta :) Pozz

Dobio sam sms od Xiaomija da imam dozvolu za otkljucavanje BL. Odradim sve kako je pisalo ovde u temi i neće. Izbaci na polovini i to je to. Sad me vec malo nervira jer zelim jedan Hard Reset a i nece da instalira nove romove koje dobijam preko OTA. Skine ga i onda pri onom resetu samo se ponovo podigne sistem,ne instalira se novi rom...
Evo na slici koji rom imam...
d704ff68a4266857da2c4ae5df4c49e6.jpg

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jel moze neko da mi pomogne? Ne znam gde gresim... Čitam temu od početka i učestvujem,ako sam nesto preskočio uputite me...

Jel moze neko da mi pomogne? Ne znam gde gresim... Čitam temu od početka i učestvujem,ako sam nesto preskočio uputite me...

Mislim da se rešenje tvog problema nalazi na ovom podforumu : https://forum.benchmark.rs/showthread.php?384474-Otkljucavanje-BOOTLOADER-a-kod-XIAOMI-telefona

Ja sam davno otključao bootloader, bez većih problema, ali mislim da se u medjuvremenu promenila procedura otključavanja ( pri tome mislim na vremensku dužinu dobijanja dozvole od strane Xiaomija za otključavanje bootloadera ). Uostalom ovde je Kidence baš detaljno opisao proceduru otključavanja.

Mislim da se rešenje tvog problema nalazi na ovom podforumu : https://forum.benchmark.rs/showthread.php?384474-Otkljucavanje-BOOTLOADER-a-kod-XIAOMI-telefona

Ja sam davno otključao bootloader, bez većih problema, ali mislim da se u medjuvremenu promenila procedura otključavanja ( pri tome mislim na vremensku dužinu dobijanja dozvole od strane Xiaomija za otključavanje bootloadera ). Uostalom ovde je Kidence baš detaljno opisao proceduru otključavanja.
Hvala veliko Kidencetu na pomoci i sredjenom telefonu!
Respect Kide.

Nema na cemu, uvek. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Да ли неко зна да ли има код нас да се купи и где кадица/пуњач за Redmi 4x?
Ако зна нека и напише где, не само "знам ја" ,)

Crdroid Rom, build 15.02.18

https://drive.google.com/file/d/1QoS60p6K6dQcK15Qcn1xUqRPMgAo0NhP/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/11sc37x2Wxn4WqWqChww9-SFzk6CYOC5h/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1kmEGfSuloQyyWxh_-jjS2WvhdWqRj9h1/view?usp=sharing

Za sada rom sa najboljim performansama ( a verujte probao sam ih mnogo :D ), sve je fluidno i brzo, a autonomija baterije za mene više nego zadovoljavajuća. Bez bagova, gugl kamera radi, februarski bezbedonosni peč, Nosgoth v4+ kernel.

Sve preporuke za ovaj rom (link za one koji žele da probaju isti) : https://drive.google.com/file/d/1o91krcwnYw-sWKRAliaacEtrtu4QLrO6/view

Nestrpljivo očekujem Oreo, a on bi trebao uskoro pošto su pojedini developeri sa XDA foruma, obustavili podršku za nugat romove, i dali nam naznaku da će Oreo rom da bude gotov ubrzo. :)

Poslednja izmena:
Ja imam cirilicu. Meni mnogo glupo da mo meni bude na cirilici.

Da sa zadnjom nadogradnjom, super jer keva je do sad bila na hrvatskom ovako je mnogo lepse.

Pa uslov dolaska kod nas je bio srpski jezik zvanicno.

Ja znam, provereno...jel imam udela u tome, zato i pisem.

Pa kako moze da se prodaje nesto kod nas, a ne podrzava nas jezik ?! Ne razumem u cemu je problem...Stock android ima srpski...zasto ne bi imao i MIUI ?!

Koliko znam, uredjaj mora da ima uputstvo na srpskom a ne i meni. Eto npr. iPhone nema, gomila aparata, navigacija, player-a, itd. isto nema pa se prodaju bez problema.

Ok, u pravu si...Odustajem.

Hehe Kidence... Nema odustajanja kad je u pitanju ozbiljnost..
Mi upravo i jesmo tunguzija država zato što svaki belosvetski Kurta može nešto da prodaje ovde, a da nema na srpskoj ćirilici ili latinici sve parametre upotrebe, a to podrazumeva sve. Ajd menjač i sl možeš da istrpiš da piše Up/Down/Left/Right... al da ne postoji korisnički interfejs na maternjem jeziku zemlje gde nešto prodaješ?!?!

Pa kada bih rekao da je Xiaomi trazio da se ubaci nas jezik, tek onda ne bi mnogi poverovali u to...

To je nesto drugo, ako je takva politika proizvodjaca. Ali ako su vam neki nasi trazili onda je to cist kriminal.

^
Ne razumem cemu ovakav stav..Zar nije bolje da podrzava srpski ?
Pa nije rekao "zahtevamo srpski, bez njega ne moze".
Mi trazili oni dali i (svi) korisnici zadovoljni.

?! Covek kaze uslov je bio srpski, ja kazem da se gomila stvari prodaje bez srpskog i da to ne moze biti legalan zahtev drzavnih organa. Ne mozes od jednih zahtevati a od drugih ne, ili od svih ili ni od koga.
A to da li je bolje (naravno da jeste) nije uopste pitanje.

Ma dosli bi oni i bez srpskog..;)

Jedino sto malo cudno radi ovo prebacivanje jezika.
Kad sam prebacio na srpski promenili su mi se i nazivi icona i app.
Takodje mi se promenila rezolucija ekrana, koja se unormalila tek posle nekoliko pokusaja.
Kad sam na zeninom tel prebacio samo se promenio interfejs, ostali originalni nazivi.

Koji rom ima zenin telefon? Tek od 9.2 Global Stable official ima srpski zvanicno na Stable rom-u, na Developer rom-u ima polu-srpski(prevedeno samo 20%). Xiaomi.eu ima srpski isto lepo preveden.

Koji rom ima zenin telefon? Tek od 9.2 Global Stable official ima srpski zvanicno na Stable rom-u, na Developer rom-u ima polu-srpski(prevedeno samo 20%). Xiaomi.eu ima srpski isto lepo preveden.

Ista oba telefona Global 9.2.3.0 stable
I kod nje ume da se promeni rezolucija sama od sebe..

Nazad
Vrh Dno