Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Pa onda bilo koji silikon ili guma sto deblji i cao. Da se izdize ivica iznad ekrana.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Sorry za 2 posta note 4x ili redmi 4prime uzmi 5.5 vs 5 incha sta ti lezi bolje, oba odlicna

Ipak mislim da mi je 5.5 preveliko :D Bas sam juce u Telenoru isprobavao i nezgodno je malo. Sad imam 4.7 telefon tako da.. :)

Jos jedno pitanje ako znas, ima li neke bitnije razlike u kameri izmedju 4x i Prime? Kad vec kupujem, nisam zahtevan ali ako je bolja na prime, sto da ne :)

Redmi 4prime je bolji telefon ima jaci proc,a dovoljno stedljiv, bolju rezoluciju. Ja ne bih isao na 4x. Po meni je bolji i lepsi barem na slikama od 4x. Koristim ga trenutno a koristio sam note 3pro, redmi 3 i note 4 jako malo. Planiram uskoro note 4x da uzmem i njega da oprobam.
Za kameru nisam siguran dal je bolja ili ne na svakom redmiju razlika je minimalna i nije prioritet na telefonu. Svakako je upotrebljiva. Za bolje kamere treba i vise para

Kako da ubacim kontakte sa gmaila? Verizija miui-a 6.0.1

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Ubacis gmail nalog i on povuce sam kada se ulogujes na taj nalog...

Sent from my Redmi Note 4X

Ubacismo al nece zato mi cudno.

Koji rom je na tom telefonu? Lici na kuvani, oni imaju obicno problem sa sinhronizacijom...Okaci SS iz About phone...

Na starom telefonu bila iskljucena sihronizacija pa nijedan broj nije bio prebacen na gmail tako da cim sam to obavio svukao je sve brojeve i sad je ok.

Sa onom proslom verzijom koja je povucena sam imao 9h najvise. Sada dosta vise. Zver
a51a5732348510c569d7b4ca2c87c30f.jpg
5e88f1c0881847e2fda00d459e921eee.jpg

Pitanje za korisnika Kidence,
planiram da uzmem 4 prime i posto ga ne mogu uzivo pregledati vec narucujem preko neta, u slucaju da mi stigne global stable rom sa petocifrenom miui verzijom tj sa kuvanim romom, da li je moguce instalirati pravi global stable rom?
Negde sam procitao da se bukvalno samo skine sa njihovog sajta, prebaci na fon i jednostavno instalira. Da li cu nakon toga dobijati ota update?
Da napomenem da se ne razumem u ta flesovanja, otkljucavanje bl, rutovanje itd

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zavisi koji rom dobijes..Neki mogu na taj nacin se prebace na zvanican , ali vecina ne moze.Mora da se flesuje ceo rom preko Mi flash alatke.Cim predjes na zvanican, dobijas OTA update...Nije bitno na koji si nacin presao.

i ja bih, mozda, kupio neki saomi... samo imam jedno pitanje, nemojte zameriti ako je previse naivno;

zasto vi stalno menjate te romove, da li je to neophodno ili je to vas izbor?

mislim, jasno mi je zasto se menjaju ti, da tako kazem, divlji iliti kuvani,
ali kad se jednom stavi zvanican, onda, pretpostavljam, vise nista ne mora da se dira?

ili gresim?

to mi nije jasno, jerbo ako mora stalno nesto da se cacka,
onda bih radije uzeo neki drugi brend - ako i tamo nije ista situakcija???

Ne menjaju svi, ja npr.znam samo par ljudi koji imaju custom ROM na Xiaomiju..Svi furaju sa MIUI global rom-om i prezadovoljni su.To sto par nas cacka i testira svasta, to je problem u nama...nije u telefonu :) Telefon out of box je odlican i totalno upotrebljiv.(samo uslov da na njemu vec bude zvanican rom).

Poslednja izmena:
hvala lepo kidence,

i izvinte na ovakvim nubistickim pitanjima...

znaci ovako,
kupim tel sa zvanicnim romom (4a ili 4 prime, jos nisam nacisto) i ne moram nista da diram?
ne moram da otkljucavam taj bootloader, ne moram da pravim MI nalog?

sto ce reci, dobijam azuriranja koja mogu, a i ne moram da prihvatim, jel tako?

Ne moras da otkljucavas, to je ako zelis da se igras.A 4A zaobidji ako meni verujes :) Mi nalog pravis ako zelis cloud backup, da skidas teme,walls ...ali ne moras.Ljudi pisu svasta po forumu, dosta netacnih stvari..bla, bla... Ali ako opet krenem da pisem kako jeste, bicu napadnut kako branim Xiaomi ili MIUI.Svako kupuje za svoje pare sta zelis , ali u ovom trenutku Xiaomi telefoni pruzaju najvise za ulozeno.

Azuriranja su ispravke bug-ova, ne znam zasto ih ne bi prihvatao.

Poslednja izmena:
da budem iskren, ja bih najradije uzeo 4X - al nema zvanican ROM...mozda bidne, a ja ne zurim...

sto se tice onoga sto pise u specifikacijama, 4A mi sasvim odgovara, ima global ROM, ima band 20;

a sa obzirom da:
ne igram nikakve igre,
nemam nikakve hevi aplikacije,
kamera mi je svaka dobra,

u principu, najbitniji su mi stabilnost i pouzdanost - sve ostalo me zadovoljava...

e sad, ako ti kazes da ga izbegnem, mogu ja i 4 prime da koristim,
mada je to za mene overkill - al ajde...ima jacu bateriju, lepse kuciste i taj citac otiska...

Ja sam ti nesto napisao, mozes mi verovati a ne moras...Odluka je tvoja... ;) Nema svaki band 20, vec samo EU verzija i on je skuplji.A kupiti najjeftiniji telefon(80e u Kini cena za 4A) , mislim da ne bi bio zadovoljan ni malo, bez obzira koliko si nezahtevan korisnik.Ako vec hoces telefon, kupis lepo 32/3 verziju i miran si duze vreme.Izrada, kamera, baterija na tom 4A nije za poredjenje sa ostalim modelima.Bolje kupi nov Mi4 ako nisi previse zahtevan korisnik.

Poslednja izmena:
ok kidence,

hvala na savetu, siguran sam da imas vise iskustva u materiji, nemam razloga da sumnjam u tvoj sud.

da vise ne uzurpiram temu...dovoljno sam saznao...

zivio

ustvari, imao bih jos jedno pitanje:

u cemu je razlika izmedju kineskog stabilnog i globalnog stabilnog ROMa?
tj hoce li telefon sa kineskim softverom da radi kod nas, bez da ima problema?

Poslednja izmena:
ok kidence,

hvala na savetu, siguran sam da imas vise iskustva u materiji, nemam razloga da sumnjam u tvoj sud.

da vise ne uzurpiram temu...dovoljno sam saznao...

zivio

ustvari, imao bih jos jedno pitanje:

u cemu je razlika izmedju kineskog stabilnog i globalnog stabilnog ROMa?
tj hoce li telefon sa kineskim softverom da radi kod nas, bez da ima problema?
Hoce, samo je namenjen za kinesko trziste. Neki nemaju play store, i dolaze sa vise preinstaliranih apk.

Inace za ostale preporucujem da probaju dolby atmos, kida zvuk.

Jedino me jos hebe na tel sto mi daje polovicne brzine na wifi. Na 5ghz mi daje 55 od 110, a na 2,4ghz oko 25. Mora da ima neka caka

Otvori mrezu, pa probaj brzinu...

Pa da, bas si u problemu...sporo tih 50+ mbit sto izvlacis :)

Pa da, bas si u problemu...sporo tih 50+ mbit sto izvlacis :)

Ma kad moze 110 sto da ne ide :D
Inace ne znam da li ste videli, krenuo pre-order za mi6. 600 dolara
Pravicemo mi ove rn i r serije za par godina od blata :D

Ali ako opet krenem da pisem kako jeste, bicu napadnut kako branim Xiaomi ili MIUI.
Evo još jedne prilike da braniš MIUI i Xiaomi.
Stigao mi je pre neki dan senzor za merenje brzine, kadence, pulsa za sportske aplikacije. Senzor koristi Bluetooth Low Energy standard. Preko aplikacije MyWay Fit senzor se poveže preko Bluetooth-a sa aplikacijom, ali ne šalje podatke... brzinu, kadencu. Isto ovo sve lepo radi kod ortaka koji ima LG G3. Evidentno je da je problem do ili MIUI-ja ili do Bluetooth čipa. Moj je utisak kao da je veza nestabilna jer relativno često se okači i ponovo povezuje.
Već sam se potkačio sa kinezima na Aliju, jer sva je prilika da je senzor u redu (ja tek danas probao kod ortaka). Da li ima leka ovom problemu?

Poslednja izmena:
Preko aplikacije BLE checker evidentno je da se senzor zakači na telefon, jer mi prikazuje gomilu podataka o senzoryu.

Ne znam šta konkretno u aplikaciji treba namestiti, pretpostavljam BT uređaj na koji se stalno kačiš. Stvari stoje da meni u sistemskim BT podešavanjima senzor neće da se upari. Vidi Bike Combo Senzor, ali se ne uparuje, tako da mi se ni u ovoj tvoj sugerisanoj aplikaciji ne pojavljuje na listi uređaja sa kojim sam se uparivao. Moguće onda da i u onoj aplikaciji ono Connected je samo pro forme jer posle relativno kraćeg vremena izbaci poruku Connecting.
Ne mogu da verujem da us..u motku na ovakvim sitnicama. Bluetooth je valjda standard, ne znam kako telefon može da se poveže, a senzor ne može.

Nazad
Vrh Dno