Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Ima podršku, testirao neki BTLE test aplikacijama. Vidim da dosta ljudi ima problem sa sportskim senzorima. Izgleda da su, kao što napisah, malo us..li. Ovaj MyWay Fit je njihova aplikacija, od senzora, mada mi se navodno povezao i sa nekim drugim aplikacijama. Problem je što kad odeš na Bluetooth on njega vidi, ali neće da se upari. Rekao bih da je ovo neki MIUI bag koji ko zna kad će da reše. Neće ljudima da se upare Garmin-i i Polar-i od par stotina evra, a da se upari senzor od 15 evra... Ide senzor nekom ko ima neki drugi telefon... ***, suviše je dobro "zvučao" R4P.
Preživeću ja i bez senzora, ali iskren da budem, blago su me razočarali na ovakvoj sitnici, a realno je sitnica.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Otkljucaj dev.options i probaj da ugasis MIUI optimization ako smatras da je MIUI krivac.

Sent from my Redmi Note 4X

Otkljucaj dev.options i probaj da ugasis MIUI optimization ako smatras da je MIUI krivac.

Heee to sam hteo da te pitam još kad me je Strava zezala, al reših prema tvojim uputstvima za zaključavanje aplikacije. Gde se nalazi to otključavanje Dev. Options? Misliš da skroz isključim Optimizaciju ili samo za ove aplikacije za Bluetooth i Sport Tracker-e?

Ugasis skroz optimizaciju.Tapkaj na MIUI version u About phone i otkljucace se.Posle se nalazi u Settings-Additional settings-Dev.options

Poslednja izmena:
Jedino novo dostignuće je što mi je posle 15-20 kliktanja na uparivanje u jednom momentu izbacio incorect Pin or passcode... što jel te veze nema sa situacijom (gde da kucam PIN na sezoru :) )
Hvala na pomoći, al vidim i na MIUI forumu da ozbiljna problematika uparivanja R4P sa sportskim senzorima. Moj neobjašnjivi osećaj je sve vreme da je nešto do softvera. A kao dugogodišnji ITovac obično slabo grešim, a toliko se nadam da grešim.

Pa zar nema neko dugme, nesto sto se duze zadrzi da bi usao u mod za uparivanje.Nemoguce da nema neka fora, jer bi u suprotnom svako mogao da se kaci na senzor...Malo mi cudno.
..

Kada prodje magnet prvi put pored senzora, aktivira se. Verovatno se posle nekog vremena sam isključi, ako ne prolazi. Inače, čuje se neko tiho tiktanje svaki put kad magnet prođe na adekvatnoj udaljenosti. Kao što rekoh, problem je što na LGu sve radi bez ikakve suvišne filozofije, onako kako su mi braća kinezi i rekli da treba da radi.

Inače... sva je prilika da može da se svako zakači, ali koji će mu đavo moja brzina, puls...

Mi band 2 radi savrseno , koristi devojka sada...Ja sam na MIUI koristio Garmin narukvicu i isto radila ok...Ako ti bas bitno, otkljucaj BL, flesni Lineage i uzivaj...Lineage bas lepo radi na R4p.

Sve to radilo na R4P?
Ja sam ove sa foruma skapirao da je problem na R4P i sa nekim update-ovima firmware.

Ma MIUI, vecinom testirano na Redmi Note 3 pro...jedino ako se taj bt cip sa r4p ne voli sa ti gedzetima...

MiBand2 radi na stable rom-u fino radi, mene je nerviralo što notifikacije kasne 2 sekunde (znači prvo čujem zvono telefona pa posle 2sec počne da vibrira narukvica) dok na Lineage-u šije kako radi - bukvalno u milisekundi (toliko dobro radi da sam isključio zvono u potpunosti i za pozive i za notifikacije).

O rekonektovanju da ne govorim, uvek sve sam telefon odradi (i dok sam bio na stable romu a i sad).

Sve to radilo na R4P?
Ja sam ove sa foruma skapirao da je problem na R4P i sa nekim update-ovima firmware.

Koji si senzor uzeo?
Hajde daj link da vidim.
Inace vezano za BT, ima neki servis koji sam ja stavio da bude stalno aktivan i vise mi ne pravi probleme.

To je ovo:
fb24f145ac5fc35043e3508d562507fd.jpg

Mnogo dobra stvar

Po meni je osnovni problem samo uparivanje. R4P vidi senzor ali neće da se upari sa njim.
Sad mi pade na pamet da vidim da li će da mi se telefon upari sa drugim, ranije se uparivao... I rezultat je pozitivan... Upario se sa Sonyjem... Znači ostaje problem uparivanja sa sportskim senzorom

Sta izbaci, koju gresku...mozda mora da se upari iz app, neka fora mora da postoji...

Samo uparivanje ne daje nikakvu grešku, jednostavno samo pokušava i onda na kraju prikaže spisak vidljivih uredjaja. Evo skrinšota
81bfd3b6fb3d12b28dee100280f3ef30.jpg

Poslednja izmena:
Jednom mi je samo izbacio posle 15-20 pokušaja uparivanja da možda PIN nije u redu... Ali PIN ni ne postoji kad se sportski senzori uparuju. Opet ponavljam, na LGju je sve prošlo glatko, bez ikakvih PINova.

Daj taj senzor da resim problem, ima neka caka sa njim...siguran sam ;)

Na kraju ću da ti ga pošaljem brzom poštom. Pa sva je prilika da ima neka caka... To me najviše i nervira, al ajd da vidim šta će kinezi da kažu.

Videh klip, ali znaci mora iz app da se nakaci...Nije ga kacio iz Settings,pa BT, znaci app radi posao.Tako mora i mi band isto iz app.

Da, iz aplikacije. Meni u aplikaciji izbacuje Connected, ali ne prikazuje brzinu i kadencu (broj okretanja pedala). Ono što je dodatni problem u aplikaciji je to što se non stop konektuje. Znači bude Connected, pa posle 10-15 sekundi izgubi konekciju, pa se povezuje par sekundi, konačno poveže i onda u krug. Pri tom i dok je u statusu Connected ne prikazuje ništa od onog što treba da prikaže.

Na LGju kad se zakači preko aplikacije, i u Settings/BT piše da je uparen ovaj senzor.

Probaj na apk mirror da nadjes neku drugu verziju(stariju),takodje zakljucaj app u RAM, ugasi optimizaciju pod Battery i stavi je u Autostart ...

Mislim da je sve već postavljeno prema nauku od problema sa Stravom, al probaću da nađem stariju verziju pa javljam sutra. Mada prema komentarima bi trebalo da radi sa bilo kojom aplikacijom. Do sad sam mogao da okrenem bar 50km umesto *****avanja sa senzorom. :)

Poslednja izmena:
Uzgred kinezi me moljakaju da im ne dajem loš fidbek. Ne znam s kojom mukom da ih morim, ne mogu da budem kvaran kad im ovo čudo radi... Al ne na mom telefonu :). Da je makar na ženi om, al njen sony nema podršku za ovaj BTLE...

Nazad
Vrh Dno