Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Verovatno ti je stariji SIM modul, kada si poslednji put menjao SIM karticu ?

Tako je, nove sim kartice mogu da unose 12 karaktera.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pozz svima,razmisljam neko vreme,o xiaomi telefonima,trenutno imam htc one m8 na kome je baterija uzasna,punim po 3 puta dnevno,pa resih da posto je dosta popularan ovaj brend,da se odlucim za kupovinu nekog modela.Hteo sam redmi note pro,ali ga na oglasima nema trenutno,pa trenutno sam u mogucnosti da uzmem redmi 4x,ili ako budem skupio vise para,mozda i prime model.Kakva su uglavnom vasa iskustva sa xiaomi telefonima?:)

Pozz svima,razmisljam neko vreme,o xiaomi telefonima,trenutno imam htc one m8 na kome je baterija uzasna,punim po 3 puta dnevno,pa resih da posto je dosta popularan ovaj brend,da se odlucim za kupovinu nekog modela.Hteo sam redmi note pro,ali ga na oglasima nema trenutno,pa trenutno sam u mogucnosti da uzmem redmi 4x,ili ako budem skupio vise para,mozda i prime model.Kakva su uglavnom vasa iskustva sa xiaomi telefonima?:)
Prijatelju, evo mi 962 posta napisasmo u ovoj temi o Xiaomi telefonima, uglavnom o R4P... Šta misliš da odvojiš malo vremena i iščitaš malo temu jer ima jako dobri komentara, pitanja i odgovora...

Jel može mala pomoć, počeo sam da čačkam telefon kako bi instalirao Lineage OS ali me buni par stvarčica

Nikako ne mogu da pronađem Windows 7 64bit driver za R4P jer kompjuter nikako ne prepoznaje telefon (samo se puni kada ga povežem). Probao sam sa Volume Up + Power pa Download ali čim kliknem Download telefon se restartuje.

Usput, zatražio sam unlock i pisalo je da će mi stići SMS kada moj zahtev odobre (da li sam na dobrom putu i koliko se čeka na to) ?

Cilj je Unlock, TWRP pa Lineage OS.

Zakljucan ti je Download(EDL) mod, zato ti se telefon restartuje...Tvoji koraci su sledeci.Prvo da dobijes unlock privilegiju, otkljucaj Dev options na telefonu i tu aktiviraj USB debugging i OEM unlock(Mi unlock), onda iskljucujes telefon i ubacujes u fastboot(volume - i power), takodje skines Mi unlock tool(ulogujes se na telefon i na Mi unlock tool sa istim Mi acc), otkljucas bootloader...Kada to uradis, opet telefon ubacujes u fastboot, flesujes preko ADB-a TWRP. Kada to odradis, bootujes u TWRP, instaliras ROM+GAPPS i to je ukratko to... ;)

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
To je to, hvala na razjašnjenju [emoji2]

redmi note 4 prime ili p9 lite koji vec imam ?
i jel ima backlight na 4 prime za nav keys ?

Tapatalk nesto brljavi. Navikao sam se posle 20 min, cak mi i vise odgovara sto ne svetli.

auto brightness ima? na sta bi se najvise pozalio u poredjenju sa p9l?

auto brightness ima? na sta bi se najvise pozalio u poredjenju sa p9l?
Kamera, ali nije bas velika razlika pogotovo u snimanju videa. Ostalo je sve bolje. Ima auto brightness, ekran je odlican, a baterija je ubica. I napuni se dosta brze od p9 lite iako je veci kapacitet dosta.

Backlight nav tastera po meni fali iako kao što kaže djordjesl navikneš se vrlo brzo tako da bez problema gađaš u mraku. U suštini, ti u mraku vidiš konture telefona i ostaje samo da gađaš levo ili centar...Navikavanje ide dosta brzo.

Backlight nav tastera po meni fali iako kao što kaže djordjesl navikneš se vrlo brzo tako da bez problema gađaš u mraku. U suštini, ti u mraku vidiš konture telefona i ostaje samo da gađaš levo ili centar...Navikavanje ide dosta brzo.

hvala puno! hteo bih jos da pitam koliko je manji u odnosu na p9 lite,posto je djole rekao da je imao 2:)
jer bih ga najvise uzeo zbog toga sto je manji..

Dosta lepse lezi u ruci, p9l ima dosta ostre ivice, kockasto deluje dok ovaj lepo lezi u ruci. Lakse ga je koristiti jednom rukom, mozda je 5 inca ali dugmici nisu na softverski.
Nugat ce biti verovatno uskoro, za 4x vec ima dev verzija, a isti je procesor.

najvise me ubija jer nzm dal bi 1 rukom mogao da hendlujem ili da idem na nesto ispod 5inca

Imaš u MIUI-ju opciju za jednoručnu upotrebu.
Ni ja nisam ljubitelj velikih dijagonala, a R4P je taman na gornjoj granici.

malo je manji,3 umesto 2gb rama i bolja batt.sve ostalo vec imam na p9l...

Ne znam što onda juriš da menjaš telefon. Čvakaj neko vreme taj P9L, pa onda uzmi Honor 6X. Meni lično je on posle R4P prvi sledeći izbor.

Uspeo sam da flešujem Lineage OS i prvi utisci su:
- mnogo fluidnije radi
- mnogo više mi se sviđa originalna Xiaomi tema (ovde mislim na status bar, notikacioni bar i lock screen)
- iz nekog razloga, meni je baterija jedva izgurala 24 sata od toga SOT možda 4-5 sati (da li je neko podešavanje ili šta ali nešto guta bateriju - Kidence upomoć :D)

Da li si gasio onaj servis za lokaciju preko My android tools aplikacije...Cini mi se da tebe bas to zeza...

Da li si gasio onaj servis za lokaciju preko My android tools aplikacije...Cini mi se da tebe bas to zeza...

Kide sta si sa ovim mislio. Pretpostavljam da to vazi za sve miui uredjaje. Da li se gasenjem tog servisa dobija na trajanju baterije.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne, problem se javlja kod R4P u kombinaciji sa LOS 13.Cesto se desava da jedan od servisa za lokaciju non-stop radi u pozadini i trosi bateriju...

If you will have battery drain by location wakelocks, try this(Need ROOT):
1) Install My Android Tools
2) Services - System - LocationServices
3) Turn OFF NetworkLocationService
No need to reboot!
All Location functionality will be okay!

Ne znam što onda juriš da menjaš telefon. Čvakaj neko vreme taj P9L, pa onda uzmi Honor 6X. Meni lično je on posle R4P prvi sledeći izbor.

ma ja jurim samo na nesto sto je slicno/isto/bolje ali da je manji fon, ne mogu vishe daa nosim cigle :)

Najbolje bi bilo, ako neko ima od tvojih prijatelja ili poznanika, da uzmeš R4P u ruku pa da vidiš da li je to to. Meni lično 5" je bio cilj, to se još može staviti u džep od farki, može se jednom rukom nešto raditi tako da sam sa R4P prezadovoljan.

Inače, juče sam posle 4 dana od punjenja spao na nekih 22-23% baterije, ubacim tel na punjač sinoć kada sam legao i obično je on pun za 2-3 sata, medjutim, sada mi je punjenje trajalo preko 6 sati... Jel ima tu neko objašnjenje ?

Poslednja izmena od urednika:
Najbolje bi bilo, ako neko ima od tvojih prijatelja ili poznanika, da uzmeš R4P u ruku pa da vidiš da li je to to. Meni lično 5" je bio cilj, to se još može staviti u džep od farki, može se jednom rukom nešto raditi tako da sam sa R4P prezadovoljan.

nema niko 5 svi ili 5.2 ili iphoni koji savrseno
leze

Nazad
Vrh Dno