Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Pera, I ja bi da probam ali mi nije rutovan.
Imaš li neko dobro uputstvo za rutovanje. Daj link..
Moraš prvo da otključaš bootloader, za to postoje već uputstva, npr. ovo - moraćeš da sačekaš nekoliko dana da dobiješ odobrenje za otključavanje.
Potom pratiš uputstva za instalaciju ROM-a koji te interesuje - za PixelOS na https://pixelos.net/download/alioth pa otvori sekciju instructions.

U svakom slučaju, prvo skini fastboot originalni ROM da bi mogao da se vratiš na "fabrička podešavanja".

Jel koristite twrp-3.7.1_12-0-alioth.img ?
Posto nalazim razna uputstva i spominju se razne verzije ali ne i ova.

Uz malo gimnastike stigao i hyper os.
Sve u svemu, ništa specijalno. Mislio sam da će jednom za svagda da promene ove ikonice, koje su iste od 2016-2017. god.

Prilozi

• Screenshot_2024-05-06-07-21-58-765_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2024-05-06-07-21-58-765_com.android.settings-edit.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 66
Kakva gimnastika?
Naso sam za Poco F3
Version: 1.0.2.0.TKHMIXM Firmware: Recovery File size: 4.02 GB Release date: 2024-04-26
Jel moze nekako da se flesuje preko 14.0.11.0.TKHEUXM a da se ne otvara bootloader i rootuje ?
Ako ne onda cu cekati OTA.

Uskoro izlazi i Hyper OS 2.0 ali ne i za nas :(

Poslednja izmena:
Uspeo da stignem iz 5 pokusaja ali kaze nije nasao odgovarajuci update ili slicno.
Jesi ti bio na MIUI TKHEUMX ili vec na TKHMIMX?

Ja pokusavam sa miui_ALIOTHGlobal_V14.0.8.0.TKHMIXM_4baed81b95_13.0 pa onda na miui_ALIOTHGlobal_OS1.0.2.0.TKHMIXM_b69e6a5400_13.0.

A imam miui 14.0.11.0.TKHEUXM na telefonu.

Moras pre svega u podešavanjima da vidis da li ti je Global rom ili Europe. To je jako bitno.
Bio sam na MIUI 14.0.8.0.TKHMIXM
Skidaš recovey fajl odavde, shodno svom postojećem modelu

Na kraju skidaš isto recovery samo za hyper os. Isto oko 4GB.

Cilj je da on povuče stari fajl, pa ga preimenuješ kao na videu iznad i umesto njega ubaciš hyper os.

Pa to ti kazem ti si vec bio na Global zato si uspeo.
Ja sam na Europe, ko sto sam gore i napisao miui 14.0.11.0.TKHEUXM.
Ostalo sam sve uradio 1/1 ko u videu koji si postovao.
Nista cekam OTA.

Stigao HyperOS preko OTA.
Nisam ga još instalirao dok ne čujem iskustva.
Neko isprobao?

Stigao i meni preko OTA i instaliro sam.

Ima li poboljšanja u pogledu trajanja baterije? Trebalo bi da se racionalizuje pozrošnja, ali sam na netu čitao i drastična suprotna iskustva.

Meni se čini da je manje-više ista. Posle skoro 3 godine igranja PUBG, dobro je da uopšte ima SoT od 4.30 h normalnog korišćenja 😁
Zapravo meni se čini da je malo više popustila taman pre HyperOS.
Da je nov telefon, moglo bi se proceniti. Ovako teško...
Sam HyperOS nije los ali ništa revolucionarno novo.

Da li ima neko problem na HyperOS sa alarmom? Kada ukljucim alarm ne vidi se ona ikonica u gornjem levom uglu, tek kad se priblizi vreme pojavi se obavestenje da predstoji alarm. U podesavanjima je vec podeseno da prikazuje notifikacije

Ne vide se niti ikonica alarma, niti temperatura baterije koju prikazuje Battery Guru.

Spoljna temperatura je bukvalno zalepljena uz sat u gornjem levom uglu,

Mene nervira sto kada mi je zaklucan telefon, na ekranu mi se pojavljuju vest a nisam nasao gde to da iskljucim, bukvalno uvek je neki drugi izvor( 013 info, blic, kurir itd)

I meni sad stiglo azuriranje na 1.0.2.0.TKHMIXM 1.6 GB.
O kakvim to problemima pricate?
Koja je verzija androida?

Nije problem, sve radi normalno, samo je drugačije rešeno. U gornjem levom uglu pored sata sad se prikazuje samo ikonica notifikacije od poslednje aplikacije koja je prijavila neki događaj, sve ostale se pokazuju kao tačkice u smislu da ih ima još.
Screenshot_2024-05-18-07-58-20-894_com.mi.android.globallauncher-edit.jpg

Verzija androida:
Screenshot_2024-05-18-08-02-37-395_com.android.settings.jpg

Kako da se isključi da kad se drži dugme za paljenje prvo pojavi

Mene nervira sto kada mi je zaklucan telefon, na ekranu mi se pojavljuju vest a nisam nasao gde to da iskljucim, bukvalno uvek je neki drugi izvor( 013 info, blic, kurir itd)
Da li si probao u Google Chrome podešavanjima da isključiš notifikacije za sajtove?

1.0.2.0.TKHMIXM imas Poco F3?
Ja procitah za Poco F3 zadnji update ce biti 1.0.1.0.

Nije problem, sve radi normalno, samo je drugačije rešeno. U gornjem levom uglu pored sata sad se prikazuje samo ikonica notifikacije od poslednje aplikacije koja je prijavila neki događaj, sve ostale se pokazuju kao tačkice u smislu da ih ima još.
Pogledajte prilog 442866

Verzija androida:
Pogledajte prilog 442867
Kod mene je global rom 1.0.2.0. TKHMIXM. Nesto kao brze pokrece neke aplikacije, ali ima i neki neprijatan lag, u pojedinim trenucima se ukoci na delic sekunde.
Prvo sto sam primetio kao neprijatnu stvar je ova maximalno minimalizovana ikonica za internet protok!
Promene su uglavnom kozmeticke prirode, nadam se da je nesto optimizovano i ispod haube, da nije samo fejslifting 👍
1.0.2.0.TKHMIXM imas Poco F3?
Ja procitah za Poco F3 zadnji update ce biti 1.0.1.0.
Da Poco F3. Verovatno sa 1.0.2.0. ispravljaju uočeni bug u 1.0.1.0. verziji

Poslednja izmena:

Idi u podesavanja -zakljucan ekran -rotirajuca pozadina i iskljuci je (prva stavka). To je i meni krenulo posle apdejta ali srecom sam je nasao i iskljucio.

Idi u podesavanja -zakljucan ekran -rotirajuca pozadina i iskljuci je (prva stavka). To je i meni krenulo posle apdejta ali srecom sam je nasao i iskljucio.
Kada odem na Lock screen imam ovo
P.S. lagano je bilo Wallpaper Carousel trebao da se iskljuci, nisam obratio paznju na opis lepo pise da sem slika donosi i obavestenja.
Kakv aglupost da nisu odvojili slike od informacija

Prilozi

• Screenshot_2024-05-20-09-29-47-039_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-05-20-09-29-47-039_com.android.settings.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_2024-05-20-09-29-57-628_com.miui.android.fashiongallery.jpg
    Screenshot_2024-05-20-09-29-57-628_com.miui.android.fashiongallery.jpg
    45.4 KB · Pregleda: 31
Pozdrav drustvo, imam jedan problem sa mojim f3, zadnji deo je poceo da se skida verovatno zbog baterije koja se bloatuje, to cu zameniti, ali problem je sto ce ovo da se desi opet, jer u noc ostavljam telefon na punjacu svaki put, zato sto na telefonu pustam Relaxing sound koji traje bas dugo. Da li mogu nekako da ogranicim bateriju da se ne puni do 100% da bih sprecio ovo bloatovanje u buduce?

Za broj ikona obavestenja ima ovo podesavanje na Poco X5 Pro.

Prilozi

• Screenshot_2024-05-20-16-20-40-391_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-05-20-16-20-40-391_com.android.settings.jpg
    53 KB · Pregleda: 27
Koincidencija ili ne, laguje mi Viber pri skrolovanju poruka i imenika.

Nazad
Vrh Dno