Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

I kod mene laguje Vajber, ali nakon najnovijeg apdejta. Sistem je kao i do sad, MiUI.

Jedan od telefona sa najvećom podrškom zajednice custom ROMova a vi se patite sa MIUI. Perma BAN sa foruma😁🙂.

Kada odem na Lock screen imam ovo
P.S. lagano je bilo Wallpaper Carousel trebao da se iskljuci, nisam obratio paznju na opis lepo pise da sem slika donosi i obavestenja.
Kakv aglupost da nisu odvojili slike od informacija
Tu putanju sam ti napisao, samo je tebi na engleskom, kod tebe je "wallpaper carousel" a kod mene pise na srpskom "rotirajuca pozadina".
Laguje viber, i neki cloud servisi nece da ucitaju strane i da prikazu sadrzaj koji imam na cloudu. Laguje jos po koja aplikacija, i mislim da mi se baterija prazni brze nego na MIUI dok je bio. Nadam se da ce izbaciti neku zakrpu za ovaj Hyper.

Itekako ima smisla. Fluidnost i brzina rada neuporediva sa MIUI. Adaway i YouTube revanced bez reklama za mene must na telefonu. Baterija 2 dana. Raipay i GooglePay radi. Prijatelj koji ima F3 na MIUI ne može da veruje da su isti telefoni plus je moj 6gb a njegov 8gb. Hardware i dalje toliko dobar da evo već godinu dana kako hoću da kupim novi telefon ali ne mogu da mu nađem adekvatnu zamenu koja opravdava novac koji bi trebalo da izdvojim. Koristim CrDroid a14 ROM. Mesečni update i ogromna zajednica na Telegram i Xda.
1000004710.png1000004711.png

Poslednja izmena:
Ne znam tačno zameraš MIUIu u vezi fluidnosti? Kod mene se prebacivao iz programa u program u trenutku, ni jedan program nije kočio i slično, a telefon nisam resetovao i po par meseci. HyperOS slično radi, osim ovih par gluposti koje mi idu na živce zbog kojih dok ne urade, ako urade update, mislim da sam se zeznuo što nisam ostao na MIUi.

Na prethodnim stranama baš neke žalbe... Radi MIUI ok kome je to ok.

Jedan od telefona sa najvećom podrškom zajednice custom ROMova a vi se patite sa MIUI. Perma BAN sa foruma😁🙂.
Jedan jedini razlog zbog kojeg bi rootovao telefon je Nova launcher (zbog korišćenja gestures). S obzirom da se u to ne razumem, razlog mi nije dovoljno jak.

A kako radi walet, banka intesa app?
Meni osrzno usporio viber danss, vidim da dosta sporije se skroluje.
Takođe, fluidnost nije ista kao pre 2 dana sada se sporije prebacuje iz app u app, cak kad aje zakljucan, nakon otkljucavanja treba mu cele 2s da ucita pozadinu inikonice

Ne mogu da isključim telefon pritskom na power. Umesto četiri "kruga" uključi se Pomoćnik i nudi svašta.

Unlock more Assistant features
Try saying

Get info about maths and science
"Why is the sky blue?"
Wind down
"Play soothing sounds"
Say cheese
"Take a selfie"
Keep on track
"Tell me about my day"
Find places with ease
"Any petrol stations nearby?"
Kako da vratim power dugme da radi normalno?

Kako da isključim tu app koja ne dozvoljava da koristim power dugme.

U podešavanjima za Google Assistant isključi opciju da se startuje na power dugme

Prilozi

• Screenshot_2024-05-28-17-51-37-975_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2024-05-28-17-51-37-975_com.android.settings-edit.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 14
Može i da se drži power dugme duplo duže, pa će nakon Google Assistant-a da se prikaže i meni za gašenje i restart.

Nekako sam podesio za gašenje i restart. Pre Xiper OS -a pritiskom na power su bile 4 opcije: gašenje, restart, recovery i bootloader.
Može li se sada tako podesiti?

Dodatna podesavanja-precice za pokrete-pokreni google pomocnika. I uopste ima tu jos podesavanja.

Mislim da treba u temi Poco f3 da postavim pitanje jer od uređaja zavisi kako treba flešovati.
Nikako ne mogu da flešnem recovery.
Probao sam dve varijante i ni jedna neće da odradi :

1/If you have an A-only device, or an A/B device that has a dedicated recovery partition, flash OrangeFox Recovery by running:
• fastboot flash recovery recovery.img

2/If you have an A/B or Virtual A/B device (eg, Poco F3 or Poco F4), boot OrangeFox Recovery by running:
•fastboot boot recovery.img
Koju od ove dve varijante da izaberem.
Kome je uspelo flešovanje neka kaže koja varijanta ili drugi recovery.
Hvala.

Prvo ideš fastboot boot recovery.img pa kad butuje u recovery onda flešujes zip da se trajno instalira

Nešto ne radim dobro. Kad pokrenem fastboot boot recovery.img dobijem poruku da ne može da nađe recovery. Ubacim recovery u folder sa ADB fastboot ukucam cmd pa fastboot boot recovery.img ali "ne može da učita, ne vidi..." Da bude pregled nije postavim aplikacije na desktop pa tu radim ?
Šta ne valja pa neće da povuče ?

Pomozite, ko zna OrangeFox. Instalirao se, pojavi se ekran OrangeFox, ali držanjem power i vol+ ne mogu da ga ubacim u recovery.
Šta da radim. Uključio sam opet na pc i tako stoji u fastboot.

Uspeo sam nekako, ponovo flešno.
Treba li sada da flešujem .zip OrangeFox

Nisam odmah flešovao .zip i ne mogu opet da ga ubacim u orange recovery.
Da ga opet flešujem sa fastboot i pc?

Prvo ideš fastboot boot recovery.img pa kad butuje u recovery onda flešujes zip da se trajno instalira
Kako nisam video sinoć. Lepo si napisao šta treba raditi. Nisam imao na telefonu recovery.zip. Dozvolio sam da se sistem pokrene, podesio ga... Skinuo Orange recovery. Kad sam pokušao da uradim reboot recovery (power i vol +) nije hteo da se pokrene.
Da ga ponovo flešujem preko PC ili ima neko bolje rešenje.

Ubacio bih cRdroid. Treba li da rutujem f3 ili će cRdroid to da uradi.

Nazad
Vrh Dno