Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Vezano za android 10, koristim ga od kad ga je izbacio makrakash. Nije bas savrsen, ima tu sitnih bagova koje ces tek da provalis, tipa moras da specificno registrujes prst za otkljucavanje i opet ne radi lepo kao na stable, baterija jeste odlicna, double tap ne radi(meninto prilicno bitno) , sitnih vizuelnih sitnica koje ces tek da provalis, i meni je prvi dan bio savrsen :) Takodje wireless punjenje ne radi...and so on...
Sacekacu jos koji build i update da odradi, pa cu ga opet ubaciti.
No opet, moze da se koristi i bez toga.

Trenutno sam se vrstio na global stable ovaj poslednji, samo za eea 11.0.5.0 i iskreno super radi, nisam uocio ni jedan bug do sada.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je toliko dobar, da se plašim da će ga sa narednim apdejtovima samo s*ebati :)
IMG-20191107-094146.jpg

Upravo to. Klizi lepo.
Odradio sam mu doduse clean install sa miflash-om, ubacio twrp i magisk poslednje verzije, pa se prijatno iznenadio da widevine l1 radi sa otkljucanik bootloader-om i rutom. Cepa netflix u hd bez ikakvih cimanja. Mislim da cu ostati stable jos neko vreme :)

Moze li da se ocekuje pad cene Mi9 kada bude izasao ovaj novi model?
Kako se vama dopada Miui 11? Deluje mi malo lepse i modernije. Meni je 10-tka bila jako ruzna i odbojna. Iskreno kada sam prvi put video miui 10 delovalo mi je jako zastarelo, kao kod nekih telefona pre 7-8 god.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Pa kad mi 10 izadje za pola godine bice pad cene kod ovog svakako

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Ima li neki poseban tip za produzenje baterije osim battery savera i gasenja i brisanja aplikacija i tome slicno?

Crna tema, auto start kod aplikacija kao i rad u pozadini aplikacija koje koristiš jednom u nikad.

1. Kako ste zadovoljni sa miui 11? Meni deluje dosta lepse od 10-tke.
2. Postoji li neki pouzdan prodavac sa KP za Xiaomi? Ili je bolja varijanta licno preuzeti?

Iz okoline Niša sam, tako da bi moralo da ide preko kurira.

GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.2.apk

- Fixed pinkish tint in ultra wide and front camera on Mi9/Mi9T/Mi9T Pro
- Fixed front camera on OP7/7 Pro (thanks Arnova)
- Stopped restarting while it's processing HDR+
- Disabled RAW compression
- Added an option that changes the values of lib; if you disable it, it uses Marian's lib (thanks Marcello).

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog821/

GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.2.apk

- Fixed pinkish tint in ultra wide and front camera on Mi9/Mi9T/Mi9T Pro
- Fixed front camera on OP7/7 Pro (thanks Arnova)
- Stopped restarting while it's processing HDR+
- Disabled RAW compression
- Added an option that changes the values of lib; if you disable it, it uses Marian's lib (thanks Marcello).

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog821/
Cini mi se da fotografije imaju previše Noise-a (tačaste su nekako [emoji23][emoji23])..

Vezano za gcam, u principu imate par modera koji rade odlicno za mi 9, poput urnyx-a, extrema i parrota . Ovo su precice do njihovih verzija, tu imate maltene sve njihove verzije pa nije lose da sacuvate i imate kao precicu, jer maltene svake nedelje izbace nove verzije...

Ovo je za urnyx-a (prednost sto ima gcam 7 za sva tri lens-a, mada je jos u fazi razvoja za tele i wide, generalno nema puno opcija za detaljna podesavanja ali radi posao odlicno..)
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/

Ovo je za parrot-a (po meni mozda i najbolje za main lens pravi, ali nema tele i wide, nudi dosta opcija oko libova i svih sitnih podesavanja)
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-parrot043/

i naravno za xtreme, on je kidao sa verzijom 6 za gcam
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-xtrme/

Poslednja izmena:
A ovo su neka preporucena podesavanja za urnyx-a 7.2 v1.2 . Postavicu ovde za one koji ne prate previse oko gcam-a, a zele na brzaka da podese :)

Vidim na oglasima neke zastite za kameru, ima li zaista potrebe za tim?

Vidim na oglasima neke zastite za kameru, ima li zaista potrebe za tim?

Ja bih samo uzeo neku kvalitetniju masku da bude dovoljno debela da prekrije modul kamere i to je to..
Btw imam ovu masku, zadovoljan sam, prekriva kameru (kad stavim na sto kamera nema dodira sa podlogom [emoji4]):
€ 3,78 18%OFF | Xiaomi Official Original Silicone Case Xiaomi Mi 6 8 9 SE Lite 9T A2 6X Mix 3 Redmi Note 5 6 7 8 K20 Pro 6A 7A Case Cover
https://s.click.aliexpress.com/e/omISHr8k

Ehh, meni su i maske od pola milimetra debele, volim sto tanje moguce. Maska koja bi potpuno pokrila izbocinu za kamere bi previse udebljala telefon.

Ehh, meni su i maske od pola milimetra debele, volim sto tanje moguce. Maska koja bi potpuno pokrila izbocinu za kamere bi previse udebljala telefon.

Vidio sam one Nillkin maske koje imaju zadebljanje samo oko kamere.. Ovako nekako
€ 5,44 30%OFF | Case For Xiaomi mi9 xiaomi mi 9 Explore case mi9 SE cover NILLKIN Super Frosted Shield Matte PC Hard Back Cover for Xiaomi mi9
https://s.click.aliexpress.com/e/oIPgPt5W

Lako cu za masku na kraju krajeva, tezi deo je kupiti telefon. Cekam da mu padne cena jos 30-tak eur i kupujem.

Pitanje na brzaka, uradio hard reset i sad kad mi trazi sifru za otkljucavanje telefona ima qwerty tastaturu umesto klasicne sa brojevima. A uopste ne mogu da nadjem kako da je promenim. Zna li ko kako da promenim to??

Jel moguce da neko jos uvek koristi tastaturu sa brojevima? Nisam znao da da uopste postoji opcija da se one ukljuce.

Jel moguce da neko jos uvek koristi tastaturu sa brojevima? Nisam znao da da uopste postoji opcija da se one ukljuce.

Nisi razumeo..za kucanje poruka..teksta..svega jeste qwerty bila i ostala..nisam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* da koristim abc tastaturu za to.
Nego kad otkljucavas telefon kodom..do sad je bilo da ti telefon odmah otvori numericku tastaturu..kao za biranje broja..a ne qwerty bez brojeva...a ja treba da unesem pin kod koji moras svaka 72 sata ili posle restarta telefona da uneses.. e to se nakon hard reseta promenilo.

Nisi razumeo..za kucanje poruka..teksta..svega jeste qwerty bila i ostala..nisam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* da koristim abc tastaturu za to.
Nego kad otkljucavas telefon kodom..do sad je bilo da ti telefon odmah otvori numericku tastaturu..kao za biranje broja..a ne qwerty bez brojeva...a ja treba da unesem pin kod koji moras svaka 72 sata ili posle restarta telefona da uneses.. e to se nakon hard reseta promenilo.
Vjerovatno si odabrao password opciju za otkljucavanje umjesto PIN opcije.. Ne znam szo bi drugo moglo biti..

Bravo!! Upravo to..prekonfigurisao otisak ponovo. Verovatno sam u zurbi umesto ma pin kliknuo na lozinku.

Hvala!!

Ispravite me ako gresim. Postoje Global i China modeli ovog telefona (Xiaomi uopste), EU varijanta ne postoji?

Poslednja izmena:
Ne mogu verujem da niko od prodavaca na KP nema na stanju Mi9(nov). Bas me nece taj model :)

Poslednja izmena:
Ko je kupio - kupio je :)
Mnogo si čekao.

Nazad
Vrh Dno