Šta je novo?

Xiaomi Mi9

???

Stable miui 11 eu rom zasnovan na kineskom final stable je pusten pre par nedelja.
Final stable miui 11 za global verziju je od ponedeljka bio dostupan za update.
O kakvim betama vi pricate.

Weekly dalje dodaje nove funkcije i ispravlja bagove kojih ima i u stable..

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Lepo sam napisao, zbog ostalih, da ovo nije zvaničan update ... kao što bi neko mogao da pomisli , pa da se pita "a što ga ja nemam".
Sve što nije javno dostupno svim vlasnicima telefona, kroz regularni update proizvođača, je beta program tj. "nešto u razvoju".
Ne vidim šta ovde nije jasno.

Ovo je regularan update za sve korisnike, ne beta

Lepo sam napisao koju poruku izbaci telefon kada se pokuša instalacija: unofficial ROM package ... ali ti ne čitaš.

Unnoficial ne znaci beta. Ne znam sta ti nije jasno tu

Ipak cu morati neko staklo da stavim :)
Bese Nillkin h+ pro kao najbolje ? U principu bitno je da nema crne okvire i da lepo klizi prst

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ne znam zašto bežite od crnih okvira , takva stakla mnogo lepše leže na telefonu , o trajanju da ne pričamo .. i ja sam nekada bio naivan i uzimao tempered bez okvira :/

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ma gde lepse, promasis za millimetar i imas skracen ekran. Jednostavno ruzno izgleda. Ni jedan vid zastite nije olicenje lepote, ali staklo sa i bez crnih ivica su dva univerzuma. [emoji4]

Slažem se , bez okvira je toliko ružno i nepraktično da nisam siguran zašto ih i prave :) em ti prst kači ivicu na ćošku em se ivica isprlja pa se tačno vide okviri tempered glass.
Sa crnim ivicama se ni ne izvlajuje da je na telefonu.. sreća pa sam odmah shvatio o čemu se tu radi :) ( to jest posle 3 bačena nillkin tempered glassa bez ivica i to u roku od po 2,3 nedelje )

Ok, koje ti se onda sa ivicama pokazalo najbolje ?

Cafele Full Coverage Tempered Glass for Xiaomi 8 HD Clear 9H Hardness Anti Scratch Glass Screen Protector for Xiaomi 8
https://s.click.aliexpress.com/e/k5DyABnw

Ovo :) nadam se da može da se klikne link

Evo i za mi9 , možeš pokušati pa javi kako je prošlo :)

Cafele Tempered Glass for Xiaomi 9 Full Cover HD Clear Screen Protector for Xiaomi mi 9 Glass Lucent Tempered Glass
https://s.click.aliexpress.com/e/50qO8d4y

Poslednja izmena:
Ok, thx, narucicu par od brace kineza, al dok dodju moracu nesto trenutno da metnem [emoji3]

Samo gledaj da ti ga namešta neko ko već ima iskustva :)

Prihajao :)
9014e68c729080d39e94bc14f73922ee.jpg

Neko link za gcam za Android 10 MIUI 11?
Da rade sve 3 kamere naravno[emoji23]

Edit:
Izvinjavam se, nasao sam u postu prije nego mi link nesto nije radio.. Hvala..

Poslednja izmena:
Neko link za gcam za Android 10 MIUI 11?
Da rade sve 3 kamere naravno[emoji23]

Edit:
Izvinjavam se, nasao sam u postu prije nego mi link nesto nije radio.. Hvala..
Da li ti radi video kad ga prebacis?

PSX-20191105-091351.jpg

Ja sam baš zadovoljan apdejtom: sve radi mnogo tečnije i bolje, i to primetno bolje.

Jedino sam morao za Gboard drastično da smanjim ton i vibraciju (7% / 4ms). Bili su katastrofalno jaki i ružni, prepadoše me :)

Sve u svemu:
čista 10-ka, pardon 11-ka, za Xiaomi. Bravo!

PSX-20191105-091351.jpg

Ja sam baš zadovoljan apdejtom: sve radi mnogo tečnije i bolje, i to primetno bolje.

Jedino sam morao za Gboard drastično da smanjim ton i vibraciju (7% / 4ms). Bili su katastrofalno jaki i ružni, prepadoše me :)

Sve u svemu:
čista 10-ka, pardon 11-ka, za Xiaomi. Bravo!
+1

Sve se slazem.. Odlican update.. Ne znam da li tripujem ili baterija bolje drzi?
Telefon je bombaa sad(i prije je bio ali sad je jos bolji [emoji23][emoji23])

Sad je pravi PremiJum :p

Jel ima neka gcam 6 koja radi na miui 11, ova sedmica je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, jedino je dobra za astro slikanje.

Sa novim androidom 10 telefon brljavi. Nista strasno, ali ima probleme..sam startuje aplikacije u toku razgovora, gledam slike u galeriji on podigne aplikaciju koja je u pozadini..i tako.

Slažem se , bez okvira je toliko ružno i nepraktično da nisam siguran zašto ih i prave :) em ti prst kači ivicu na ćošku em se ivica isprlja pa se tačno vide okviri tempered glass.
Sa crnim ivicama se ni ne izvlajuje da je na telefonu.. sreća pa sam odmah shvatio o čemu se tu radi :) ( to jest posle 3 bačena nillkin tempered glassa bez ivica i to u roku od po 2,3 nedelje )

Ja sam mislio bas na to sa crnim ivicama. [emoji23]
No dobro, ne odgovaraju svima iste stvari, sto je potpuno normalno.
Ja samo jedno znam, a to je da vise nemam odbojnost prema edge ekranima. Ranije ih nisam voleo jer nisam uspevao naci adekvatnu zastitu za njih, pa sam svojevremeno Samsung furao bez ikakve zastite, ali za tako nesto treba imati i srece jer ako padne bilo gde i na bilo koji nacin, to je to.
Ali od kada sam "otkrio" ova stakla sa UV lampom, to je skroz druga prica. Odlicna zastita i vrhunska stakla.
Mislim da si bas ti i pitao kako se ponasa ekran tj oleo premaz posle skidanja takvog stakla. Evo drugo takvog tipa koje stavljam i ekran je, posle skidanja prvog stakla, isti kao i prvog dana. [emoji4]

Gde da skinem global betu. Da li je xiaomi sklonio to?

Poslednja izmena:
Nikakvih problema nemam sa Android 10 -kom i MIUI 11, naprotiv - oduševljen sam! :cigar:

Praktično sam dobio nov telefon, osetno boljih performansi, mnogo uglađeniji (savršeniji), bez nekih nedostataka koju je imala prethodna MIUI 10-tka.
Baterija je sada "taman": napunjena na 96%, telefon korišćen 1 dan i 13h, ekran upaljen 5h, telefonirano preko spikerfona 47 min., bez GPS-a, baterija sišla na 39% (koristim naravno Crnu Temu) :happy:

Za one koji traže dobar GCam za Mi 9 sa Android 10-tkom, upravo je izašla osetno poboljšana GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.1.apk: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog810/

Changelog:
- Changed the name of the app to the original one
- Added "Info" section and removed useless "help and feedback" options
- Added AWB option
- Added an option to change the maximum exposure time of Astrophotography (thanks CStark)
- Added an option to force enable/disable astrophotography (thanks Arnova)
- Changed lib with one modified by Marian (it's very similar to the lib Fi v2 for Mi9 on 6.2) ... upravo škljocnuo koju, i bez obzira na doba noći, slike su detaljne i oštre :happy:
- Increased maximum digital zoom to 30x (thanks CStark)
- Fixed resolutions (now they show exactly the resolution located in RAW Stream from Hal)

Poslednja izmena:
Vrh Dno