Elem, ovako posle dan koriscenja... Izrada telefona je odlicna, ja licno vise volim staklo od metala, jedina losa stvar je to sto su power dugme i volume nekako lose napravljeni, blago se klate kada se dodiruju. Isti problem sam imao i na proslom meizu mx5. Ocigledno kinezi imaju problema sa tim. Oblik telefona je pristojan, lepo lezi u ruci, ali je cudo sta je navika na 5.5 inca, ovaj mi sada deluje nekako cudno zbog velicine. I generalno sam misljlenja da je za moju ruku, mx5 najbolji telefon koji sam drzao,(sledeci bi bio iphone6s plus), a drzao sam ih dosta. Crni okvir okolo ekrana meni licno ne smeta, izgleda sasvim korektno, drugar je rekao da mu bode oci, tako da je ovo dosta subjektivno.
Ekran je bas dobar, ali u odnosu na amoled meni losiji. Moguce da cu se navici kasnije, ali mi je za sada amoled bolji, videcemo uvece kada citam u mraku kakav je.
Telefon radi bas brzo, i tu nema nikakve zamerke. Nisam stigao da isprobam cuveni feature benchmark foruma - kesiranje, ali telefon zaista pali sve aplikacije jako brzo kada je u pitanju "hladan" start. Procesor i brza memorija rade posao. Sasvim uporedivo sa bilo kojim drugim telefonom danas. Bench softveri za telefon me ne zanimaju.
Softver generalno zacudjujuce ok, ali ipak cu da ga zamenim sa nekim custom kada mi daju da otkljucam bootloader. MIUI i Flyme, nebo i zemlja. Bukvalo mi je toliko losiji flyme zbog gomile nekih sitnih gluposti, a jos pritom je to to, nema sanse da se menja. Koliko god mx5 bio dobar telefon, nikada vise ne bih kupio meizu telefon(za sebe).
Wifi signal jaci nego na mx5, tamo gde sam imao 3 crte imam 4, sto je dosta zanimljivo, i pohvalno. Zvuk kada se prica na telefon dobar. Kamera ok za par slika, dosta bolja od mx5, samo sto ja generalno skoro nikada ne koristim kameru svakako.
Trenutno updatujem na neku noviju verziju softvera, 1.5gb... Ne verujem da donosi bog zna sta, ali videcemo.
Sve u svemu, za 250e mislim da je telefon bas dobar. Kao sto vec jednom rekoh, nije mi jasno zasto nije postao popularniji kod nas. Ako nekog nesto zanima slobodno pitajte.