Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Teško,i ako uzima još neki Xiaomi na test to će sigurno biti 5s plus [emoji5] I jel čuo neko nešto za Mi5c,bila je priča da će da ga predstave 30og novembra ,pa 10 decembra i ništa
https://youtu.be/UktHVZa85Bc
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najnovija je priča krajem decembra :)

Jerry smarač :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

a je li iko zna karakteristike Mi 5c

na Gearbest-u
5.0 inch 2.5D FHD IPS Screen Android 5.1 Snapdragon 818

malo čudno android 5.1 sad za novi model?

na GSMarena i
http://xiaomiadvices.com/xiaomi-mi5c-price-images-specs-leaked-tipped-early-december-launch/

It's said to sport a chipset with an octa-core processor, possibly MediaTek's Helio P20. It will be aided by 3GB of RAM and 64GB of storage in one configuration, though the entry-level one could come with less of both. It should launch with MIUI 8 on top of Android 6.0 Marshmallow

na http://technosoups.com/xiaomi-mi5c-review/

Quad core processor with Qualcomm Snapdragon 820 SoC

na http://techpp.com/2016/11/24/xiaomi-mi5c-details/
(skidajuci sa www.gizchina.com podatke)
2.2GHz octa-core processor which we believe is the Helio P15

a po najdetaljnijim specifikacijama (mislim i najnovijim sa
http://paketblackberry.com/harga-xiaomi-mi-5c-dan-spesifikasi/

Spesifikasi Xiaomi Mi 5c

Layar 5.15″ IPS LCD Capasitive
Resolusi 1080 x 1920 Pixel
Finger Print Sensor
Memori Internal : 64 GB
Memori Eksternal: No
DualSIM GSM/GSM
Jaringan GPRS,EDGE, 3G
Jaringan LTE 4G
Kamera Belakang : 12 MP
Dual-LED Flash & PD Autofocus
Perekam Video: 1080p@30fps
Kamera Depan: 4 MP
OS v6.0 Marshmallow
RAM 3 GB
WIFI, GPS, Bluetooth 4.0
FM Radio, USB Type-C
CPU Mediatek Helio P20
Octa Core 2.0 gHz
GPU Mali T880MP2
Baterai Li-lon 3200 mAh
Fast Charging 3.0
Non Removable

Pa biće ili p20 ili s652. To je valjda odavno jasno :)

pa po ceni i meni mirise na to ali ... svasta se pise ja bi voleo SD 820 za 144$ :d

jel postoji neki relevantan izvor informacija za te kvarove? I u cemu je tacno problem, ploca crkava usled regularne upotrebe ili od pada?

E sto se tice kvarova ja bih sve to uzeo s rezervom. Koristim MI5 od avgusta i do sada jedini problem koji sam imao je da mi je mozda par puta izgubio signal potpuno na jednoj kartici i resavao sam restartom. Spominju pregrevanje, pa problem s plocom, pa grebanje ekrana-nista od navedenog. Isto tako sam imao i zloglasnu seriju LG G4, koristio ga godinu dana, danas ga koristi kolega i eto jos nije crkao (isti dan uzeta jos 3 komada iz iste serije i samo je jedan imao problem sa plocom, garanacija resila problem)... Tako da ja mislim da i kod drugih, dosta skupljih modela, postoje slicni problemi.

Da, sve to treba uzeti sa rezervom :)
Uglavnom stigao mi5 beli, solidni prvi utisci.

Elem, ovako posle dan koriscenja... Izrada telefona je odlicna, ja licno vise volim staklo od metala, jedina losa stvar je to sto su power dugme i volume nekako lose napravljeni, blago se klate kada se dodiruju. Isti problem sam imao i na proslom meizu mx5. Ocigledno kinezi imaju problema sa tim. Oblik telefona je pristojan, lepo lezi u ruci, ali je cudo sta je navika na 5.5 inca, ovaj mi sada deluje nekako cudno zbog velicine. I generalno sam misljlenja da je za moju ruku, mx5 najbolji telefon koji sam drzao,(sledeci bi bio iphone6s plus), a drzao sam ih dosta. Crni okvir okolo ekrana meni licno ne smeta, izgleda sasvim korektno, drugar je rekao da mu bode oci, tako da je ovo dosta subjektivno.
Ekran je bas dobar, ali u odnosu na amoled meni losiji. Moguce da cu se navici kasnije, ali mi je za sada amoled bolji, videcemo uvece kada citam u mraku kakav je.

Telefon radi bas brzo, i tu nema nikakve zamerke. Nisam stigao da isprobam cuveni feature benchmark foruma - kesiranje, ali telefon zaista pali sve aplikacije jako brzo kada je u pitanju "hladan" start. Procesor i brza memorija rade posao. Sasvim uporedivo sa bilo kojim drugim telefonom danas. Bench softveri za telefon me ne zanimaju.
Softver generalno zacudjujuce ok, ali ipak cu da ga zamenim sa nekim custom kada mi daju da otkljucam bootloader. MIUI i Flyme, nebo i zemlja. Bukvalo mi je toliko losiji flyme zbog gomile nekih sitnih gluposti, a jos pritom je to to, nema sanse da se menja. Koliko god mx5 bio dobar telefon, nikada vise ne bih kupio meizu telefon(za sebe).
Wifi signal jaci nego na mx5, tamo gde sam imao 3 crte imam 4, sto je dosta zanimljivo, i pohvalno. Zvuk kada se prica na telefon dobar. Kamera ok za par slika, dosta bolja od mx5, samo sto ja generalno skoro nikada ne koristim kameru svakako.
Trenutno updatujem na neku noviju verziju softvera, 1.5gb... Ne verujem da donosi bog zna sta, ali videcemo.
Sve u svemu, za 250e mislim da je telefon bas dobar. Kao sto vec jednom rekoh, nije mi jasno zasto nije postao popularniji kod nas. Ako nekog nesto zanima slobodno pitajte.

Da li telefon ima d2w ,ako ima kako radi ? I da li moze da se namesti na njemu da home dugme( dugme koje te iz nekog programa baci na početni wall) bude samo u vidu dodira home dugmeta ne i pritiska istog ? Znaci da bude kao da dodiruješ kapacitivnu tipku ,kako kada otključaš mob bez pritiska dugmeta ( naravno kada je ekran upaljen)

Poslednja izmena:
Ima d2w i ne radi lose ali, po mom misljenju, losije nego kod LG G4 (G4 je daleko osetljiviji na dodir) ili Asus Zenfone 2. I takodje moze da se podesi da home taster na dodir vodi na home ekran, bez pritiskanja, znaci samo dodir.

Hvala.
To je lepo znati. Dugorocno moze da se steka dugme.

Nisam pratio temu bas,ali ovo je stvarno odlican model pogotovo za pare za koje se moze naci(kod nas ga ima i 260)Koji je razlog ovako niske cene,ipak ima brutalnu kameru,S820 itd...

Sony Z5

Pogledaj i 5S, S821, 4GB rama, takodje dobra kamera... Na KP je oko 300. :)

Crkava ploca. . .

5S jos malo bolji.Ja mislim da za te pare ne moze da se nadje uredjaj sa jacim funkcijama.

To za plocu je glupost realno. Inace, na ekranu su mi se pojavile 2 ogrebotine, nemam ideju od cega... Telefon svo vreme na stolu ili sam u dzepu, prilicno razocaravajuce.

Za 5 sam i napisao nego smo u isto vreme pisali.

Sent from my Redmi Note 3

Pa to je onda isto kao i sa Nexus 5X i G4.Znali smo da imaju taj problem i opet smo ih kupovali.E kod Shaomija je problem kako ostvariti garanciju ako se to desi...

Ako nemaš garanciju naručiš ploču sa Alija kad se malo upristoje cene. Meni je dva puta crkla ploča na Hongmiju, i oba puta sam morao da naručujem direkt iz Kine. Prvi put nije je bilo na Aliju, pa sam uz pomoć forumskog kolege, nekako nabavio sa TaoBao. Koliko vidim zadnja stranica na Mi5 se lako skida, pa je zamena jednostavna, ostaje problem cene koja je oko 150 USD trenutno u Kini. Sa niskom cenom telefona isplati se rizikovati.

Poz, kako se pokazao telefon i da li se isplati za 260e preko KP-a?

Po meni da, zaista odlican telefon... Radi vrhunski za taj kes. Ako te nesto konkretno zanima pitaj slobodno

Da li se kvari, kakav je RAM management (miui8, 3gb verzija), softverska podrska? Od kada ga imas?

Poslednja izmena:
Imam ga malo vise od nedelju dana. Jos se nije pokvario, lol.
Ram managment je ok, ali je bio dosta bolji sa cm 14.1. Ipak deluje mi da je taj rom sporiji nekako, miui bas leti. I kamera je isto losija na cm. Ipak vidim da romovi napreduju na xda, i da ih ima sve vise. Ima zvanicni nougat, dobija update, xiaomi.eu( ja sam na njrmu) dobija nedelji release..

I ja imam CM14 a i na MIUI mi se gomila aplikacija resetovala. Ispratim link sa fejsa, kada se vratim na isti, ode na početak aplikacije pa onda hajde iz početka, gledaj sve opet. Inače sa Xiaomi Redmi Note 3 Pro sam bio zadovoljniji nego sa 5X a sa ovim opet još više. Mislim da se za 250 evra naj kupovina. Brzina, izrada, kvalitet, ekran, kamera, dizajn. Malte ne da nemam primedbe na ovaj telefon.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Zaista, ni ja nemam ni jednu primedbu. Jel ga drzis u nekoj masci, i ako da, gde si nabavio?

Ja imam ultra slim 0.2 mm masku sa Alija, 1.50 $, mat bela a telefon je gold a malo i rose gold. :) Drugar ima beli koji je lepši, ne koristi ništa, drži ga na stolu bez problema, za sada nema tragova na leđima ali njegov je posao nešto čistiji od mog pa mi je maska skoro pa neophodna.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja hocu futrolu jer mi je nas klizav telefon, mada je prilicno dobar osecaj u ruci. Uzeo sam neku sa kp ali lose seda na dugmad sa strane.

Nazad
Vrh Dno