Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Moj je izgleda ispustio dušu. Danas je radio sve normalno i samo se od jednom ugasio, al evo stoji na punjacu vec sat vremena i ne daje znake života, a ni komp ga ne vidi.

Gledam sad sta uzeti,al izgleda da vise nema kompaktnih a kompletnih telefona kao sto je ovaj bio. Bas mi zao sto je crko.

Sent from my Traktor

UPDATE: Ziv je!!!
Svasta sam citao na netu kako ga treba staviti na brzi/spori punjac, preko laptopva, i svasta drugo...nista od toga nije pomoglo...Onda sam ga rasklopio, stavio drugu bat (imao u rezervi), i upalio se, prikopcao sam ga na punjac, sve radi normalno. Tako da predpostavljam da je baterija vrisnula, mada mi cudno da nece nista da radi cak i u tom slucaju, ali sta je tu je. Mozda nekom pomogne ova informacija.

Moj je izgleda ispustio dušu. Danas je radio sve normalno i samo se od jednom ugasio, al evo stoji na punjacu vec sat vremena i ne daje znake života, a ni komp ga ne vidi.

Gledam sad sta uzeti,al izgleda da vise nema kompaktnih a kompletnih telefona kao sto je ovaj bio. Bas mi zao sto je crko.

Sent from my Traktor
Možda mu je crkla baterija?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

UPDATE: Ziv je!!!
Svasta sam citao na netu kako ga treba staviti na brzi/spori punjac, preko laptopva, i svasta drugo...nista od toga nije pomoglo...Onda sam ga rasklopio, stavio drugu bat (imao u rezervi), i upalio se, prikopcao sam ga na punjac, sve radi normalno. Tako da predpostavljam da je baterija vrisnula, mada mi cudno da nece nista da radi cak i u tom slucaju, ali sta je tu je. Mozda nekom pomogne ova informacija.
Super [emoji4] A upravo sam ti pisao da sam kolegin mi4c oživeo promenom baterije [emoji846]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Super [emoji4] A upravo sam ti pisao da sam kolegin mi4c oživeo promenom baterije [emoji846]
Eto uspelo je i u mom slucaju, a informacija ce sigurno koristiti i nekom drugom, tako da hvala :)

Sto se MIUI 10 tice, izgleda da ga nije moguce flesovati a da se ne zakljuca bootloader, koji se onda ne moze otkljucati bez slanja requesta xiaomiju, a njihov response zna da potraje, tako da to za sada otpada. Ako neko zna neki nacin da ubacim MIUI 10 bez lockovanja nek javi :) ...za sad ubacujem AICP 13.1 da probam.

Jel instalirao neko ovaj MIUI 10 na Mi4C???

Jel instalirao neko ovaj MIUI 10 na Mi4C???
Ja sam uspeo pomocu fastboot ROMa, ali moraš da vodis racuna da ce ti zakljucati bootloader i ostaces bez svega na fonu.

Sto se samog MIUI 10 ROM-a tice odlican je,brz, uglađen,animacije jako tecne bez preskakanja frejmova, + ima gomilu opcija. Mana je sto je android 7.

AICP 13.1 sa druge strane dosta laguje, animacije seckaju ili ponekad budu skroz preskocene, app se sporo otvaraju, recent menu usporen. Situacija se malo popravlja kad se ukljuci GPU rendering,al ne mnogo. LOS 14 mnogo bolji. Sutra cu verovatno probati jos neki ROM jer ovaj ne zadovoljava uslove.

Sent from my Tesla_Tablet_785 using Tapatalk

Javi sta si izabrao, bas me interesuje, ja jos uvek kuburim sa otkljucavanjem, probao sam do sada na 5-6 nacina i ni jedan nije uspeo, sad pokusavam da ga vratim na 6.1.7, pa onda komandom iz CMD fastboot oem unlock ali ni to ne uspeva zato sto ne uspevam da ga vratim na 6.1.7, prihvati prvu komandu u CMD fastboot oem edl ali kad kad zapocne proces flesovanja izbaci gresku i stane... :( Probao sam i Sneletov nacin ni to nije uspelo...

Poslednja izmena:
To sa greskom se i meni desavalo, bukvalno sam se preko 2 sata borio sa tim greskama, i na kraju nasao da kad dobijes gresku na EDL, da treba da upalis telefon u fastboot i kliknes refresh, tad ce ti umesto COM3 ili koji vec port, pisati id telefona u MiFlash, zatim sa ROM patha skines "/images" i kliknes Flash. Meni je tako na kraju proslo. Takodje izgleda da samo "Flash all" opcija u donjem desnom uglu radi, nikako nije htelo da mi radi sa "Flash all except storage" cak i ako je bat za to prisutan.

Hvala covek, sa ovim tvojim tipovima sam pokrenuo flash i nadam se da ce uspesno da se zavrsi i da cu da ga otkljucam sa oem unlock komandom...
Sta si izabrao od gre navedena tri roma???
Nego ovo treje prilicno dugo, vec je proslo 1500sekundi, zelenu linju je napunio ali i dalje broji... u koloni result pise i dalje flashing...

Poslednja izmena:
Meni je full flash prosao za ispod 300 sekundi.

Od jutros gledam te ROMove, i situacija je takva da ne mozemo da koristimo sve Android 8 ROM-ove zasto sto zahtevaju da budes na novom firmwareu koji prilikom flesovanja zakljucava bootloader, i jedini nacin da ga otkljucas tad je preko Xiaomi.
Juce sam probao AICP 13.1 koji dosta laguje, tako da je jutros zamenjen sa Nitrogen OS koji je, makar za sad, dosta bolji od AICP, manje laguje, ima gomilu opcija, i animacije su tecnije. Mane: i dalje malo laguje , ne mnogo al osetim. I mana sto je build dosta star.

LOS 14 i MIUI 10 su za sad najbolji, ali kako ovaj drugi zahteva dosta zezanja, preporucujem ti LOS 14 koji dobija update jednom nedeljno, naravno ako ti ne smeta Android 7.1.

EDIT: MIUI 10 je super ako ti ne treba custom recovery, root i slicno, jer bez otkljucavanja bootloadera ne mozes da ih dobijes.

Poslednja izmena:
E pa nisam uspeo, kao flesuje i flesuje i tome nikad kraja , ceko sam 1800 sekundi i ne zavrsava se flesovanje, kad ga prekinem i restartujem telefon, sve se normalno podize i radi... MIUI ostaje 9.6... :(

adb.jpg

Mozda ti je do verzije MiFlash-a, ja sam koristio 2015.10.28.0, nju preporucuju, dok sa novijom 2018.nesto.nesto nije htelo raditi.

Bio uporan, again and again, vec spremio trzalicu da vadim bateriju (ako touopste i moze) na kraju ipak uspeo da otkljucam telefon, hvala Masincu jos jednom, bilo do verzije MiFlasha, e sad ne mogu nigde da nadjem da skinnem miui 10 naso sto verzija ali ni jedna za libru...

Nema na čemu, drago mi je da si uspeo.
Link za MIUI10 imaš okacen pre par stranica kad sam ja tražio, samo obrati pažnju da je 8.9.13 poslednja weekly verzija za nas fon.

Edit: ako ne uspeš da bootujes recovery verziju, onda ces ponovo imati brikovan fon pa ces morati da ubaciš fastboot verziju preko MiFlash.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jesi i ti ostao na miui10 ili si mozda probao ovaj LOS 15???

Nisam probao LOS15, ne sećam se ni tačnog razloga ali glavna dva razloga su što sve kače na onaj prespori AndroidFileHost ili što treba novi firmware (koji zaključava bootloader).

Bio sam kratko na Nitrogen ali na njemu nisam uspeo da namestim MicroG pa sam se vratio na LOS14.

Poslednja izmena:
evo citam sad firmware je 8.5.1
nego evo sad se nesto razmisljam, ja sam malo ispao iz kolotecine posto posle Galaxy Ace nisam nista flesova eto do sada, kako bese, flesnem pomocu TWRP firmware , pa bez reboot-a samo flesnem i ovaj LOS15 ili ???

Da, tako bi trebalo. Javi utiske kad flesnes.

Edit: Cozmijev LOS15 sa xda je prilično star, msm da je i discontinued, probaj Kengin ili csolanol-ov build, dosta su noviji.

Poslednja izmena:
e sad, jedino sto sam naso je bio taj Cozmy... :( Ne snalazim se bas najbolje po XDA a i nisam regostrovan ...

Ovaj Kenga što sam našao brzim Google searchom je poprilično star pa ga neću kaciti, ali sam pogledao ovaj sa xda i poslednja verzija je iz Avgusta ove godine, što je ok. Sorry za zabunu.

Ipak na kraju proradio LOS 15, nekako sam od sebe kad sam se spremo da ga pregazim, radi vrlo tecno sto bi rekli fluidan je ali meni nekako vizuelno siromasan, probao sam kameru radi cini mi se normalno... Sto se tice baterije necu moci nista da kazem jer necu tolko dugo ostati na njemu da bih stekao nekakvo misljenje o tome...Ipak cu sacekati official unlock pa onda na MIUI 10 EU...

Da li znaš koliko se čeka na official unlock?

72h je ok, ja sam čitao da ide do 360h, a to mi ne pada na pamet da čekam.

E sad sam ga nesto zeznuo, ostade mrtav, ne daje nikakve znake zivota a samo sam iz edl probao da mu flesnem MIUI9 i on je to odbio jos u startu, ja izvucem usb i sad ostade mrtav :(
Jel ima neki oblik reanimacije???

Baci ga opet u EDL i ako ga komp vidi u device manageru ondasamo nastaviš sa MiFlash.

pa ne mogu da ga bacim u edl jer ne mogu da ga vidim adb-om, ne reaguje na nista , skroz, kad ubodem kabal nista se ne desi ... kad drzim power buton nista se ne desi, samo mrak(crn ekran) ...
Nisam valjda prvi uspeo da ga skroz ubijem???

Nazad
Vrh Dno