Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Kako na telefonu da mi se citaju poruke u notifikaciji kada spustim, poruke od vibera ,messengera instagrama, da mi ne bude kaoo do sada, da samo jednu poruku ccitam, nego da sve mogu da procitam. A ne da moram ulazit u poruku da bih procitao svaku. Moze li to sistemski bez aplikacija,skinuh jednu no se mora stalno palit ,pa zaborim?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Kako na telefonu da mi se citaju poruke u notifikaciji kada spustim, poruke od vibera ,messengera instagrama, da mi ne bude kaoo do sada, da samo jednu poruku ccitam, nego da sve mogu da procitam. A ne da moram ulazit u poruku da bih procitao svaku. Moze li to sistemski bez aplikacija,skinuh jednu no se mora stalno palit ,pa zaborim?

Use two or three fingers to swipe on the notification to see the hidden content. https://www.youtube.com/watch?v=FgcOrnX-3HQ

Use two or three fingers to swipe on the notification to see the hidden content. https://www.youtube.com/watch?v=FgcOrnX-3HQ
Bgm nece ovako,jos je meni ,pa mi je nottkf panel drugaciji.
07be325465730cfb1f10aca98453bf10.jpg

Ima li ko da zna ovo? Ako koristi ,tim i bolje.

Samo da izjavim za novine da oreo romovi nisu spremni za prime time [emoji6] Ne rade baš smooth i imaju veliki battery drain tj izgleda da nikad ne idu u deep sleep. Sa druge strane "stari" dobri LOS 14.1 radi perfektno [emoji41]

Ja nikada nisam imao battery drain na oreu. Možda nije baš smooth kao MIUI ali je poprilično dobar. Ovo mislim za aospextended 5.3 oreo i uvek ide u deep sleep. LOS 15.1 je loš.

Jel moze postojati resenje ovoga problema?

Samo da izjavim za novine da oreo romovi nisu spremni za prime time [emoji6] Ne rade baš smooth i imaju veliki battery drain tj izgleda da nikad ne idu u deep sleep. Sa druge strane "stari" dobri LOS 14.1 radi perfektno [emoji41]

Ni ja ne preporučujem nikom da gubi vreme i živce oko Oreo pokušaja roma...

Užas...[emoji33]

Ne znam šta ste se i koji oreo probali ali ja nemam nikakvih problema sa CrDroid i AospExtended oreo romovima. Sve radi najnormalnije. Nije ni bolji ni lošiji od miui-a. Chrome najviše, insta, viber i pola sata boom beach-a.
Screenshot_3C_Toolbox_Pro_20180507-140154.png
Screenshot_Settings_20180507-142854.png

Poslednja izmena:
Već sam ranije preporučivao jednu (koja i dalje dobro radi u drugom mi4c) pa istu naručio kolega sa foruma i njemu se pala baš loša. Tako da nema pravila.

Sada sam naručio ovu i odlična je
http://s.aliexpress.com/6RBJZNFj?fromSns=Copy to Clipboard

Accubattery aplikacija posle 4 punjenja je ceni na 91% originalnog kapaciteta/2800mah što je odlično za zamensku bateriju. Stara originalna je na 70% kapaciteta.

U svakom slučaju drži dosta bolje od stare originalne baterije.

Ima baterija i na kp, samo tražite da je proizvedena 2017. ili 18. godine.

mi4c miui9

Nabavio sam istu bateriju, već je furam desetak dana i mogu da kažem da sam ubo odličan primerak, Accubattery mi pokazuje 102% odnosno 3,131 mAh nakon 10 punjenja.
Stara je peglala eto skoro 2 godine, mogla je još da služi ali sam počeo da je dopunjujem na poslu popodne i smorila me.
Inače igrom slučaja stigla mi je još jedna baterija, ako nekom treba može da me kontaktira na PM.

Ja ne mogu da verujem da ni jedan custom rom (aicp, los, rr, mokee, du, aosp, slim...) ne može da ima ovu opciju tj. da alarm radi i kada se telefon ugasi. IMG_20180609_003052.jpgZnači ne mogu da verujem.

Poslednja izmena:
Prodao sam Mi4c nakon tačno 2 godine korišćenja. Služio je svaka mu čast, kao ni jedan pre toga. Odličan telefon. Odličan.

Koliko si uspeo da uzmeš za njega ako nije tajna? Da je odličan, odličan je, ali i mene malo smorio. A i 2gb rama i 16gb interne polako počinje da mi smeta i ekstremno ograničava. Ali i dalje ga volim. Neuništiv je [emoji4]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Wow ja mislio 70eur san snova [emoji4]

10000 ko ga želi na PP

[emoji390]

130 e sam ga platio pre 2 god. i kao što sam rekao, bio je maximalno očuvan bez i jedne tačkice. a sistem perfektan. kao i sam telefon. mislim da se kupac nije prevario što je dao 100 za njega.

Ja bih ga menjao samo zbog interne memorije i više ram memorije. Evo sad upoređujem kamere na gsmareni sa mia1 i rn5 i po meni najbolje slike pravi naš mi4c ☺

Ja bih ga menjao samo zbog interne memorije i više ram memorije. Evo sad upoređujem kamere na gsmareni sa mia1 i rn5 i po meni najbolje slike pravi naš mi4c ☺

Takodje...int. mem....

...Evo sad upoređujem kamere na gsmareni sa mia1 i rn5 i po meni najbolje slike pravi naš mi4c ☺

I ja sam to mislio dok nisam kupio Redmi Note 4x, omogućio camera2API i instalirao GCam. Sunce ti...koja je to razlika u kvalitetu.

Ima li nekih utisaka sa novom 10 kom??
6d731d33fa4fef6ede52e1adaa49a469.jpg

Ima li nekih utisaka sa novom 10 kom??
6d731d33fa4fef6ede52e1adaa49a469.jpg

Upravo sam ga instalirao cim sam video tvoj screenshot. Dirty flash preko miui9, sve proslo ok, interfejs je prelep, performanse nepromenjene, ostaje da vidim koliko je agresivan ram management i to je to. Ako te interesuje nesto pitaj :D

Kakav je GPS?
Meni se cini da mi je na MIUI9 nesto losiji nego sto mi je bio na MIUI8. To mi jedina zamerka na 9. Prevelika mu je greska lokacije i po 10-15m(cak i vise) u idealnim uslovima.
Kakav je postupak instalacije? Ostaju li prethodni podaci? Mnogo bi me mrzelo da moram ponovo da ga podesavam :)

Kakav je GPS?
Meni se cini da mi je na MIUI9 nesto losiji nego sto mi je bio na MIUI8. To mi jedina zamerka na 9. Prevelika mu je greska lokacije i po 10-15m(cak i vise) u idealnim uslovima.
Kakav je postupak instalacije? Ostaju li prethodni podaci? Mnogo bi me mrzelo da moram ponovo da ga podesavam :)

GPS na device only mi pogadja lokaciju za 5 sekundi u 5-10m gresi i oko 5,6 puta u minuti skace (po 2,3m). Na high accuracy je verovatno bolje. Instalacije je klasicna preko twrp flesujes zip i to je to ali moras da pazis weekly flesujes sa weekly a stable sa stable. Svi podaci ostaju nepromenjeni, sve aplikacije su tu, samo UI je nov. Music app mi se dosta svidja, nije vise ona suntava roze boja :D

Probao i ja.
Fluidan je, ram management agresivan..,
Debeli slajderi su istorijski...ne znam odakle im ideja

GPS na device only mi pogadja lokaciju za 5 sekundi u 5-10m gresi i oko 5,6 puta u minuti skace (po 2,3m). Na high accuracy je verovatno bolje. Instalacije je klasicna preko twrp flesujes zip i to je to ali moras da pazis weekly flesujes sa weekly a stable sa stable. Svi podaci ostaju nepromenjeni, sve aplikacije su tu, samo UI je nov. Music app mi se dosta svidja, nije vise ona suntava roze boja :D

Hvala za pomoc ali ja ne mogu da nadjem Stable verziju. Ovaj gore fajl(xiaomi.eu_multi_mi4c_8.7.12_v10) sam nasao ali je on weekly(vidim da je vec izasla i 8.7.19 verzija) ali je kod mene na mi4c verzija MIUI: 9.1.2.0 Stable
Kad odem na stable verzije(MIUI-STABLE-RELEASES/) daje mi samo neke foldere MIUIv9.5, MIUIv9.2,... itd itd a koliko sam razumeo meni treba v10
Ima li uopste Stable verzija MIUI10? Smem li probati ovu weekly ako mi je stable?

Mislim da nema još uvek stable

Smem li probati ovu weekly ako mi je stable?

Uvek možeš preći sa stable na weekly jer je weekly noviji. Uradiš clean dalvik&cache i cache, instaliraš rom pa swipe to clean dalvik&cache pa reboot. Ali ne smeš sa weekly na stable jer oće da zabrljavi, pa je potreban clean instal. To je iz mog iskustva.

Upravo sam presao na MIUI 10
Probacu ga nekoliko dana pa javljam promene. Vizuelno je po meni lepsi od prethodne verzije
Hvala na savetima bilo je jednostavno kad ste mi sve nacrtali :)

Nazad
Vrh Dno