Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Gde grešim kada pokušam preći sa xiaomi.eu weekly na china beta dev.
uradim full wipe i format data. instaliram rom, clean dalvik&cache i kada kliknem na reboot samo stoji mi logo. nista se ne dešava.
imam twrp 3.1.1 koji može i na N i na MM.

Pa ne moze offical preko twrp, mora preko Mi flash tool-a. Ako vec hoces preko TWRP, kada flesnes rom, flesujes Super Su ili Lazyflasher da bi patch-ovao BL, ali onda nemas OTA. Ako hoces OTA, onda preko Mi flash tool-a flesuj fastboot rom.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Probaj da flešuješ lazy flasher na kraju

Sent from my LEX720 using Tapatalk
Preteče me Kidence [emoji3]

Tako sam i mislio, da mora sa mi flash-om ali rekoh aj da probam :D Hvala puno!

Pokušavam da pređem sa kineskog 9.2.2 0(NXKCNEK) na eu V9.2.2.0.NXKCNEK ali imam problem kod flash-ovanja TWRP-3.1.1-0-libra-N preko fastboot-a.
Dešava mi se da prođe sve bez greške, uđem u TWRP i sledeći put kada pokušam iz sistema da se restartujem u TWRP pojavi mi se stock recovery. Pokušao sam više puta da flash-ujem ali bezuspešno.
Bootloder sam otključao preko Mi naloga ne znam u kojim koracima grešim?

Pokušavam da pređem sa kineskog 9.2.2 0(NXKCNEK) na eu V9.2.2.0.NXKCNEK ali imam problem kod flash-ovanja TWRP-3.1.1-0-libra-N preko fastboot-a.
Dešava mi se da prođe sve bez greške, uđem u TWRP i sledeći put kada pokušam iz sistema da se restartujem u TWRP pojavi mi se stock recovery. Pokušao sam više puta da flash-ujem ali bezuspešno.

Jesi rešio? Instaliraj ovaj twrp od Cozzmy13.
Radi odlično i na LL i na N. Bez onog baga kad ne reaguje touch par minuta. https://androidfilehost.com/?fid=817550096634793208 Uradiš format data, instaliraš rom, instaliraš supersu, swipe to delete dalvik&cache i reboot to system.

Ja sam koristio sledece korake kada sam flesovao twrp preko fastboota, jer mi se isto vracao na stock recovery:

fastboot devices
fastboot reboot bootloader
fastboot flash recovery twrp_recovery.img
fastboot boot twrp_recovery.img

in twrp do reboot recovery

Još nisam rešio, probaću sad idući vikend, koristim fon i za posao pa ne smem sada da se zezam.

Uspeo sam da sredim TWRP, problem je bio što nakon prvog flash-ovanja nisam čekirao onu prvu ponuđenu opciju nego sam ostavio da bude "read only" i zbog toga ga je uvek pregazio stock recovery nakon restarta sistema. Nakon ovoga sve je prošlo glatko, EU rom šljaka bez problema, konačno se reših kineskog bloatware.:wave:

Jos da se resis tog telefona i milina :p :D Salim se fina naprava, samo je baterija malo kilava :(

Meni stigla nova sa aliexpressa i odlična je [emoji41] Telefon je sjajan pogotovo kad se ima u vidu da je plaćen 120eur. Mada mi je iskreno malo dosadio pa možda pređem na redmi 5 plus čisto radi promene [emoji846]

mi4c miui9

Meni stigla nova sa aliexpressa i odlična je [emoji41] Telefon je sjajan pogotovo kad se ima u vidu da je plaćen 120eur. Mada mi je iskreno malo dosadio pa možda pređem na redmi 5 plus čisto radi promene [emoji846]

mi4c miui9

Koju si bateriju uzeo? Ja bih isto naručio jednu, mislim da je ova malo oslabila, mada ga imam godinu ipo i šljaka sve kao prvog dana. Odličan telefon.

Već sam ranije preporučivao jednu (koja i dalje dobro radi u drugom mi4c) pa istu naručio kolega sa foruma i njemu se pala baš loša. Tako da nema pravila.

Sada sam naručio ovu i odlična je
http://s.aliexpress.com/6RBJZNFj?fromSns=Copy to Clipboard

Accubattery aplikacija posle 4 punjenja je ceni na 91% originalnog kapaciteta/2800mah što je odlično za zamensku bateriju. Stara originalna je na 70% kapaciteta.

U svakom slučaju drži dosta bolje od stare originalne baterije.

Ima baterija i na kp, samo tražite da je proizvedena 2017. ili 18. godine.

mi4c miui9

Jos da se resis tog telefona i milina :p :D Salim se fina naprava, samo je baterija malo kilava :(

Upravu si :d skoro dve godine ga mučim, smorio me
Ali stvarno do sada nisam imao zahvalniji telefon, ovaj je prime verzija 3 - 32GB drži se još u odnosu na ove najnovije iz te klase, baterija još uvek OK družićemo se još par meseci:smash:

I ja sam razmišljao o prelasku na Redmi 5 Plus, ali sam na kraju odustao jer 4c završava sve što mu bacim, bat odlično drži, kamera dobra a bio jeftin. Za neki pristojni upgrade treba radi dosta para.

Zadnji Eu stable 9.5.1.0 je ubedljivo najbolji do sada. Fenomenalno radi.

Ja ništa ne primećujem. Svaki miui9 rom mi je radio sjajno [emoji846] Ali kakva sjajna podrška za mi4c, krenuo od miui7 i android 5.1, pa miui8, pa miui9 i android 7.

mi4c miui9

Jel ima neko ko koristi LOS 15 ili ste svi prešli na MIUI? Da li je MIUI sad toliko bolji od LOS da ste svi prešli?

Ja sam jos uvek na LOS 14 official.

Zavisi ko šta preferira. Meni su i miui9 i los 14 sjajni. Kad mi je dosadio miui8 koristio sam los. Kad je izašao miui9 prešao sam na njega. I tako u krug [emoji854] Mada je sve popravljeno na miui9 što mi je smetalo u miui8: baterija, fluidnost, osetljivost toucha.
Svrbi me da se vratim na los čisto radi promene i stock iskustva ali na miui9 sam sve podesio u sitna crevca tako da se verovatno ne vraćam na los još neko vreme [emoji41]

mi4c miui9

Mene jedino nervira to što na los-u ne radi alarm kad se ugasi telefon. Baš mi ide na živce to :mad:

Zavisi ko šta preferira. Meni su i miui9 i los 14 sjajni. Kad mi je dosadio miui8 koristio sam los. Kad je izašao miui9 prešao sam na njega. I tako u krug [emoji854] Mada je sve popravljeno na miui9 što mi je smetalo u miui8: baterija, fluidnost, osetljivost toucha.
Svrbi me da se vratim na los čisto radi promene i stock iskustva ali na miui9 sam sve podesio u sitna crevca tako da se verovatno ne vraćam na los još neko vreme [emoji41]

mi4c miui9
I mene vise svrbi promene radi nego što imam neku pravu potrebu za funkcionalnoscu. A i odustajem od toga iz istog razloga kao i ti.

Jel flash MIUI 9 straight forward flasovanje zip-a, ili su potrebne neke vratolomije?

Ja sam mislio da je taj oreo... Sve mi radi sjajno na miui9, sve je podešeno u sitna crevca ali me svrbi da se poigram sa nekim oreo romom

Pa i jeste oreo i radi savršeno sa sve gappsom i miui kamerom
Screenshot_Settings_20180422-204309.png
Ne skidaš sa linka na prvoj stranici nego sa linka koji je stavio Vovan77 na 31-oj.

Poslednja izmena:
U naslovu teme piše 7.1.2. Zato sam mislio da nije oreo. Anyway instalirao sam carbon rom 8.1 ali nisam oduševljen kako radi u odnosu na miui9. Ali je fenomenalno što postoje portovne miui kamere tako da se ništa ne gubi što se kamere tiče na custom romovima.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Xiaomi.eu sam koristio. Imao sam danas slobodnog vremena i instalirao sam Carbonrom 8.1 [emoji41]

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno