Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Viš koliko je dobar da ga niko ne prodaje [emoji14]

Većina nas ga je kupila kad je bio ~120 eur na kupujemprodajem.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Eto, mozes da biras :D ja sam svoj prosledio bratu dok sam pazario mi5s.

Da se nadovezem na no-gapps diskusiju, da li postoji neki nacin da Google Keep radi bez g-services? Bukvalno jedina Google app bez koje ne mogu a mrzi me da sve prebacujem u neku drugu app, plus je koristim I na kompu pa mi sve lepo odma sinhronizovano.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Hvala, pročitaću detaljnije čim ugrabim vremena.

Snalazim se [emoji3]
Imam oko 40ak aplikacija koje koristim, instaliram to offline i mir. Inače na fonu mi je prazno preko 8Gb [emoji3]. Jako dobro radi bez gapsa, brutalno [emoji4]

Šta koristiš kao alternativu gapsu?

Ne postoji, ili je nisam našao. Jedini problem mi je sinhronizacija konatakata, ali pošto ne ubacujem nove kontakte svakodnevno, pribego sam metodi exporta-importa putem vcf-a između gmail-a i telefona. Ne koristim niti jednu aplikaciju koju potpisuje google, a sve ostale se mogu naću mimo play store-a i to uglavnom na 4pda ;)
Neke od apps koje koristim (mimo onih standardnih tipa TapaTalk, Viber, Whatsapp, AdAway, ...):

email - AquaMail Lite (vrhunski)
surf - Boat Browser (opasan i jako brz)
sms - Textra (najlepši)
files - Solid Explorer Lite (superica)
pics - DarkRoom (all in one)
files sinhro - OneDrive (odradi sinhro kad sam na wifi, sve to posle legne na PC i odradi se auto mirroring na Mega) - završava mi sve :)

Zaključak - sa LOS-om i ovakvim pristupom telefon mi bolje radi nego kad sam ga kupio pre godinu dana - brži, odzivniji, fluidniji (nema seckanja ni kad su animacije na 0.5), odličan multitasking, baterija duže traje... Totalna brukica :)

auuu extra! hvala na odgovoru r!sc! probao sam danas, drndam ceo dan telefon, 5 sati mi je sot a ostalo jos 50% baterije :banana: :cigar:

To ti kažem, nov telefon. Ja verovatno povlačim moj sa oglasa... konačno se razumemo mi4c i ja :D

Ja prešao. :)
Oduševila me baterija i činjenica da se telefon ne grije ni malo. Ne moram više razmišljati kako da se uklopim u ograničen prostor interne memorije. Ekran. Prednja kamera je tu negdje, ako ne i bolja, ali je zadnja bolja na Mi4C.

Sent from my Redmi Note 4

Ok, znači ipak vredi, malkice ☺. Mi4c radi vrhunski zaista. Klackalica ☺.

Poslednja izmena:
E, to je bilo to, nepunih godinu dana druženja sa mi4c :)
Moj prvi android telefon. Prezadovoljan. Mnogo naučio od ekipe sa foruma.
Verovatno prelazim na Redmi Note 4X 3/32... ali i dalje pratim sve interesantne teme ;)

E, to je bilo to, nepunih godinu dana druženja sa mi4c :)
Moj prvi android telefon. Prezadovoljan. Mnogo naučio od ekipe sa foruma.
Verovatno prelazim na Redmi Note 4X 3/32... ali i dalje pratim sve interesantne teme ;)
Oglasi se ponekad ovde ako uzmes rn4x, jos po neki razmisljamo da li vredi takva promena.

Dal ce biti xiaomi.eu roma za mi4c miui 9? Vidim da kineski izlazi tamo oko 25 avgusta za njega. I na kom androidu je miui 9 za mi 4c? Kontam da bi trebao da bude na nugatu...

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Kucaj na aliexpress-u JLW BM35. Jeste malo skuplja ali je kvalitetna kao originalna. Čak je i malo teža od originalne .

Stigla mi pre neki dan - i nisam bas oduševljen. Ima 40g dok originalna ima 42.

Kapacitet joj je 2300mAh u vr' glave (imam onaj USB merac), i jako čudno se puni, Udje 600mAh ono piše 5%, pa onda linearno raste do nekih 75-80% pa odjednom skoči na 90% i tu je kraj, posle krene da se prazni i ako je punjaču. Onda odjednom skoči na 100% Al čim isključiš pokaže 95. Izuče max 3h SOT pre nego sto se telefon ugasi - u svakom slučaju ne preporučujem ovu bateriju.

Stigla mi pre neki dan - i nisam bas oduševljen. Ima 40g dok originalna ima 42.

Kapacitet joj je 2300mAh u vr' glave (imam onaj USB merac), i jako čudno se puni, Udje 600mAh ono piše 5%, pa onda linearno raste do nekih 75-80% pa odjednom skoči na 90% i tu je kraj, posle krene da se prazni i ako je punjaču. Onda odjednom skoči na 100% Al čim isključiš pokaže 95. Izuče max 3h SOT pre nego sto se telefon ugasi - u svakom slučaju ne preporučujem ovu bateriju.
Moja radi sjajno, izvlači veći sot od originalne i teža je od originalne... Prodavac od koga sam kupio bateriju istu nema više na stanju. Možda su različite baterije kod različitih prodavaca [emoji52]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Možda je ova moja neki faličan primerak, zalicu se prodavcu pa ću videti šta će reci. Inače po pakovanju, izgledu itd rek'o bih da je original, tj ne izgleda škart/jeftino.

Koliko si ti platio tu tvoju?

Poslednja izmena:
Dal ce biti xiaomi.eu roma za mi4c miui 9? Vidim da kineski izlazi tamo oko 25 avgusta za njega. I na kom androidu je miui 9 za mi 4c? Kontam da bi trebao da bude na nugatu...

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Spisak telefona koji dobijaju MIUI9 25og avgusta:

August 25th, 2017
MIUI 9 Developer ROM for Mi MIX, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 4S, Mi 4c, Mi Note Pro, and Redmi 4X will be released to the public!

Tako da ce xiaomi.eu sigurno izbaciti MIUI9 verziju za mi4c ;)

Odličan SOT bez gappsa! Screenshot_20170810-214349.png:cigar:

Odlično! Imaš li signature proofing zbog microg?

Vrh Dno