Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

A mene zanima da li je neko probao MIUI 9?
Vidim da je izašao weekly na Xiaomi.eu

Cudi me da nema kineska verzija na eu.miui.Pisalo da je izlazi weekly 25. Posle toga par dana cekam pa ga ubacujem i javljam utiske.

Upravo je izasla 7.8.24 na eu.miui a tamo na xiaomi.eu je bila 7.8.17,vrv su portovali bili nesto da bi ranije izbacili :D

instalirah miui 9 sa xiaomi.eu. prvi utisci su pozitivni. nisu neke velike promene ali svakako prijaju, tipa nove i lepse ikone,
veci screen layout, dosta novih sitnih podesavanja... videcemo narednih dana kako radi.

Jel na nugatu i bez kineskih app?

'bem ga da li je na nugatu, znam samo da sam flešnuo andropax-ov poslednji twrp i onda instalirao miui. Nema kineskih aplikacija. Negde sam pročitao da taj njegov zadnji twrp može da instalira bilo koji rom, nebitno da li je na nugatu ili lolipopu.

Poslednja izmena:
Moze link do tog twrp da probam jer imam problem sa ubacivanjem nugata preko LP? Koju verziju si imao prije ubacivanja miui 9?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najzad nakon toliko dana patnje i fleshovanja raznih verzija twrp i miui romova danas naletim post koji je lik postavio prije par dana i uspjesno sam ubacio zadnji miui 9 preko 6.12.22 verzije. Problem je sto na xiaomi.eu samo 7.2.9 verzija ima nugat bootloader a ostale nemaju zato i ne mogu da se boot-taju. Takodje sam dobijao errore prilikom instalacije zadnjih verzija MIUI-a sa TWRP 3.0.2 koji sam skinuo sa linka na xiaomi.eu ali sa ovim univerzalnim TWRP sve je proslo bez greske. Cak nisam morao da radim ni wipe tako da su mi sve app i podaci ostali na telefonu :) Znaci ukoliko prelazite za LP na N onda ubaciti ovaj TWRP sa linka skinuti zadnji MIUI i instalirati ga i onda ovaj N frrmware u kom se nalazi N bootloader reko onda ide reboot i naravno sacekati par minuta.

https://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-android-5-1-1-to-7-0.40827/page-3#post-381538

Najzad nakon toliko dana patnje i fleshovanja raznih verzija twrp i miui romova danas naletim post koji je lik postavio prije par dana i uspjesno sam ubacio zadnji miui 9 preko 6.12.22 verzije. Problem je sto na xiaomi.eu samo 7.2.9 verzija ima nugat bootloader a ostale nemaju zato i ne mogu da se boot-taju. Takodje sam dobijao errore prilikom instalacije zadnjih verzija MIUI-a sa TWRP 3.0.2 koji sam skinuo sa linka na xiaomi.eu ali sa ovim univerzalnim TWRP sve je proslo bez greske. Cak nisam morao da radim ni wipe tako da su mi sve app i podaci ostali na telefonu :) Znaci ukoliko prelazite za LP na N onda ubaciti ovaj TWRP sa linka skinuti zadnji MIUI i instalirati ga i onda ovaj N frrmware u kom se nalazi N bootloader reko onda ide reboot i naravno sacekati par minuta.

https://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-android-5-1-1-to-7-0.40827/page-3#post-381538

Ja nisam nikakav firmware instalirao. Čitao sam negde na en.miui.com forumu da je to nepotrebno.
Flešneš en.miui "Latest China Developer Version Fastboot File" sa MiFlash alatkom, bez obzira na kom si romu bio, zatim otključaš BL sa unlock alatkom, ako je zaključan.
Zatim iz fastboota flešneš twrp sa xiaomi.eu i onda instaliraš njihov miui 9.

Ja sam citao da ako si na xiaomi eu romu treba samo da instaliras zadnji rom preko app update i onda da instaliras twrp za nugat. Ali meni nije tako prolazilo jer se zaglavi na mi logo. Ova fora mi je dobra jer je bukvalno sve ostalo na telefonu kao i na predhodnom romu. Upravo su mi odobrili unlock pa jos i to da uradim. Za sada sam prezadovoljan kako radi tel. Mnogo je brzi od 6.12.22 a vidim da ce od sada biti i OTA sto je po meni super.

Iskreno,koristim vec par dana miui 9,super je update,dosta sitnih novina koje mi se svidjaju,ali opet imam zabadanja,ne znam jel to sto koristim (fb,wa,viber,instagram,messenger),ali svaka verzija mi nije bas najfluidnije radila.Naj stabilnije su verzije i najfluidnije(po mom misljenju) miui v8.1 ali se ne bih vracao na to sa ove devetke :D

Iskreno,koristim vec par dana miui 9,super je update,dosta sitnih novina koje mi se svidjaju,ali opet imam zabadanja,ne znam jel to sto koristim (fb,wa,viber,instagram,messenger),ali svaka verzija mi nije bas najfluidnije radila.Naj stabilnije su verzije i najfluidnije(po mom misljenju) miui v8.1 ali se ne bih vracao na to sa ove devetke :D

Hoce viber i pogotovo messenger da malo zezaju i koče rad telefona. Pogotovo što umeju da srču bateriju :)
Jesi imao ta "zabadanja" na LineageOS ili TSLos romovima ako si ih probao?

Hoce viber i pogotovo messenger da malo zezaju i koče rad telefona. Pogotovo što umeju da srču bateriju :)
Jesi imao ta "zabadanja" na LineageOS ili TSLos romovima ako si ih probao?

Probao sam,ali sam se zadrzavao najduze pola dana na njima,tako da nisam nista osetio :D Vreme je za novi uredjaj,ovaj sljaka godinu skoro,pregazili ga meseci rada :D,vrv ce biti 5x kada bude na oglasima kod nas...

Probao sam,ali sam se zadrzavao najduze pola dana na njima,tako da nisam nista osetio :D Vreme je za novi uredjaj,ovaj sljaka godinu skoro,pregazili ga meseci rada :D,vrv ce biti 5x kada bude na oglasima kod nas...

Znaci menjas telefon sa kilavom baterijom za telefon sa kilavom baterijom :D makar je kamera daleeeeko bolja :)

Znaci menjas telefon sa kilavom baterijom za telefon sa kilavom baterijom :D makar je kamera daleeeeko bolja :)

Bolja je i baterija sd625 je dobar za bat.gledao sam testove za sot i izvlaci preko 8h.Jedino je chipset slabiji,ali 4gb ram 64 rom,na antutu par hiljada manje nego na ovom,generalno i lepsi dosta,ali ako bude oko 200e uzimam,ako vise bude mi5s cu morati :D

Jest da miui 9 koristim samo 1 dan ali ja sam odusevljen brzinom rada. Sve radi mnogo brze i tecnije nego staroj 6.12.22 jedino ne znam kakva je baterija na novom romu mada nista mi ne znaci sto moze izdrzati 1.5 dan kad moram da ga punim svako vece jer mi nista ne znaci 40% baterije kad ujutro krenem na posao.

Bolja je i baterija sd625 je dobar za bat.gledao sam testove za sot i izvlaci preko 8h.Jedino je chipset slabiji,ali 4gb ram 64 rom,na antutu par hiljada manje nego na ovom,generalno i lepsi dosta,ali ako bude oko 200e uzimam,ako vise bude mi5s cu morati :D

Aaa redmi 5x, ja rekoh nexus 5x :D Kamera bi trebalo da bude ok, tu negde, ali zato baterija ima da ubija :)

Aaa redmi 5x, ja rekoh nexus 5x :D Kamera bi trebalo da bude ok, tu negde, ali zato baterija ima da ubija :)

Mislim da je iz Mi serije,da da baterija super.Ne bi se isplatilo ici na 5x nexus :D nema jos mi5x kod nas,na aliju i svuda vec uveliko u prodaji,mada mi 4c odlican posao odradio sa obzirom na cenu(msm da je bio oko 120e prosle god kada sam ga uzimao) :D

Jest da miui 9 koristim samo 1 dan ali ja sam odusevljen brzinom rada. Sve radi mnogo brze i tecnije nego staroj 6.12.22 jedino ne znam kakva je baterija na novom romu mada nista mi ne znaci sto moze izdrzati 1.5 dan kad moram da ga punim svako vece jer mi nista ne znaci 40% baterije kad ujutro krenem na posao.

Po mom misljenju bolja je baterija malo,za 4 punjenja,koliko sam imao prilike da koristim,za pola sata duze drzi sot od prilike nego na poslednjoj miui 8 beti.

Ja ovo ne kapiram uopste :)
Ja na svom telefonu imam xiaomi.eu 8.2.1.0 Stable. Kako sad da prelazim na 6.12.22 da bi presao posle na MIUI 9?!?!
Ovu verziju 6.nesto.nesto sam nasilno instalirao kada sam napravio onaj ***** sa kineskim ROM-om pa mi zakljucao bootloader(a cekao odobrenje od Xiaomi za otkljucavanje BL).
Ako je neko dokon :D u recenicu dve da pojasni ovaj prelazak i da li se gube podaci sa telefona(da li se uopste isplati prelazak). Jer bi svakako probao ovaj MIUI 9 Stable ali ne ako bi morao da ponovo sve instaliram od aplikacija i podataka u aplikacijama
Ovaj 8.2.1.0 stable stvarno radi stable i zadovoljan sam sa njim ali bi opet voleo probati android 7 pre cuvenog pitanja koji xiaomi posle mi4c a da se ne razocaram :)
Stavrno je bruka kakav su telefon napravili za tih 120€....

Edit:
Skoro se vratih sa odmora i telefon sam koristio kao navigaciju. Oborio sam rekord u SOT-u :)
Baterija sa 100% na 9% a ekran upaljen 7h 25m 23s(da sam malo sporije vozio mogao je jos malo....)

Poslednja izmena:
Ja ovo ne kapiram uopste :)
Ja na svom telefonu imam xiaomi.eu 8.2.1.0 Stable. Kako sad da prelazim na 6.12.22 da bi presao posle na MIUI 9?!?!
Ovu verziju 6.nesto.nesto sam nasilno instalirao kada sam napravio onaj ***** sa kineskim ROM-om pa mi zakljucao bootloader(a cekao odobrenje od Xiaomi za otkljucavanje BL).
Ako je neko dokon :D u recenicu dve da pojasni ovaj prelazak i da li se gube podaci sa telefona(da li se uopste isplati prelazak). Jer bi svakako probao ovaj MIUI 9 Stable ali ne ako bi morao da ponovo sve instaliram od aplikacija i podataka u aplikacijama
Ovaj 8.2.1.0 stable stvarno radi stable i zadovoljan sam sa njim ali bi opet voleo probati android 7 pre cuvenog pitanja koji xiaomi posle mi4c a da se ne razocaram :)
Stavrno je bruka kakav su telefon napravili za tih 120€....

Edit:
Skoro se vratih sa odmora i telefon sam koristio kao navigaciju. Oborio sam rekord u SOT-u :)
Baterija sa 100% na 9% a ekran upaljen 7h 25m 23s(da sam malo sporije vozio mogao je jos malo....)

Ne mora se ići na 6.12.22.
Iz fastboota flešuješ odmah miui 9 u tgz formatu, onaj oficijelni. Pa onda otključavaš bootloader. To traje momentalno jer ako si već jednom dobio odobrenje od njih drugi put se ne čeka. Odmah otključavaš sa unlock alatkom. Staviš twrp i flešneš xiaomi.eu rom ali nema još stable. Za sada je samo weekly 7.8.24 dostupan i on radi odlično.

Važne podatke prebaciš na pc i clean instal je najbolja opcija. A nemaš hiljadu aplikacija pa te mrzi da ih ponovo instaliraš. :)

Hahahha
Pa ovi nisu normalni. Prosle godine sam dobio odobrenje da otkljucam telefon, zvanicno preko SMS(koji su mi takodje uredno naplatili(dolazni sms) - oba)
Sad rekoh ajde da preventivno probam da ne bi posle bilo...kad mi ispisuje da moj uredjaj nije podrzan od mi unlock. Ajde racunam stara je verzija(od prosle godine neka 1.0.nesto...) i skinem ovu poslednju 2.2.406
Naravno da se isto desava. Odem na svoj acc na xiaomi kad mi kazu da je moja aplikacija reject?!?!?! a i dalje imam taj SMS da mi je odobreno?!?! i da sto mi je aktivniji Mi Acc to ce mi pre odobriti otkljucavanje. Cirkuzanti
Odustajem jer stvarno nemam zivaca da opet prolazim kroz flesovanje dev rom-a(uz gubljenje svih podataka) pa njegovo otkljucavanje pa....
Kad bude zvanicni Stable eu rom i ako bude mogao da se pregazi ovaj 8.2.1 iz update-r aplikacije....onda cu verovatno probati
Hvala svima na savetima

Ne mogu da verujem šta ti se dešava. :wall: :zgran:

Nisam u toku sa romovima bas,ima li CM14 za ovaj tel,ili LOS,valja li cemu?Smorio me miui vise,dugo nisam otisao sa njega.Najvise mi treba da bude slican stock androidu.Pa ako neko ima iskustva neka preporuci nesto stabilno :D

Teamsuperluminal LOS. Rock solid je, bukvalno bez bagova. Verovatno je i oficijalni LOS odličan, ali ja koristim TS LOS i iz iskustva kažem da ra radi sjajno [emoji41]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Vrh Dno