Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Tebi baguje baterija u pozitivnom smislu... ili ti brzo leti vreme :D

Evo prolazno stanje :)
Telefon sam punio pre 62h i ostalo mi je jos 58% baterije a imam 1h57min upaljenog ekrana
(Moracu da slikam ovo kad baterija bude pri kraju da imam za uspomenu :) )
Баци нам резултате...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Može li neko ko je na cyanogenmod-u da pusti geekbench 4 i postavi ovde rezultate?
Na miui8 je smešno mali multicore rezultat.
Sistem radi baš fluidno ali baš me zanima da li miui8 puno trotluje procesor :)

mi4c/miui8
03236f181f5d561bbd072ff0a502f424.jpg
ff99f752940150b79a46b09b2737c03e.jpg

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

To je baš očajan single core rezultat...
miui8:
5326a4f650aad8137f5bdf809ab26076.jpg

mi4c/miui8

Ako mogu jedno pitanje koje nema veze sa mi4c niti sa ROM-om...
Naime, vratio sam se na MIUI 8 i na google keyboard ne mogu da namjestim našu tastaturu BEZ dodatnih slova ŠČĆĐŽ - Hoću da koristim naša slova ali isključivo dužim pritiskom na scdz tastzere ;)
Da li je to moguće?

Ubaci hrvatski.
Btw meni se baš sviđa ovako na srpskoj :)

mi4c/miui8

Oko ekrana... Primetio sam u donjem delu ekrana malo prljaviji prikaz, tamnije nijansiran od ostatka ekrana, koji čak vuče i na žućkasto, ali samo pod nekim uglovima gledanja. Ta žućkasta nijansa je malo više dominantnija na oko kad je ekran u vodoravnom položaju. Takođe je više vidljivo sa povećanjem kontrasta. Od donje ivice nekih 5-8mm visine. Kako je kod vas? Hoće li ovaj da kažem problem vremenom biti više izražen?

Mi-4c

Rezime Xiaomi.eu v8.0.4.0 vs CM13.1
- Baterija bolja kod CM
- Kamera bolja kod MIUI
- Fludinost bolja kod CM?
... da li ima još nešto?

Značajno više korisnih opcija na MIUI.
Tada je sve rečeno.

Koristi li neko ove nedeljne buildove miui8, radi li to kako valja?

Mi-4c

Ja koristim viklije od verzije 7 i sve radi fino na mi4c jer nije bilo velikih promena samo malih unapredjena u samom MIUI romu :)

Inace planiram jedno ovako ciscenje :p

The overheating is caused by a ****ty rom some vendors use,

Install the latest recovery, and do a full advance wipe (everything except OTG USB), then do the format,

DO NOT REBOOT the phone, connect it to the PC and copy over the latest miui weekly (i used 6.9.1) and flash it, then see if it keeps overheating.

Apparently some of the malware some vendors install are hard to get rid of, i had weekly, monthly, slim6, Teamsuperluminal and Omni rom installed, and they all showed the same issue. it wasnt until i did this "sanitation" process i managed to get rid of the heat issue.

Za 4 dana 4h 30min sot-a. :) Kapiram da covek ne gubi vreme blejeci uz telefon, ali to je stvarno malo.

Upravo se dvoumim između Mi 4c koji u jednoj radnji u BG može da se kupi za 135 EUR, a takođe vidim da je u jednoj outlet prodavnici cena TESLA 6.1 pala na 139 EUR. Obzirom da se radi o ULEFONE PARIS koji ima takođe odlične karakteristike a pride gorilla glas, ON-CELL tehnologiju prikaza slike gde je u toj tehnologiji i na staklu zaista lepša slika na ekranu i utisak pomeranja prsta po staklu a i ugao vidljivosti, metalno kućište, 135 gr. - te me priličmo mami kao trenutni BEST BUY u Srbiji, pa ako neko može da me razuveri ili sam možda u pravu da je ovog trenutka to bolja kupovina. Baterija zamenjiva a može da se nađe kod nas... Kakva su vaša mišljenja o ovom telefonu?

Upravo se dvoumim između Mi 4c koji u jednoj radnji u BG može da se kupi za 135 EUR, a takođe vidim da je u jednoj outlet prodavnici cena TESLA 6.1 pala na 139 EUR. Obzirom da se radi o ULEFONE PARIS koji ima takođe odlične karakteristike a pride gorilla glas, ON-CELL tehnologiju prikaza slike gde je u toj tehnologiji i na staklu zaista lepša slika na ekranu i utisak pomeranja prsta po staklu a i ugao vidljivosti, metalno kućište, 135 gr. - te me priličmo mami kao trenutni BEST BUY u Srbiji, pa ako neko može da me razuveri ili sam možda u pravu da je ovog trenutka to bolja kupovina. Baterija zamenjiva a može da se nađe kod nas... Kakva su vaša mišljenja o ovom telefonu?

Ja nisam skoro cuo uopste neke lepe reci za TESLA telefone... jednostavno se prodaju kanta modeli za 30-50% vece pare nego sto vrede.
Xiaomi je marka u odnosu na sve kineze koje comtrade po narudzbini prepakuje u TESLA serijama telefona. Iako je baterija mozda slabija na Xiaomi telefonu, mada je ulefone jadan sa 2200mah iako mali potrosac, sve ostalo je daleko kvalitetnije i bolje.
Mi4C ima Corning glass, koji koriste jer im je ekran zalepljen za staklo i zato deluje da je sve iz jednog dela i da budem iskren, nemoguce je da Ulefone Paris ima bolji ekran (iako IPS) od MI4C ;)
I naravno tu je ogromna razlika u korist Xiaomi telefona u sirovoj snazi samog hardvera u odnosu na TESLA telefon :)

Samo moje misljenje ;)

Poslednja izmena:
Deder opisi tvoje koriscenje telefona za ta 4 dana :) posto vidim da je onako retko kao kisa u pustinji bio budan :D

Pa standardno koriscenje vec godinama. Rekoh ja da nisam obican korisnik telefona. Da igrice ne igram, da ne koristim FB, twiter itd itd.
Ovde je 30-40min odlaznih-dolaznih poziva, od 90-100 SMS-ova (odlaznih-dolaznih), ima verovatno oko 2h tapatalk, instalacije deinstalacije do 10 aplikacija(jos nisam sve skockao kako bi zeleo), mozda 15-tak min Cardio Trainer, 10-tak slika i to je to. WIFI, data i GPS stalno upaljeni mada sam primetio da mi GPS gasi kad je ugasen ekran, sto je veoma pametno :). WIFI mi nikad nije gasio i to ne znam zbog cega...

Nazad
Vrh Dno