Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Dobijaš otprilike jednom mesečno ota update.

mi4c/miui8

Evo kratkog update na osnovu samo jednog dana koriscenja
Definitivno je brzi od onog modovanog. Sve radi cak i IR port.
Za noc mi je izgubio 3% baterije a sve je ostalo upaljeno i data i wifi i GPS sto je odlican rezultat. Vidim da ga nista nije budilo sto znaci da MIUI obavlja sjajan posao
(sa onim prethodnim ROM-om sam imao problem sa video aplikacijom koja je dosla uz njega jer sam pogledao video ali kad sam ugasio aplikaciju i telefon, ona je ostala u pozadini da radi i za 2h je svukla 20% baterije)
Tako da ako neko ovo bude citao a ima onaj modovan ROM slobodno nek prelazi. Progledace

Lepo radi ROM. Konstantno gura oko 5 sati SOT sa "finim" korišćenjem.

Meni MI Remote neće radi sa LG 49LF630V, ne komuniciraju preko IR.

@šnele: Izgleda proradila ona tvoja fora sa gubljenjem mobilnog neta. Jutros sve OK.

Kako vam rade LED notifikacije?

Kod mene neke rade neke ne iako je u sistemskim podešavanjima uključeno (to je podrazumevano podešavanje)

rade: Skype, Phone, Messages, Gmail
ne rade: Twitter, Google Play Store

Ovako je podešen Twitter, stigne zvučna i vib. notifikacija, ali ništa od LED

Instaliran je: xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.4.0.LXKCNDG_v8-5.1

Prilozi

• 1-system-sett.png
    1-system-sett.png
    78.1 KB · Pregleda: 102
  • 2-app-notif-twitter.png
    2-app-notif-twitter.png
    106.2 KB · Pregleda: 90
  • 3-twitter-app.png
    3-twitter-app.png
    118.3 KB · Pregleda: 91
Kako vam rade LED notifikacije?

Phone, Messages, Gmail, Google Play Store

Instaliran je: xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.4.0.LXKCNDG_v8-5.1

Za ove gore navedene mogu reći da rade, ali se desi da promaši boju - recimo stavi belu a nije navedena u opcijama.

Isti ROM.

Ipak neće prebaci na mobilni net. Celu noć na wifi, gasim wifi, ne vraća na mobilni net. Odlazak u Air mode i izlazak reši problem. Inače, to je jedini problem na koji sam naišao. Sve ostalo fercera odlično uz intezivno korišćenje i čačkanje :type:

Ja nikad ne gasim wifi. Možda se zato kod mene prebacuje bez problema.

Mada juče sam ga ugasio zato što mi nije radio net u kući i odmah mi je radio mobilni net. Vip mreža.

mi4c/miui8

Poslednja izmena:
Kao da posle nekog (dužeg) vremena ne korišćenja, preko noći, ugasi neki proces koji treba da odradi prebacivanje. Ne znam, nagađam samo.

Ja sam recimo primetio nesto drugo. Posto nisam intenzivni korisnik telefona ja sam i na starom imao profile koje namestim da mi sve gase u 22h i ponovo pale u 7. Isto to sam uradio na ovom telefonu(srecom pa ima integrisano - nisu mi potrebne dodatne aplikacije) ali sam primetio da ne gasi wifi uopste. Ugasi GPS i Data ali ne i WIFI. Uglavnom posle instaliranog novog ROM-a imao sam 88% baterije i izdrzao mi je 2 dana uz 4h 20min SOT-a. Sto se mene tice odlican rezultat. Nije sad da mi smeta sto nocu ne gasi wifi(sinoc sam ga sam ugasio i razlika u potrosnji baterije preko noci je samo 1%) ali eto... :)
Uglavnom od sinoc u 22:45 kada sam skinuo telefon sa punjaca i ugasio wifi jutros do 7 je skinuo sa 100% na 99% :D

Može li neko ko je na cyanogenmod-u da pusti geekbench 4 i postavi ovde rezultate?
Na miui8 je smešno mali multicore rezultat.
Sistem radi baš fluidno ali baš me zanima da li miui8 puno trotluje procesor :)

mi4c/miui8

Misliš grid da se poveća, recimo 5 ikona u redu?

Mi-4c

Ikonice mogu da se smanje ako skines drugu temu sa manjim ikonicama i postavis. A ako hoces te iste manje, moras da smanjis DPI pa samim time i ikonice su manje :)

Sent from my RN3 Pro

Ubio me ovaj MIUI :(... Opet neće da radi sinhronizacija slika telefon-OneDrive. Stavio sam app i kao sistemsku i neće. Neprirodno ovo MIUI okruženje :).

Šnele, prelazimo na CM :D?

Samo je stavi u autostart i tamo u podešavanjima baterije no restrictions. Da je ne ubija u pozadini. Isto kao npr za viber, gmail itd.
Ja koristim megu za cloud i ona radi super.
Btw meni se miui8 baš sviđa tako da neću skoro na cm da prelazim :)

mi4c/miui8

Upravo sam probao megu tj slikao sam nešto i ona krenula da aplouduje. U podešavanjima sam isključio 'only when charging' i podesio par stvari da budu po mojoj volji i aplikacija lepo radi.

mi4c/miui8

Upravo sam probao megu tj slikao sam nešto i ona krenula da aplouduje. U podešavanjima sam isključio 'only when charging' i podesio par stvari da budu po mojoj volji i aplikacija lepo radi.

mi4c/miui8
Ajde kada krene upload, zakljucaj telefon i onda vidi da li ce da odradi upload...Dok je telefon aktivan hoce, kada se zakljuca na MIUI nece...

Sent from my RN3 Pro

Upravo probao. Direktno sa lockscreen-a sam pokrenuo kameru i slikao par slika i onda na lock screenu ugasio ekran. Posle par minuta sam proverio i sve slike su uploud-ovane na megu. Tako da kod mene radi :)

mi4c/miui8

Tako radi i meni mada moram barem jednom da pokrenem app pre toga. Kad restartujem fon, i prođe neko vreme bez aktivnosti vezano za kameru i bez startovanja OneDrive, neće da radi sync. Kao da pogasi servise vezano za sync.

Mi-4c

Ne znam sto se mucite sa tim MIUI kad CM bolje radi, nema tih gluposti i baterija traje duze.

Jel radi DT2W na CM? Edge control kontam da ne radi.

Jel radi DT2W na CM? Edge control kontam da ne radi.
Ради, а ово друго и да ради нема сврхе јер је промашен изум [emoji40]

c03a2b62df02bed83035bd991ca0e972.jpg

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ради, а ово друго и да ради нема сврхе јер је промашен изум [emoji40]

Super, hvala. Sto se tice edge tice, ponekad ga koristim i ono, sta znam, mozda malo gimmick, al u kameri je extra korisno.

Bice tesko odluciti da li flesovati MIUI8 ili CM13 :) (kad za to nadjem vremena :( )

Evo kratki update
Posle odlicnog pocetka u petak kada je skinuo samo 1% za noc, na poslu sam imao problema sa telefonom, mada sam ga sam resio.
Problem je bio zbog loseg mobilnog signala i manifestovao se da mi je iako ugasen telefon radio nesto intenzivno u pozadini, toliko da je bio topao telefon iako se ne koristi.
Uglavnom malo guglanja i cackanja, provalio sam za Location servise i backup. Kada sam to ugasio telefon je prestao sa tim ponasanjem. Bukvalno mi je za 3h skinuo sa 99% na 67% a posle toga mi je sa tih 67% izdrzao ceo vikend poziva i poruka, slikanja i uopste onako osrednjeg koriscenja. U nedelju vece mi je ostalo 28% baterije
Ja sam super zadovoljan sa telefonom (jesam dosadan ali je tako) :D

Tebi baš drži baterija. Kod mene juče:
e43b2b693cfe776d7c280860f8747972.jpg

Poslednja izmena:
Ma ja sam specifican korisnik telefona. Ne igram igrice nikad, ne koristim drustvene mreze. Pozivi, SMS, mail, slike, navigacija, cardio trainer, teamviwer kada je potrebno i hitno i to je uglavnom to...
A i poziva nemam mnogo ne izadjem ni na 100min mesecno :)

Evo prolazno stanje :)
Telefon sam punio pre 62h i ostalo mi je jos 58% baterije a imam 1h57min upaljenog ekrana
(Moracu da slikam ovo kad baterija bude pri kraju da imam za uspomenu :) )

Nazad
Vrh Dno