Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

U odnosu na prethodnu verziju RR 5.8.0. Pravim full backup kasnije i probam AICP današnji.

Imao sam juče malo poteškoća sa GPS-om, par puta je blokirao i nije bio precizan. Koliko čitam, javljaju se po forumima sa ovim problemom. Tek sa zadnjom verzijom ROM-a sam koristio GPS intezivno. Moguće da problem obitava i sa prethodnim verzijama, no nisam imao prilike da isprobam. RR 5.8.1.
Bilo je i na AICP.
Današnja verzija integrisala je Xiaomi GPS blobs... Šta već...
Baci prve utiske kad ugledaš AICP [emoji6]

Hmmmm, ocigledno je meni baterija bila losa na AICPu jer je GPS bio stalno upaljen, a trosio je dosta energije.. Sa danasnjom verzijom deluje da je bolje :)

Ubacio AICP. Odlično radi, brz jako, u radu se oseća da je nekako laganiji od RR-a... Nađoh za sada prob da Here WeGo neće skine mape. Možda je bug u samoj app, ali na RR je sve radilo. Izbaci grešku da ne može da skine ili samo zacrni ekran desetak sek, i vrati na početni ekran...

Sent from my Mi 4c using Tapatalk

Ne radi takođe onaj cLock widget, ne izbacuje vreme. Kao da ne radi Weather servis.

Ja bez problema skidam here mape. A sto se tice vremena, mislim da mora da se snimi neka weather aplikacija inace nece da radi bez nje prikazivanje vremenske prognoze.

Neće here kod mene... Radio reinstall... Neće. Aj da probam keš da obrišem... Imam Weather M8 instaliran. Probam sa nekom drugom app. Dajte info koja radi.
... Neće ni nakon brisanja keša.

Poslednja izmena:
Skinuo, odlačan je. Hvala kiDe :)

cLock i dalje neće, promenio provajdera na accu.

HERE nije hteo da skida zbog AdAway-a. Pauzirao Ad, sve OK. Sada i sa aktivnim Ad, HERE radi korektno.

cLock widget neće pa neće. Kidence mi je slao svoju verziju, ali neće. Na 4pda nađoh da još nekima ne radi. Instalirao sam i Accuweather, ali izgleda da je neki sistemski problem.
Prozor podešavanja za widget, nema opcije za vreme:

4b6c43730a.jpg

Poslednja izmena:
Da to sam i ja primetio, nema vremena... Valjda ce dodati uskoro :)

Dajte predlog za neki crno/beli icon pack da se lepo uklopi na AICP-u [emoji4] :

5c96b27698.png

Hoće li raditi na trebuchet launcheru, ili je Nova rešenje za sve probleme [emoji3]

Poslednja izmena:
Nova prime vredi svaki $. ;)
Mislim da na tom TL samo preko tema mogu da se menjaju ikonice.
Zato stavis Novu i podesis sve po zelji...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako da podesim 4k snimak na miui-u postoji li mogucnost?Ovaj snimak 1080 je nekako zamucen nema ostrine uopste,verujem da je na 4k ostrije.

Fullhd je plafon u miui kameri a 720p valjda po defoltu.

mi4c miui8

Fullhd je plafon u miui kameri a 720p valjda po defoltu.

mi4c miui8

U miui kameri je plafon 1080p ali sonijev senzor podrzava i 4k,negde sam procitao da moze da se ubaci snapdragon camera pa preko nje,nisam nigde nasao tutorijal pa reko mozda ovde neko zna.

Nadji Snapdragon camera.zip i flesuj iz TWRP-a. Na RN3 pro radi 4k, ali nije to pravi 4k, nego dobija se interpolacijom...
Znam da ovo na RN3 pro radi, ali nisam nikad probao na Mi4c.
Obavezno odradi full backup pre flesovanja.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Mi 4c moze da snima 4k sa google ili open camerom. Snimak sa miui camerom je prilicno los, full hd meni izgleda kao 720p i nekako je plav. i google i open camera snimaju 4k u 27fps. Na rn3 pro je losiji snimak 4k i ja mislim 24fps. Mi 4c kamera.jpg
Skini sa neta google camera 2.7.008
Moze da se otljuca 4k u miui kameri ako imas imx258 senzor (snima 30fps). Evo ga patch za imx258 sa sunny optikom (ako nemas tu optiku mozes sam modifikovati).
https://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-patch-for-camera-720p-1080p-2160p-30fps-imx258_sunny.37450/

Evo ova slika bolje pokazuje razliku izmedju 1080p miui camere i 4k google camere. Auto je snimljen mozda sa oko 25m udaljenosti.
Mi 4c kamera2.png

Wow, ovo je bas fina razlika, probaću da flešnem čim dođem kući.

Jesi ga uzeo? Video sam u temi o kinezima da razmisljas o Mi4c. I meni deluje kao najbolja kupovina, koliko si ga platio i moze preporuka od koga?

Jesi ga uzeo? Video sam u temi o kinezima da razmisljas o Mi4c. I meni deluje kao najbolja kupovina, koliko si ga platio i moze preporuka od koga?

Imam ja jedan vec par meseci, ovo sto sad planiram da kupim je poklon, pa sam se interesovao da li se nesto promenilo od poslednje kupovine. A sto se kupovine tice izgleda da je neka nestasica, kontaktirao sam par ljudi i nemaju, prvi je kupljen od Dado sa KP, cena bila 120 evra cini mi se.

Radi, zaista je snimak dosta cistiji nego na full HD pre patcha. Imam Sunny kameru pa sam install patch i 4k je dostupan u default MIUI app, nema potrebe za Google Camera.

Mi 4c moze da snima 4k sa google ili open camerom. Snimak sa miui camerom je prilicno los, full hd meni izgleda kao 720p i nekako je plav. i google i open camera snimaju 4k u 27fps. Na rn3 pro je losiji snimak 4k i ja mislim 24fps. Pogledajte prilog 221229
Skini sa neta google camera 2.7.008
Moze da se otljuca 4k u miui kameri ako imas imx258 senzor (snima 30fps). Evo ga patch za imx258 sa sunny optikom (ako nemas tu optiku mozes sam modifikovati).
https://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-patch-for-camera-720p-1080p-2160p-30fps-imx258_sunny.37450/

Imam stable 8.1.3.0 i instalirao sam zip preko twrp i nemam opciju za 4k,inace imam imx258 sunny optiku.kako si ti uspeo da ubacis?

Nazad
Vrh Dno