Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Problem je samo što neko nije dovoljno informisan, kao npr Dejan. Xiaomi i Meizu, verovatno još neki, ali za ovo dvoje znam da izbacuju update-ove stalno i to dve godine, nekad možda i prebaci na malo više. Ti update-ovi nisu verzije androida, možda bude jedan update, ali mnogo bitniji je u ovom slučaju MIUI update, jer više se tu promeni nego verzijom androida.

Sent from my m2 note

Xiaomi izbacuje svaki petak dev romove za skoro sve telefone, a svi telefoni imaju MIUI8, već je rečeno da kod MIUI nije toliko bitna sama osnovna verzija androida mada dosta njih ima i 6.0.1 ( moj mi4 lte npr) a mi5 uskoro dobija MIUI8 sa Nougatom.

U pravu je @Djilkosh_Ns na primer Redmi 1s koji je objavljen u maju 2014 a dobio je MIUI8 koji je izašao u avgustu, jeste da je zasnovan na KitKatu ali je bitno da podrška postoji i za telefon iz nižeg segmenta.

Zna li neko, kad bih porucio telefon kod ortaka u Nemačku pa da mi on donese, da li se tamo plaća neka carina na robu iz Kine?

Naravno da se placa

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Znači da jurim nešto iz EU skladišta. Ili najbolje da kupim ovde...

Znači da jurim nešto iz EU skladišta. Ili najbolje da kupim ovde...

Po meni je najbezbednije i najsigurnije kupiti u nekoj web prodavnici i uz to garancija od najmanje godinu dana, pisano i na ruke, uz fiskalni račun. I mirno spavam.
A telefon je jednom rečju fenomenalan. I kad kažem tako, znači da ispunjava sve moje zahteve u svakom pogledu. :)

DjoleMc
Ja sam narucio kod drugara u Austriju i nista nije naplaceno, verujem da je isto i za Nemacku.

To tako moze samo za eu skladiste

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

a1efca5f9a54bae32c8b800a1cc05841.jpg

Mora da je neki bug [emoji55]

Dopunjavao si telefon a nije se resetovao counter zato što ga nisi napunio do kraja....

Zašto aplikacije koje je napravio Xiaomi (kao što su Phone i Messaging) prikazuju datum u američkom formatu (prvo mesec pa onda dan) iako sam u opcijama podesio da bude 31/12/2016

Jel treba još nešto da se podesi da bi ovo radilo kako treba???

Jezik promeniš na engleski (uk), verovatno ti je na engleski (us).

Sent from my m2 note

Kod MIUI 8.0.5.0 ne postoji en_GB, već samo English koji je naravno en_US.
Uspeo sam da promenim na en_GB uz pomoć MoreLocale 2 aplikacije.
Sistemske app i dalje prikazuju datum po en_US formatu, dok npr. Speedtest prikazuje po en_GB formatu.
Izgleda da su sistemske aplikacije hard-coded po pitanju datuma i to je to.

Kako li je ovo rešeno u CM13?

Verovatno je rešeno kako treba, to treba videti sa ljudima koji imaju, pa da vide jel postoji UK i US.

Sent from my m2 note

Da, upgrade prošao bez problema. Ima dosta noviteta na prvi pogled, fluidan kao i obično. Nisam detaljno pregledao. U svakom slučaju nema bojazni da se ubaci.

Ubacih i ja juce ovaj 8.1.1 i nista nisam primetio :)
Sve je proslo bez problema.
Ima li negde spisak promena eto da cisto budem upucen sta ima novo :)

Stigla Nillikin frosted za šomija... Ali za mi4s... Drugar pogrešno naručio ☺. Meni ne treba, pa ako znate nekog prodaću po nabavnoj. Ja ponovo naručujem...

Mi-4c

Na novom romu ne radi mi aplikacija za vreme, ne može da locira uređaj, ni preko mobilne mreže ni preko wifi. Koliko čitam, i drugi imaju isti bug. Radilo u jutarnjim časovima i verovatno u toku dana prestala. Neko pominje da serveri nisu ok...

Mi-4c

Na novom romu ne radi mi aplikacija za vreme, ne može da locira uređaj, ni preko mobilne mreže ni preko wifi. Koliko čitam, i drugi imaju isti bug. Radilo u jutarnjim časovima i verovatno u toku dana prestala. Neko pominje da serveri nisu ok...

Mi-4c
Neće ni na starom romu.

mi4c/miui8

Ok. Lošija mi baterija na ovom romu, jučerašnje prolazno vreme skoro sat manje no uobičajeno. Sinoć skinut sa punjača, preko noći opalo 3℅, sada se malo kuckao vibera, malo neta mobilnog i palo na 75℅. Inače u radu deluje odzivniji no sa 8050, brže pokreće app, brža obrada slika, bolji (glasniji) zvuk... Sem baterije ima napretka.

Mi-4c

Heheh
Ovo za zvuk sam i ja primetio, pomislio sam da sam ja greskom malo pojacao zvukove zvona i alarma, promenio audio profil :)
Aplikacija za vreme je juce meni radila, sad sam pogledao poslednji put se konektovala pre 22h, znaci juce u 7 ujutru kada se na telefonu pale wifi i data. Tada je povukla podatke a sad sam probao i prijavljuje mi network error. Mozda je negde neki server down.
Ja imam drugaciji utisak sto se tice baterije, deluje mi da bolje drzi bar u ovom idle time(posto ja i nisam neki potrosac telefona i uglavnom je u standby). Telefon sam napunio pre 34h i sad je na 86% :D

Vrh Dno