Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Vec je kupio iphone zato je i napao " kopiju " to jest xiaomi ;)

Salu na stranu,bolje da zovemo gizma da pobrise ovaj off..

Poslednja izmena:
Ja ako bih i kad bih kupovao neki Kineski telefon/tablet prvi izbor bi sigurno bio Xiaomi. Posebno mi se svidja Mi Pad ali izgleda da se na ovom forumu stvorila neka vrsta zute sekte pa tako skoro da nista "negativno" ne moze da se napise i iznese misljenje a da neki razjareni clan iste ne skoci.

Oni sami priznaju da kopiraju Apple, ne znam u cemu je problem?? Samo pokusavam da kazem da mogu i treba da se trude da budu malo vise svoji i inovativniji sto se hardvera i softvera tice.

Ja se izvinjavam ako sam uvredio bilo koga time sto mislim da Xiaomi kopira Apple.

Poslednja izmena:
kada smo kod xiaomi ,ne secam se da su priznali da kopiraju apple :) al ajde da poslusamo mozga koji stoji iza te kompanije, 4 min traje klip

[YOUTUBE]KqrCPTnlvnk[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Telefon nikakve veze sa Epl nema, potpuno različite dimenzije, dizajn, sistem, i opet epl propovednici viču kopija, kopija. Prema onom tužnom članku, ispade da je najveći problem što je Lei nosio farmerke na prezentaciji. Izgleda da sam i ja danas nesvesno kopirao pokojnog Džobsa, jer sam bio u farmerkama na poslu. Shame on me...
Xiaomi je danas napravio opasan potez, direktno u centar. Ono što je OnePlus pokušao sa nedovoljnom snagom, Xiaomi je uradio. Sreća za "premijum" android proizvođače je što Xiaomi još uvek nema kapacitete za globalno tržište, ali za par godina će dobro pomutiti račune Samsungu, pa čak i Eplu. Možda dođe vreme kad Siri, otključavanje telefona maženjem i slične gluposti neće moći biti aduti za prodaju telefona od 1000 USD...

Poslednja izmena:
izgleda da se na ovom forumu stvorila neka vrsta zute sekte pa tako skoro da nista "negativno" ne moze da se napise i iznese misljenje a da neki razjareni clan iste ne skoci.
Sasvim prirodna stvar.I ti si bio u istoj situaciji do pre samo nekoliko meseci ako ne gresim.Po promociji Samsunga S5, kada se ismevao flaster dizajn, skoro nikakva inovacija i unapredjenje u odnosu na prethodni model, ti si branio isti, a cini mi se da i ga i kupio na kraju, jel tako?:)
U prevodu podsvesno branio si svoj interes.
Ista stvar i ovde.
Na kraju kad samsung ima svoj klan, nokija svoj, apple svoj, neksus svoj, sto ne bi bilo i onih koji "brane" boje nekih kineskih proizvodjaca.:D

Doduse da smo u Kini, moglo bi se reci da je Xiaomi vrsta kulta, kao sto je iPhone u Americi.
Ima slicnosti u nekim stvarima, ne sporim, i miui je u nekim stvarima dosta slican ios-u, ali je na kraju kao gotov proizvod ipak poseban.na kraju krajeva i jedan samsung s5 ima otisak prsta kao i iphone, a kostaju oba mnogo vise od xiaomija.
Dizajn mi3 je bio npr jedinstven, a opet mi4 potpuno drugaciji(ok sa strane ajfonoliki alu, medjutim dosta kineskih proizvodjaca je uzelo taj fazon, kao sto su neki poceli onu samsungovu imitaciju koze da furaju) , sto se ne moze reci za velike proizvodjace kada rade svoje naslednike(s4-s5, g2-g3, one-m8)

Najbitnije je da ih bude sto vise, po sto pristupacnijim cenama i da rade dobro, ostalo je manje bitno.:)

Najbitnije je da ih bude sto vise, po sto pristupacnijim cenama i da rade dobro, ostalo je manje bitno.:)
Ovo je najvaznije. Steta je samo sto Kineski proizvodjaci ne nastupaju na trzistima van Kine. Mada verujem da ako neko od njih i krene, da onda i nece imati mnogo nize cene od ostalih "velikih" imena.

hahaha...pa mislim stvarno...koji apple pacenici...pogledajte pazljivo ovaj screenshot mi4 iz recenzije telefona na gizmochina...

ImageUploadedByTapatalk1406068062.705846.jpg

Ovo je najvaznije. Steta je samo sto Kineski proizvodjaci ne nastupaju na trzistima van Kine. Mada verujem da ako neko od njih i krene, da onda i nece imati mnogo nize cene od ostalih "velikih" imena.

Kako bre ne nastupaju, a Huawei, ZTE... Ima ih jos, ali ove znas jer ih ima u nasoj zemlji, dakle nastupaju.
Mozda ne u meri koju ti zelis ali svakako ih zvanicno ima, a da Lenovo, ima ih zvanicno i kod nas.

Odlican telefon, ovo je pravi flagship killer a ne OPO koji se ne moze kupiti. :D
Nego, ima li nekih vesti o MIUI 6? Da li ce i ostali telefoni da dobiju neki update na MIUI 6? :)

@enraged
Vise sam mislio na oppo, xiaomi, oneplus. Mislim da huawei, lenovo, zte i nemaju neku narocito konkurentnu ponudu ovde.

"Steta je samo sto Kineski proizvodjaci ne nastupaju na trzistima van Kine."

Vidi ovo iznad je citat iz tvog posta druze, prvo nisi rekao na sta si mislio(kao sad tj. na koje brendove samo si rekao Kineski proizvodjaci), a drugo sad kazes oni nemaju konkretnu ponudu a u predhodnom tvom postu pises da Kineski poizvodjaci ne nastupaju van Kine. Znaci nema veze sa onim sto si gore pisao.
Da si ovako napisao nebih ti ja ono gore napisao ;)
Pozz

On top of that, you can add CN¥99 or about $16 for an annual insurance for broken screen plus accidental liquid damage.
Odlicno, ako ce vaziti globalno

naravno da nece :) ista fora je bila sa nekim mobovima( s5 ili m8 ?? ) ali samo za USA trziste. u ovom slucaju samo za kinesko

[YOUTUBE]CuAOcrB9E_c[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Onda cu morati da se preselim u USA ili Kinu, ovako vise ne ide...

Danas sam kontaktiro preko fejsbuka xiaomi serbia, i pitao kad ce biti mi4 u prodaji i po kojoj ceni, rekli su da ce cena biti 390eur to je super cena.

Da li neko hoce da kupi xioami mi2 ? :D

Poslednja izmena:
Kako je to super cena ? :) Mislim, ako je to cena za 64gb verziju, koja ce u Kini biti 290eur, pa ajd ... ali ako je za 16gb onda su surovi :)

Mnogo je to para. Ali opet,ipak kupovina preko preprodavaca i to u prvih par meseci od pojave moba na trzistu. Manje vise ocekivano dranje :)

Kakav je to sajt xiaomi srbija ?

Nije to sajt xiaomi srbija, to je na fejbuku, mozete ih pronaci ako imate nalog. Preko njih se mogu naruciti uredjaji. Sta ja znam, meni ne izgleda mnogo ta cena bar za pocetak, verovatno ce to ici dole kasnije. Ali dobro je da ima neko u blizini gde se mogu naruciti.

Zato i kazem da kod ovih sto sam ih pitao nije mnogo , ako je porez i carina vec uracunata.

Juce i danas ... nesto mi je' bateriju, bas bas :)

s1ZMSyA.png

Koji je najlaksi nacin da otkrijem sta je? 10% za 4 sata standby-a nije bas normalno.

Nije.. Ubija te nesto. Opali root i baci bbs log diljku :) a pre toga pobrisi sve kineske apk koje mislis da su nebitne

Meni moj hongmi 1s, 3-4% za 8h

Poslednja izmena:
Vrh Dno