Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Šta napodoste čoveka što je izneo opštepoznatu činjenjcu da se naši uvoznici nenormalno ugrađuju. Jeste da imaju troškove ali imaju i Kinezi valjda neke troškove.
Osim toga ova prodavmica čiji link je okačio je poznata, iako zvanična prodavnica xiaomi brenda, po bezobraznim cenama u odnosu na druge legalne prodavnice u Srbiji koje imaju iste troškove

I ja gledam kao da je sad ovo nešto novo ili iznenađujuće da naši deru sa maržama :D

Par utisaka posle nedelju dana koriscenja: 3rd gen mi je zamenio Eon box i tvrdim da je Eon box upeglaniji softwerski. Za ne znam koliko godina koriscenja, EON box nisam ni jednom, 0 puta, vadio iz struje da ga razbrljavim. Nisam ga ni gasio. Ovde mi se to desavalo 3 puta do sada, narocito ako ulazim/izlazim iz Stremio aplikacije. Sam meni nije toliko upeglan, HW jeste daleko jaci (odmah po kupovini sam pustio 107GB LOTR preko stremio, sazvakao ga je bez da stucne, EON bi samo stao na bilo sta vece od 20ak GB), ali SW mora jos da se upegla. Glavni meni(app only mode) po paljenju trazi da se ode do kraja pa nazad na vrh da se izrenderuje lepo. Svidja mi se FPS matching, ali ne mogu da podesim da mi pocne screensaver kada ja pozelim a da bi imao pristup PlayStore app, morao sam da remapiram dugme. Daljinski mi je skroz OK, ne trazim previse od njega, za stremio/smart tube vise nego dovoljan. Ne vidim poentu Google TV, gori je od AndroidTV sa eon boxa. Glasovna isto dobro radi. Nadam se sledecem FW updateu.

Moji utisci posle nedelju dana (3rd gen):
Sve radi odlično, osim iz nekog razloga EON, koji pomalo sjecka. Nema logike, stremio sadržaj od 100GB ni da štucne, a SD kanal na EON sjecka.
Nije mi se nijednom diskonektovao sa mreže (5ghz wifi6), ali traži da bude blizu rutera. Odnesem ga u susjednu sobu, i prilično slabo radi (i na 2.4 i na 5) iako u istoj sobi smart tv radi odlično.
Daljinski je ok, mada sam naručio i EON daljinski, čekam da stigne.
Box sam u suštini i kupio zbog Stremia, a on radi odlično, tako da sam zadovoljan.

Glavni meni(app only mode)

Glasovna isto dobro radi.
? Istovremeno koristiš Apps Only mode i radi ti asistent / voice komande??

Glavni meni(app only mode) po paljenju trazi da se ode do kraja pa nazad na vrh da se izrenderuje lepo
Juče sam kod matoraca na TCL TV-u primetio neka slična? brljavljenja sa App Only režimom Google TV launcher-a: ni ne spušta se / ne prikazuje ništa od banera u 3. redu kad daljincem stiskaš na dole.
Dovede se u normalu tek ka odem isključim Apps Only mode, izađem na homescreen i onda ponovo uključim Apps Only mode.

Pa radi mi u Stremio i u Smart tube kad kliknem na mikrofon umesto da kucam nesto za pretragu. Na drugim mestima nisam koristio.
Ovo sto imas na TCL se upravo meni desava.

Smeće google tv,kukam na njega od 2nd gen...Mislim da će me "naterati" da 3rd gen izbacim iz upotrebe.
Ja sam mislio da je google i android tv isto, medjutim Google je stvarno preterao. Ej, da nemas play store ikonicu ako si u app only mode ili nemas podesavanje posle koliko da startuje screensaver, brate mili. mozda dzabe kudimo Xiaomi a da je problem u Google.

Da ne spominjem radnju , ima je par stranica unazad uzeo sam Mi box 3rd gen za 7000 din. Malo skuplje nego nego sa Alija ali dosta jeftinije nego preko Mi store-a. A isti uredjaj kod svih ?
Za sada mi box radi top , wifi ne gubi vezu i gura sve sto mu padne pod ruku. Stremio, Tivimate, Netflix , Iris smart , smarttube. Sve radi jako lepo , mada mi se cini da je posle update-a nekako bolje radi.
Daljinski gasi i pali televizor , sto mi se svidja, jedino moram da kupim novi jer ovaj mali mi je nekako nikakav :)

Ja sam mislio da je google i android tv isto, medjutim Google je stvarno preterao.
Pa GoogleTV jeste AndroidTV OS i dalje, ispod te ret*rdirane šminke i "unapređenja" launcher / homescreen i Settings interfejsa. I "samo" što su uspeli maximalno da uspore navigaciju kroz taj "unapređeni" interfjs.

Pa radi mi u Stremio i u Smart tube kad kliknem na mikrofon umesto da kucam nesto za pretragu.
Ok, to ti klikneš na ikonicu u interfejsu tih aplikacija. Kad klikneš taster na daljincu treba da te obavesti da voice asistent nije dostupan (zbog uključenog Apps Only mode).

sa atvtools imam problema sa povezivanjem iz nekog razloga, na početku se povežem odmah ali narednih dana ćorak
tako da sam prinuđen na neke druge aplikacije

Nazad
Vrh Dno