Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Što se tiče mog problema sa restartovanjem, vratio sam opet na fabrička podešavanja i rešio da dodajem jednu po jednu aplikaciju,
nakon 10tak dana nije se restartovano ni jedan put.
Ostale su još dve aplikacije da ubacim, obe su apk (nema total commander na storu?!?!?!?) pa kad ubacim njih videću da nije možda zbog sideload aplikacije pravilo problem.

Wifi sam dakle rešio prebacivanjem na Increased,
kada nije tako problem je što kada se ugasi box onda mi se ne obriše iz mikrotika odmah, pa kada se uključi onda se ne poveže jer je već povezan, ili tako nešto.
U svakom slučaju ni sa jednim uređajem nisam imao problem osim sa ovim boxom.

Ni ja nisam oduševljen brzinom, ne koči ništa, možda su u pitanju animacije, ali firestick je brži na odziv rekao bih,
i da daljinski je užas, mekani dugmići, neprecizni, firestick daljinski je mnogo bolji.

Google TV je sam po sebi tezak, sta god da radis deluje sporo ali kad pokrenes radi kako treba.

I mene to nervira jer ovih x Vontara W2 koje imam kod sebe i kod drugih bukvalno lete po menijima ali imaju druge zvrcke.

Ne da djeluje nego je tako. Kad se upali dok se sve digne i pojavi, moraš ga ostavit par minuta inače ništa ne možeš normalno pokrenut. Čak se neće ni odmah spojit na wifi. Treba mu netko vrijeme. Baš je turbo spor. Mislim nije da hejtam ali je tako. Kad mi žena kaže kako je sporo, šteka i ništa ne radi u odnosu na onaj doma onda znaš koliko je sati.

Ne da djeluje nego je tako. Kad se upali dok se sve digne i pojavi, moraš ga ostavit par minuta inače ništa ne možeš normalno pokrenut. Čak se neće ni odmah spojit na wifi. Treba mu netko vrijeme. Baš je turbo spor. Mislim nije da hejtam ali je tako. Kad mi žena kaže kako je sporo, šteka i ništa ne radi u odnosu na onaj doma onda znaš koliko je sati.
Kao što rekoh, zapao ti je falš komad i treba da ga ili baciš ili zameniš, a ne da hejtujes i pljujes danima jer si ogorčen. Moj nije "zaštekao" doslovce nijednom, niti se raskačio sa neta, i leti kroz meni i aplikacije. O strimingu necu ni da polemišem, cak i steam link radi super, doduse samo sam Rocket League igrao. Ne znam šta moze da bude bolje od ovoga, osim eto daljinca koji ni ne koristim, ali za 60 evra ovo dobijeno sigurno ne moze bolje.
Da se ogradim odmah, mozda ti koristiš neke aplikacije koje ja ne, i u tom slučaju se izvinjavam ali za ovih "standardnih" 10ak aplikacija, brutalan odnos ulozenog i dobijenog.

Kod mene nije tako, imam stariji Samsung LCD i Mi box S. Desi se nekad da se restartuje, ali jako retko, nisam primetio kočenja na EONu, Stremio, YT... Uglavnom sam pobrisao sve od app što može ili zamrzao.

Kao što rekoh, zapao ti je falš komad i treba da ga ili baciš ili zameniš, a ne da hejtujes i pljujes danima jer si ogorčen. Moj nije "zaštekao" doslovce nijednom, niti se raskačio sa neta, i leti kroz meni i aplikacije. O strimingu necu ni da polemišem, cak i steam link radi super, doduse samo sam Rocket League igrao. Ne znam šta moze da bude bolje od ovoga, osim eto daljinca koji ni ne koristim, ali za 60 evra ovo dobijeno sigurno ne moze bolje.
Da se ogradim odmah, mozda ti koristiš neke aplikacije koje ja ne, i u tom slučaju se izvinjavam ali za ovih "standardnih" 10ak aplikacija, brutalan odnos ulozenog i dobijenog.
Dobro tata neću više. Koga zanima neka istraži pa će vidjet da se i drugi nose sa istim problemima kao i ja. Uložene dobiveno je ok ali u odnosu na konkurencije nije ni blizu.

Baš sam malopre napisao, problem sa kačenjem na wifi nakon startovanja sam rešio tako što sam energy mode prebacio sa balanced na Increased, probaj tako.

Dobro tata neću više. Koga zanima neka istraži pa će vidjet da se i drugi nose sa istim problemima kao i ja. Uložene dobiveno je ok ali u odnosu na konkurencije nije ni blizu.
To takodje nije istina, ne znam na koju konkurenciju misliš i ne zanima me, ali "nije ni blizu", moze da se kaze za npr Grande Punta i Merc E klasu.
Što se tiče ovakvih igračkica, za nekog ko kupi ispravan a ne falš uredjaj, ko hoce da sluša Dizer, i da gleda YT, ili koristi bilo šta za video striming, Eon, Max, Stremio, Tivimate, Netflix, ne moze dobiti bolje za te pare, ako ne računamo daljinac, koji se zbog ceca i onako ne koristi.

Baš sam malopre napisao, problem sa kačenjem na wifi nakon startovanja sam rešio tako što sam energy mode prebacio sa balanced na Increased, probaj tako.
Istraživao sam jučer pa sam to već jučer napravio. Ali nisam primjetio razliku kod boota, bar za sada. Jedino što je bolje danas duplo manje šteka stream. Tu i tamo ali puno rijeđe.
To takodje nije istina, ne znam na koju konkurenciju misliš i ne zanima me, ali "nije ni blizu", moze da se kaze za npr Grande Punta i Merc E klasu.
Što se tiče ovakvih igračkica, za nekog ko kupi ispravan a ne falš uredjaj, ko hoce da sluša Dizer, i da gleda YT, ili koristi bilo šta za video striming, Eon, Max, Stremio, Tivimate, Netflix, ne moze dobiti bolje za te pare, ako ne računamo daljinac, koji se zbog ceca i onako ne koristi.
A imaš ti neki konkretan primjer uređaja koji mu nije konkurencija koji si isprobao ili samo mlatiš bezveze kao i sa falš primjerkom? Možda si ti neki deda od 8 banki pa mu je sve što je meni sporo njemu ultra brzo. Imam doma još 2 različita boxa pa valjda pretpostavljam da mogu ocjenit jel brzo jel šteka ili ne šteka ili jel vredi kaj ... tak da ono smanji hype. Shvatili smo tvoju poantu.

Ja odavno već kukam na Google TV,pitao sam i onog što pravi Slimbox dal bi se zezao da uradi ali me čudno "gledao" u fazonu dal si čist.I 2 i 3 generacija su "ubijene" sa Google TV,korisničko iskustvo nikakvo...

update;
Isključio sam box iz struje na neko vrijeme. Upalio ga i ostavio nekoliko minuta da se sve podigne. I od tada evo streama EON bez greške već nekoliko sati, ne trza ništa. Nadam se da će tako i ostat.

Ja sam razmišljao da zamenim 2 za 3, prednost wifi 6 u odnosu na wifi 5, više rama, kao bolje radi sa većim fajlovima, ali na netu se mogu naći loše recenzije npr poređenje u brzini neta gde veću brzinu izvači dvojka. Zatim dosta žalbi gde je ljudima zapao loš primerak, seckanje, resetovanje i sl ... Pa sam na kraju odustao, bolji apgrejd će biti kad bude neka 4 ili 5 😅

Edit: nezahtevan korisnik

Kodi remote
Probao ali nisam znao da ga podesim, izgleda da mi je to jedino resenje pa cu morati vise da se igram...

Ja odavno već kukam na Google TV,pitao sam i onog što pravi Slimbox dal bi se zezao da uradi ali me čudno "gledao" u fazonu dal si čist.I 2 i 3 generacija su "ubijene" sa Google TV,korisničko iskustvo nikakvo...
Tи ћути... Направио је човек слимбокс за ћомин штапић и тебе мрзи да га тестираш.
Гарантујем да би иста прича била и за бокс. :mad:

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno