Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Mislim da taj box još niko nije ni video

Lažu mangupi :D

MiBox2.png

nek dodje vec jednom da ga kupim, on mi najvise odgovara
Bice best buy uredjaj.

i dalje u specifikacijama ne pise da li ima spdif, ali mislim da nije pisalo ni na prethodnom.

Nemoguće da ti je bolji od starog Xiaomi boksa? Ovih 2/8GB ti više ne smetaju? :D

Pa kad su pirocanci....
smeta mi i dalje, ali vise nemam nikakav izbor.

Drugi su jos gore jajare :rolleyes:

"Xiaomi brate" bar daje box za pare za koje drugi prodaju stick.

amazon sam probao...ne lezi mi nikako.

Па ако погледамо цене у Шаоми радњи у БГ, бојим се да ће бити прескуп. Ако им је бокс С 10.490, тај мора бити барем толико, ако не и скупљи. А када погледамо цену у Кини, више се исплати поручити из Кине.

Moj mi box 3 ima 2gb ddr3 memorije,da li je na novoj generaciji ddr4 ili ddr5 memorija?
Kolika li je razlika u cortex a53 i cortex a55 procesoru?

Па ако погледамо цене у Шаоми радњи у БГ, бојим се да ће бити прескуп. Ако им је бокс С 10.490, тај мора бити барем толико, ако не и скупљи. А када погледамо цену у Кини, више се исплати поручити из Кине.

Ja sam moj tako i naručio. Došao za dve nedelje, carina ga držala mesec dana.
Doduše sve to još pre pandemije.

Nije bitno koliko box ima memorija kad je google odredio da svi moraju imati 2gb memorije i optimizovao ram menadzment za takav rad.
vise smeta nedostatak skladisnog prostora jer tu realno nema ni pola upotrebljivo od onih pocetnih 8gb.

Jel neko koristi DMSS na mi boxu?
Naravno mobilna verzija posto za android TV verzija ne postoji.

juce ga instaliram, preko usb flasha ali se nigde ne pojavljuje.

Jel ima neko resenje za DMSS?

Инсталирао си sideload лаунчер да приступиш апликацијама за телефон?

Ma nisam samo sam instalirao dve verzije dmss...nema ni jedne

Mislim da imam i sideload i neki patchwall, i trazio sam u listi aplikacija ali se nigde ne pojavljuje.

Ali mislim da sideload nisam ni pogledao, odavno nisam budzio mobilne apk pa sam zaboravio kako ide.

Probaj da sa button maper mapiras neko dugme na daljinskom da ti otvara DMSS. Ja tako pristumam aplikaciji

A koja je tacno razlika uopste izmedju Mi box S 2. gen i 1. gen..?
Ono sto sam ja primetio jeste da za ovaj noviji uredjaj pise da ima malo noviju verziju hdmija,blututa, i a55 umesto a53 procesor
ali ram i rom su ostali isti , rezolucija maximalna je ostala ista ~up to 4k 60 fps..
kao i portovi tj. ulazi na samom uredjaju.. sve je to ostalo isto kolko vidim...i dalje usb 2.0 umesto 3.0..
cak i oko wifi je isto.. ni jedan ni drugi nemaju wifi-6 .ax podrzan.
:D

Poslednja izmena:
podrška za DV, npr
Bluetooth 5.2 je odlično unapređenje ako je skroz podržan (uključujući i novi audio kodek)

Uspeo sam da instaliram preko aptoide, sa usb flesa samo nestane nakon instalacije

ako nekome zatreba ovo sto i meni, ukratko:

dakle ne moze obicna mobilna apk

-Onaj klasicni DMSS gura pogresnu orijentaciju tako da je neupotrebljiv
-Instalirao sam DMSS HD on je potpuno isti ali je prikaz u landscape modu
-Za pozivanje aplikacije sam instalirao side apps, button mapper nisam jos isprobao.

Ono sto je lose je sto i ovde se bas vidi da mi box ima nedovoljno jak hardver da istera istovremeni prikaz 4 kamere i izbacuje poruku da nema dovoljno memorije, i ume sam da izbaci 1 ili 2 kamere iz live prikaza...
tako da najbolje radi 1,2 ili 3 kamere sa 4 se jako muci.

Svi drugi kinezi ovo guraju bez problema, ali sve u svemu radi mi posao.

Klonirana mobile app? Ne - koristim zvanicnu EON ATV app - ona koja radi samo na Adroid TV uredjajima.

Neki sa alija od tipa 1.5-2$ bese - Realtek chipset 100 Mbit/s. Nema problema. EDIT: naravno ovaj moj je obicni USB 2.0...
Planiram da ubacim i ja lan adapter.Kaži mi kakva su iskustva?Da li se brzina smanji u odnosu na to kad na kompijuteru dovedeš internet direktno žicom?I za koliko?

Dvoumim se između ova dva.Trebalo bi da imaju taj čip koji si ti naveo.

https://bazzar.rs/p/RN49G3V-nic-u6-...t-lan-adapter-10-100-white-mrezna-kartica-415

https://bazzar.rs/p/6M5D2KE-nic-u3-...hernet-lan-adapter-10-100-1000-mrezna-kartica

Bolje zameni taj los ruter koji imas nego sto bacas pare na glupi adapter

Planiram da ubacim i ja lan adapter.Kaži mi kakva su iskustva?Da li se brzina smanji u odnosu na to kad na kompijuteru dovedeš internet direktno žicom?I za koliko?

Dvoumim se između ova dva.Trebalo bi da imaju taj čip koji si ti naveo.

https://bazzar.rs/p/RN49G3V-nic-u6-...t-lan-adapter-10-100-white-mrezna-kartica-415

https://bazzar.rs/p/6M5D2KE-nic-u3-...hernet-lan-adapter-10-100-1000-mrezna-kartica
Moj je taj beli - premda to je sve isto spolja :)
Iskustva su odlicna - prosto kabl je kabl - nema problema od kada sam to stavio i ne planiram da se vracam na idiotluk WiFi ako mi je boxic 3cm pored LAN switch-a kraj TV-a...

A nisam razumeo pitanje - da li se brzina smanji na desktopu?! Ne znam na sta mislis... ovde menjas WiFi vezu sa Mi Box S na pnican ethernet i nista cudno tu nema - dakle izvlacim 93 Mbit/s full duplex na speed testu ako si to mislio?

Moj je taj beli - premda to je sve isto spolja :)
Iskustva su odlicna - prosto kabl je kabl - nema problema od kada sam to stavio i ne planiram da se vracam na idiotluk WiFi ako mi je boxic 3cm pored LAN switch-a kraj TV-a...

A nisam razumeo pitanje - da li se brzina smanji na desktopu?! Ne znam na sta mislis... ovde menjas WiFi vezu sa Mi Box S na pnican ethernet i nista cudno tu nema - dakle izvlacim 93 Mbit/s full duplex na speed testu ako si to mislio?
Čemu uopšte LAN adapter na 100Mbps pored Wi-Fi-a na 300/400 Mbps... ;)

Mi Box S Wi-Fi.jpg

Ljudi treba da shvate da ne menjaju ruter samo zbog mi boxa, vec zbog svoje kucne mreze, koja radi slabo, a to se na mi boxu samo dobro vidi.
Dosta ljudi tesko prihvata da promeni ruter koji je dobio od provajdera, ali rado potrosi 1000din bez razloga.
Taj adapter vam ne treba, a bolji ruter vam ocigledno treba.

I nema nikakve veze sto je box odmah pored rutera.

Čemu uopšte LAN adapter na 100Mbps pored Wi-Fi-a na 300/400 Mbps... ;)

Pogledajte prilog 386819

Ehh. Cemu pitaj Android TV strucnjake - prve iteracije ATV su ocigledno imale problema sa Wifi. Svi smo imali problema u pocetku, pa je LAN adapter resenje koje provereno radi.

Inace prosle godine sam ga nosio na put, i naravno nisam imao u hotelu Ethernet port pa sam morao da teram njegov Wifi. Radilo lepo, bez stucanja.

P.S. uvek bih ovakve uredjaje drzao na LAN kablu, kabl je kabl! :p
Ljudi treba da shvate da ne menjaju ruter samo zbog mi boxa, vec zbog svoje kucne mreze, koja radi slabo, a to se na mi boxu samo dobro vidi.
Dosta ljudi tesko prihvata da promeni ruter koji je dobio od provajdera, ali rado potrosi 1000din bez razloga.
Taj adapter vam ne treba, a bolji ruter vam ocigledno treba.

I nema nikakve veze sto je box odmah pored rutera.
Ja sam upravo suprotan slucaj - uzeo WIfi6 mesh sistem, i sve radi super osim na mom laptopu koji ima govnjacu Atheros wifi karticu - izvlacim 20/20 max uz latenciju koja varira, a na starom dobrom TP Link od 1500 din laptop izvlaci 40/40. 🤷‍♂️

Ми Бокс је одувек радио одлично преко ВиФи у комбинацији са добрим рутером.

Zanimljivo, onda ovde svi koji smo se zalili imamo "los ruter"... :)
TP-Link WR740 je veoma stabilan ruter (plus meni radi samo kao AP vezan na glavni Mikrotik). Nikada ni jedan uredjaj nije imao problem sa njim do Mi S.

Bice da je ipak malo i do softvera (Kernel, drajver...). Ocigledno su razni apdejti za ATV resili neke stvari.

Vrh Dno