Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ja sam uzeo Mi Box S na akciji u Mi Store za 4999din, u dec 2020, nikada posle nije bilo takve akcije...

Isti slučaj. Sad ga imate za 7300 din na "pijaci" sa dve godine garancije, a 50$ više nije 5000 din već skoro 6000 din - ako na to dodate PDV i carinu koju rizikujete da platite bude dosta više nego kod nas.

Stigao mi je novi tv upravo pa me zanima da li je bitno koji refresh rate stavim? Box je automatski stavio 4k30hz, da ostavim tako ili da promenim na 60hz? Tv je Samsung UE65AU7022KXXH

Jel radi Iris Go na Mi Box S? Skinuo sam aplikaciju al samo mi prikaze crni ekran, sa zelenim znakom androida u gornjem levom uglu?

Radi,ali mora da bude Iris smart aplikacija. Imas je u prodavnici. Iris go je za mobilne uredjaje.

Da, Iris Smart sam skinuo i samo mi stoji crni ekran i u gornjem levom uglu obrnuti android logo.

Moraš imati telekom internet.

Ne radi nigde, na bilo kom uređaju van MTS mreže

Prvo hvala kolegama iz Iris Go dela na savetima u vezi Android boxa. Uzeo pre tri dana Mi box s za 8000din. Instalirao Iris, Eon itd na SBB netu. Sve radi kako treba jedino sam morao dosta toga da proverim ovde, oko podešavanja rezolucije....nisam mogao da uvatim loptu na utakmici😁 tako da je sada slika sasvim ok...1080i50Hz...smeta normalno na Irisu stalan prekid...izgleda aplikacije, jer u isto vreme tj. sekunde meni blokira ekran sa čuvenom porukom da nema neta i mom matorom na drugom kraju grada...on ima SBB preko bandera a ja iz kabla pod zemljom. Interesantno. Kašnjenje je dosta veliko...od 20-30 sec....i na Irisu i Eon aplikaciji u odnosu na kabl signal sa CAM modulima. Da tv je LG.

U Computerlandu je 4k. Mi Srbija je za izbegavanje, uvek su druge prodavnice jeftinije od njih.

^I dalje možeš u bar 5 prodavnica da nađeš jeftinije nego u Mi Store.

A i redovno ga u nekim prodavnicama možeš naći za 60 evra. Što je opet nekih 20 posto jeftinije nego 9000 u Mi Srbija.

Jel uparivao neko skoro mi box s i eon daljinski? Problem je sledeci sto ugasi tv al posle nece da ga upali. Preko Mi daljinca radi. Povezan je mi box mi sound bar i tv

Ne može da se uključi preko eon daljnca, poznata situacija

Mi box može da se upali samo preko originalnog daljinca

Neće da se upali kad se stisne bilo koji drugi taster (tipa OK, 1-9...) na Eon daljincu, osim tog Power?

Jedan iritirajuci problem sa mi box-om. Prikljuceni su mi zvucnici preko AV izlaza, posle odredjenog perioda desi se da nestane zvuka, onda na daljinskom malo pojacam i smanjim i vrati se zvuk. Ne kontam sta je u pitanju, iskljucen je sleep mode.

Koliko sam skontao mi box s ne moze da se ukljuci preko eon daljinskog jer kada ode u sleep mod onda se raskaci bluetooth(na daljinskom treperi lampica za uparivanje). Ne znam da li je to generalno za android tv, da se u sleep modu raskaci bluetooth ili je samo sa mi box-om. Pretpostavljam da usb(2.4ghz) daljinski bi mogao da upali mi box. Samo mi nije jasno kako onda originalni daljinski, koji ide uz box, moze da ga upali kada je on isto preko bluetooth-a povezan.

Moze. Samo pritisnes bilo koji taster na daljinskom i mi box se pali

Vrh Dno