Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ne treba nista, radilo pre par godina kad je kupljen posle radjen i update i sad radi isto tako.

Ja ću tačno da skrenem od ovog boxa, ili od supernova aplikacije. Ne mogu da pogledam 45min fudbala da se box ne restartuje tokom korišćenja aplikacije. Trenutno je rezolucija stavljena na auto, 4k60hz, jel postoji nešto šta treba da izmenim jer ću uskoro sve živce da pogubim? :D

Vredi li uzimati ovaj MI BOX S (60e cena), s obzirom da je vec pomalo stariji i na starijem androidu, ili je bolje uzeti nesto drugo? Treba mi iskljucivo zbog EON-a i casta!

Pozdrav,
svastici ima Samsung TV na kome je crkao HDMI port ali kompozitni video ulaz radi. Treba mi način da povežem android TV uređaj na ovaj televizor.
Gledajući po internetu, na starijem Mi Box S-u postoji 3,5mm port pored koga piše AV. Na novom Mi Box S iz 2022 stoji prosto audio.
Da li ovaj kombinovano A/V 3,5mm izlaz na starijim modelima, nosi u sebi kompozitni video + stereo audio?

Na zalost ne moze. Na mi box 3 sigurno ne moze av samo audio. Kod mi box s moslim da samo kineska vetzija podrzava av a internacionalna samo auidio. Imam Mi box 3 i na njemu provereno ne moze.

Pozdrav,
svastici ima Samsung TV na kome je crkao HDMI port ali kompozitni video ulaz radi. Treba mi način da povežem android TV uređaj na ovaj televizor.
Gledajući po internetu, na starijem Mi Box S-u postoji 3,5mm port pored koga piše AV. Na novom Mi Box S iz 2022 stoji prosto audio.
Da li ovaj kombinovano A/V 3,5mm izlaz na starijim modelima, nosi u sebi kompozitni video + stereo audio?
Mi box ne moze, ali zato svaki obicni kinez ima analogni AV izlaz, samo je pitanje koliko ce biti zadovoljna analognim signalom na HD televizoru.

Taj izlaz sluzi za analogne TV

Posle par dana koriscenja, prvi utisci su uglavnom pozitivni... Ono zbog cega sam ga kupio (eon, vlc, cast) radi ok! Daljinac je mali, praktican, kvalitetne izrade ali ipak nedostaju dugmici za skrolovanje kanala. Zbog toga sam kupio eon daljinski i upario ga sa box-om. Sad je sve kompletno!

Moje iskustvo sa MI Boxom je negativno. Daljinac je užasan. Ne mogu normalno da menjam kanale ma Supernovi.
Ne može da pušta 4K sa Stremio, ako je zakačen na Wifi, valjda se pregreva. Nekako radi tek preko usb ethernet porta.
Pipav i spor.
Mnogo je bolji i brži ovaj ZTE box od Yettela.
Ne preporučujem.

Kako mi gledamo 4k a ti ne mozes?

Bice da imas 2.4ghz wifi...

menjanje kanala zavisi od aplikacije kako je napisana i kako je optimizovana za rad sa daljisnkim upravljacem

Moje iskustvo sa MI Boxom je negativno. Daljinac je užasan. Ne mogu normalno da menjam kanale ma Supernovi.
Ne može da pušta 4K sa Stremio, ako je zakačen na Wifi, valjda se pregreva. Nekako radi tek preko usb ethernet porta.
Pipav i spor.
Mnogo je bolji i brži ovaj ZTE box od Yettela.
Ne preporučujem.
Taj zte box ima li licence za netflix i prime video?
Meni ovaj za sada korektno radi.

ZTE nema licence za Netflix. Ali da, Netflix radi na Mi box-u kako treba.

Kupis Eon daljinac i menjas kanale klasicno. Drugo,ako imas Yettelov box probaj njegov daljinac da uparis sa Miboxom. Ali moras prvo da ga rasparis sa Yettel boxa. Cisto da probas da li i kako radi sa Mi boxom.Meni stari Mibox 3 normalno pusta 4k ripove od 50-60Gb bez problema. Doduse na 5Ghz mrezi.Tebi,ili je box felerican ili nesto nisi podesio kako treba.

hm, izgleda da box ne može da ostane upaljen kako god okrenem...kad ugasim tv on se nakon izvesnog vremena i sam ugasi, i opet jedino mogu da ga uključim sa originalnim daljinskim? probao sam da isključim cec, isto, ugasi se sam...onda sam opet uključio cec na tv i boxu, ali svejedno box se opet sam ugasi i jedino se pali na daljinski...

problem je sad dakle kako da ostane uključen :)
Zdravo, da li neko ima resenje za ovaj problem? kod mene isti problem...nakon gasenja MI Box mogu da ga pokrenem samo sa njegovim daljincem.

Samo sa original daljincem moze da se ukljuci mi box, ili da ga izvuces iz struje i opet vratis.

Može sigurno. Kao što je više puta napisano, stisni 2 puta kružić.

Snag_963c573a.png

Мени се укључује преко упареног еон даљинског када се кликне ок тастер или нека цифра.

Meni se ukljucuje na bilo koju cifru, na kruzic OK, kao i na one tastere za menjanje kanala gore dole.

Sad sam probao...I ukljucuje se na sve zivo. I na onaj E znak, cak i na mikrofon. Nece samo na dugme iskljuci/ukljuci i na tastere za premotavanje, kao i na tastere za zvuk.

okej, ljudi, došli smo do toga da nekome radi, nekome ne. poenta je da otkrijemo zašto je to tako, a ne da svi i dalje pišu "meni radi" ili "meni ne radi".

Nema mnogo filozofije, nisu svi EON/Notus daljinci isti ocigledno, posto je meni i pre raznih updejta radilo isto kao sto je @opet rekao, pali na sve zivo sem power dugmeta znaci nije do toga, odgovor se namece sam.

Vrh Dno