Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Vidim da ima u ponudi sada i kod na 4K Tv Stick.

Sta mislite kakav je? 1K je jeftiniji od box-a.
Po spec-u je dosta bolji.

Poslednja izmena:
I meni lampica radi, i pojavljuje se kao uredjaj na koji mogu da castujem, box je budan ali očigledno ugasi optiku kada nema TV na izlazu.

Probacu sa analognim zvukom, to mi nije ni palo na pamet.
To možeš lako da proveriš. 3,5 mm izlaz na box-u svetli crveno. Ugasi TV i proveri da li i dalje svetli. Možeš i na kablu kod zvučnika/pojačala da proveriš da li svetli optički kabl.

Sija svetlo na spdif port i kada se ugasi TV...super

I taman krenem da spojim analogni jack 3.5mm na pojačalo i uzmem slušalice da proverim kako se ponaša analogni izlaz.

Kada ugasim TV izlaz se jako smanji (utiša se) ali u pravu ste ima zvuka, ide i analogni i digitalni.
Kada se upali TV ide punom snagom.

Može da se koristi i ovaj slabi signal tako što pojačam na pojačali ali to će da grune čim neko upali TV.

Prosto mi je nemoguće da ste koristili i vi na ovaj način a da vam radi drugačije.
Morali ste primeti razliku u snazi na izlazu.

Sada bi rado iskoristio ovaj analogni izlaz ali napraviće mi štetu na uredjaju pre ili kasnije

Uzeo sam od drugara Mi Box S nesto da probam kod sebe, ali nema pojma da se poveze na WiFi. Probao na dva rutera, na 2.4ghz i 5ghz, kod komsije na wifi, nece da se poveze nikako. Probao reset takodje. Kod njega kuci radi normalno. Vidi mreze, kliknem connect, pokusava minut da se konektuje i onda izbaci "Couldn't find...pa ime moje mreze". Jel ima ideju kako ovo djubre da povezem na wifi?!

ipak bih uzeo neki usb na mrežni kabl gigabitni adapter...imate neku preporuku, kp, aliexpress, radnje? jel može taj usb da potera 10/1000, ne znam ni koji je na mi boxu...
380 din.Provereno mi radi na oba mi box-a
€ 2,06 31%OFF | USB Ethernet Adapter USB Hub to RJ45 Lan Network Card for Mac iOS Windows 98SE/2000/ME/XP/Vista/7 with 3 Port USB 2.0 HUB

Šta ti vredi USB 3.0, kad Mi Box S ima USB 2.0 priključak. A i ne radi svaki adapter na Androidu, bitnije ti je da znaš da sigurno radi, nego da ima USB 3.0 koji ne možeš iskoristiti u potpunosti.

Unapred zahvalan na odgovoru:

Da li je neko uspeo da instalira iris GO aplikaciju na Xiaomi Mi Box S?

U Google Play Store iris GO aplikacija, u mom slučaju, nije vidljiva.

Još jednom unapred hvala za tips and tricks ...
Ja vec mesecima koristim Iris Go na Mi box S. cekali smo je neko vreme za smart uredjaje, ali kada je bila gotova, najnormalnije sam je instalirao sa Google Play-a. Evo je i sad, dostupna za instal , cak se jednom i azurirala. Crvena, upadljiva ikonica.

Poslednja izmena:

Probao. Mi box sada leti kao shield 🤣
Edit:
Pokretanje aplikacija je sada brze. Youtube, tivimate, kodi se pale brze. Kretanje u meniju je sada brze (kodi, netflix, hbo max).

Poslednja izmena:
Da pitam ovde, jel postoji neki način da se uradi remap tastera na daljinskom od Mi Stick-a, kako bi se ubacili tasteri CH+ i CH- ? Prosto mi je neverovatno da nema tih tastera, donekle razumem što ih nema na Boxu i Sticku, ali da ih nema na daljincu od Xiaomi TV-a...

Da pitam ovde, jel postoji neki način da se uradi remap tastera na daljinskom od Mi Stick-a, kako bi se ubacili tasteri CH+ i CH- ? Prosto mi je neverovatno da nema tih tastera, donekle razumem što ih nema na Boxu i Sticku, ali da ih nema na daljincu od Xiaomi TV-a...
Jesi li probao sa aplikacijom Button mapper? Imas i full verziju da skines po netu. Mislim da je kod Tduk na sajtu premium verzija.

Postoji opcija HDMI dummy adapter. Ima ga I na KP.
Da, naisao sam na ovo, i sa ovim prakticno od boxa moze da se napravi audio chromecast, jer tako gubi video izlaz.

kada bi postojao taj adapter koji je prolazan, da simulira da ima izlaz i kada ga ima i kada ga nema bio bi prava stvar.

Da li mozda hdmi switch to moze?

Da, naisao sam na ovo, i sa ovim prakticno od boxa moze da se napravi audio chromecast, jer tako gubi video izlaz.

kada bi postojao taj adapter koji je prolazan, da simulira da ima izlaz i kada ga ima i kada ga nema bio bi prava stvar.

Da li mozda hdmi switch to moze?
Pretpostavljam da može, ako je na jednom portu kabl za tv, a na drugom adapter. I dalje nije idealo rešenje ...

I kod mene radi sa 3.5mm zvučnicima, samo se zvučnik na tv-u ugasi kad ugasim tv, a box radi sa zvučnicima koji su priključeni na taj izlaz... I ne gasim ga nikad.

Pa jel ce da stigne tako skup proizvod?
Carina uzima mnogo jeftinije smece, ko mi garantuje da ce stici? :D

Ne kapiram. Mislis da ce na carini da ti ukradu? Ja sam narucivao stvari od 50 do 300e, sve mi je stizalo.

Pa desavalo se kazem za mnoge jeftinije sitnice, nikad nisam uzimao nista preko 10e sa Alija bas iz tog razloga.
Ako stize, onda je usteda skoro pola od cene na Mi Storu sto nije zanemarljivo.

Moj Mibox 3 je kupljen na AE odavno. Dosao za 21 dan. Imao sam broj za pracenje i pratio posliljku redovno. Kad mi je pokazao da je stigla u moju postu posle par sati postar mi je zazvonio na vrata.

Probao. Mi box sada leti kao shield 🤣
Edit:
Pokretanje aplikacija je sada brze. Youtube, tivimate, kodi se pale brze. Kretanje u meniju je sada brze (kodi, netflix, hbo max).

Probao sam to ranije. Ali cim forcestopujem aplikacije radi isto kao i pre podesavanja

Poslednja izmena:
Ne vidim zašto ne bi stiglo sa AE, i da je veći iznos nemaš problem, osim što se za veće iznose plaća carina ali to je druga tema :D

Pa dobro, ovaj stick je 5K, to valjda ne ulazi carini u oci. :D

Ja vec mesecima koristim Iris Go na Mi box S. cekali smo je neko vreme za smart uredjaje, ali kada je bila gotova, najnormalnije sam je instalirao sa Google Play-a. Evo je i sad, dostupna za instal , cak se jednom i azurirala. Crvena, upadljiva ikonica.

@edvard

Hvala!

Ja kada pokušam da instaliram dobijam sledeći info (screenshot u prilogu)

Prilozi

• IMG_8817.jpg
    IMG_8817.jpg
    126.7 KB · Pregleda: 35
I kod mene radi sa 3.5mm zvučnicima, samo se zvučnik na tv-u ugasi kad ugasim tv, a box radi sa zvučnicima koji su priključeni na taj izlaz... I ne gasim ga nikad.
Radi tako sto ti smanji snagu na izlazu kao meni ili kako?
Nisi nista podesavao dodatno?

Po stranim HI-FI sajtovima pise uglavnom ovako kako sam i ja zakljucio:
Do I have to keep a screen connected to the Xiaomi for it to receive and play Chromecast streams?
Yes. What you can’t see in the photo above is how the HDMI output of the Xiaomi is connected to a nearby LG short-throw projector. An active HDMI connection is essential to keeping the Mi Box S’s digital audio stream/s alive. BUT: if you think that hooking up a screen is an unnecessary inconvenience/expense, know that a €7 HDMI-emulating ghost plug will allow you to run the Mi Box S headlessly. A monitor, TV or projector isn’t essential but without it, you lose access to the Xiaomi device’s UI and the Android TV OS’s three key native apps: Spotify, Tidal and Plex.

Što ne bio uzeo na Aliju za 5000? Jedino ako ti nije hitno. 9000 je preterana cena.
Zato sto nema ni tamo za 5000 ;)

Колико видим, сви се слажемо да је јефтиније купити на алиекспресу... Само, заборављате на једну ситницу - од 4 продавнице које сам погледао ни једна не испоручује у Србију. На гирбесту има у једној и исто не шаљу код нас.

Vrh Dno