Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Proveri mrežu ako secka,
a i već si se gore žalio na mrežu tako da je 99% do mreze

tja, ako je do mreže onda bi imao seckanje i kad gledam 4k netflix ili hbo max 4k...a tu nemam...nemam recimo seckanje ni kad pustim preko youtube na samom tv-u...od svega što imam dakle, smart tv, beelink gt king i mi box, youtube ima problem samo na mi boxu...i to naravno ne na svim klipovima, zato je i zbunjujuće...

brzina na wifi je oko 300mb, ne bih rekao da je to problem...nisam se ja žalio na mrežu nego sam mislio da je ipak bolje da nakačim kabl, nije neka investicija...doneo mi je inače prijatelj na probu adapter, i nema veze isti đavo kabl ili wifi na 5g, tako da sam odustao od kabla, ne vidim nikakvu dobit...

Kakva garancija je 4k?
Moze rip filma da bude bude 7-8 giga a moze da ide i do 80 giga.
Ne koristim netflix i ne znam kako kod njih to funkcionise.
Kako smo ti rekli izmonitorisi brzinu wifi-ja na boksu to ce ti mnogo toga reci, krenes od pocetka kada zelis da resis neki problem.

Sto ne znaci da ne bi radila i na Ćomiju sideload-ovana.

A ne može ni zato što je namenjena samo za nemačko tržište

Unapred zahvalan na odgovoru:

Da li je neko uspeo da instalira iris GO aplikaciju na Xiaomi Mi Box S?

U Google Play Store iris GO aplikacija, u mom slučaju, nije vidljiva.

Još jednom unapred hvala za tips and tricks ...

Iris GO je mobilna aplikacija koliko vidim. Na normalan AndroidTV box ne mozes da instaliras mobilne aplikacije, samo one koje su prilagodjene za TV.

@bakara

Mozes da ih side loadujes, a i onda se nece pojavljivati u launcheru. U svakom slucaju je gubljenje vremena ako nesto nije propisno prilagodjeno za TV. Da je prilagodjeno, bilo bi na prodavnici.

@Aleksa Andjelkovic

Iris ima TV aplikaciju koliko vidim.

Poslednja izmena:
@bakara

Mozes da ih side loadujes, a i onda se nece pojavljivati u launcheru. U svakom slucaju je gubljenje vremena ako nesto nije propisno prilagodjeno za TV. Da je prilagodjeno, bilo bi na prodavnici.

@Aleksa Andjelkovic

Iris ima TV aplikaciju koliko vidim.
nece, ali Bese ima neka aplikacija koja to omogucava...
ja trenutno nemam ni jedan mibox pa ne znam na pamet.

A ne može ni zato što je namenjena samo za nemačko tržište
Pa imam sat paket ...prebacio bih se na iptv da razmontiram Gibertini 😁. Uz Smartdns pratim vec neklliko platformi bez problema .

Unapred zahvalan na odgovoru:

Da li je neko uspeo da instalira iris GO aplikaciju na Xiaomi Mi Box S?

U Google Play Store iris GO aplikacija, u mom slučaju, nije vidljiva.

Još jednom unapred hvala za tips and tricks ...
Vec je spomenuo neko, imas aplikaciju za TV na Play storu, zove se "Iris SMART". Nemoj dzaba da se smaras sa mobilnom app.

Razmišljam se da uzmem Xiaomi TV Stick 4K, na Mi Srbija je 8.990,00 dinara, pa ako ga je neko već isprobao, bio bih zahvalan ako biste podelili generalne utiske.

jel postoji neka fora da mi box radi i ako je iskljucen TV?

Treba mi da radi kao chromecast audio, i sve to i radi dok ne ugasim TV

Može ako ti zvuk, tj. kabl ne ide preko TV.
Pozadi imaš 3.5mm.
Radi 3.5mm na činčeve u zvučnike (ako sam dobro rekao), ide audio kod mene na zvučnike. Može i direktno slušalice, naravno.
3,5 mm TOS link adapter nemam, ne znam gde ima, nisam ni nešto tražio doduše, pa ne mogu da tvrdim da radi.

Pa ne moze...
Ja koristim toslink to spdif kabl i to sve radi dok je upaljen TV (bilo šta da je na njemu) ali čim ugasis box ode u sleep i isključi audio.

Mislim tako se ponaša i svaki drugi box ali se sve nekako nadam da postoji rešenje bez ekrana naročito zbog audio cast-a gde video nema nikakvu svrhu.

Neki HDMI switch možda?
Ne znam kako da ga prevarim da ima TV na izlazu?

Hdmi cec je isključen ne znam koliko on može imati veze.

Meni je Box S radio 24/7, TV sam ukljucivao i iskljucivao po potrebi. Bio je povezan na Mi TV 4S sa HDMI CEC iskljucenim koliko se secam.

Poslednja izmena:
Jel možeš to još jednom da proveris za mene i napises šta si tačno podesio da to dobiješ pošto meni ne polazi za rukom.

Nije vise kod mene, kad budem tamo provericu.

Pazi, ne mogu da vidim šta se dešava sa box-om kada ugasim TV. Mislim, radi i dalje lampica napred i svira muzika.
Običan 3,5 mm to RCA kabl.
Nemam 3,5mm toslink adapter pa da probam da vežem direktno preko optike ali ne vidim što ne bi i tako radio ako radi analogni izlaz na mi box-u.

Meni je sve na mi box-u pod hdmi cec isključeno, zvuk je na PCM.

I meni lampica radi, i pojavljuje se kao uredjaj na koji mogu da castujem, box je budan ali očigledno ugasi optiku kada nema TV na izlazu.

Probacu sa analognim zvukom, to mi nije ni palo na pamet.

Meni je radilo sa 3.5mm zvucnicima.

Nazad
Vrh Dno