Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Aha tebi je poveano BT to je problem, ne mozes ga povezati kablom iz tv?
Ima li zvucnik neki ulaz za oticki kabl?

U međuvremenu sam promenio tv, koji ima sjajne zvučnike tako da sam se rešio te bede od problema. Kabl bi vrv rešio problem, ali nije bio opcija.

Ja imam jbl partybox 100 koji je super zvučnik, I kad noću pojacam na 4, bude se deca po kući, a na 3 ne čujem ništa. 😁
Probao sam kablom da spojim sa tv-om, pošto TV nema Bluetooth, ali imam neke smetnje. Verovatno kabal zeza, ili moram da kupim onaj ground loop adapter.

Aj da prekopiram pitanje iz one druge teme. Jel Mi Box S ima podrsku za DTS i Dolby passthrough? Sta god sam pokusao ne uspevam da dobijem izvorni DTS i Dolby zvuk na AVR-u preko Emby ili Plex aplikacija. Prikacim na isti AVR Firestick 4k Max i radi kao sat (koji je zver za ovo kinesko djubre BTW). Kada pustim neki video preko VLC aplikacije, radi passthrough. Jel ima neko ideju kako resiti ovo?!

ipak bih uzeo neki usb na mrežni kabl gigabitni adapter...imate neku preporuku, kp, aliexpress, radnje? jel može taj usb da potera 10/1000, ne znam ni koji je na mi boxu...

Poslednja izmena:
Bolje uzmi drugi ruter
ne mogu, tehnički razlozi, gubim onda fiksni koji mi treba, da sad ne objašnjavam...ovo mi je daleko lakše...

ima li još nešto osim tog vražjeg ugreena? :) iz principa neću njega zbog bezobraznih poštarina koje su nam uvalili na aliju i drže ih već 2 godine...

ne mogu, tehnički razlozi, gubim onda fiksni koji mi treba, da sad ne objašnjavam...ovo mi je daleko lakše...

ima li još nešto osim tog vražjeg ugreena? :) iz principa neću njega zbog bezobraznih poštarina koje su nam uvalili na aliju i drže ih već 2 godine...
Na joom-u ne placas postarinu. Carinu takodje. Govorim iz iskustva. 10.12 narucio stiglo 12.01. Na joom-u imas nedeljne popuste. Pa me je taj ugreen izasao sa popustom 2000.Da ne idem vise offtopic.

Registrovana pošiljka?
Sve pošiljke idu tako?

Registrovana pošiljka?
Sve pošiljke idu tako?
Preko ovog store-a gde je kupljen ugreen usb lan adapter bila je registrovana. Za ostale posiljke nisam siguran. Proveri u temi "Pracenje posiljki".

Maksimalna brzina transfera podataka preko USB 2.0 porta je 480Mb/s ili 60 megabajta u sekundi. Tako da vise od toga ne moze.
imam 1gb net i sad me zanima šta mogu da očekujem ako na box nakačim usb 3.0 mrežni adapter....koju brzinu mogu da izvučem...

Poslednja izmena:
na boxu sam stavio da never ide u sleep...ali poslednjih par dana ga zateknem skroz ugašenog ujutro? i onda opet preko njegovog daljinca moram da ga palim...šta je sad to?

Onda je stvarno moguce da ti je smercnula struja, bas sam pogledao na mom UpTime je oko 800 sati tj radio je oko mesec dana a da nije ugasen, restartovan, sta god...

kako vama radi youtube na boxu? imam smart tube i zvaničan youtube, ali na oba se pojavljuje seckanje kod pojedinih klipova, pri tome je zvaničan youtube još gori, tu se često prekine reprodukcija, ili se klip sam pauzira i slično? važi samo za youtube, sve ostalo rado ok, kodi, hbo, netflix itd...

Da ti nije ostala neka matora verzija? Proveri rucno u Play Store da li ima update.

sve apdejtovano...nije na svim klipovima, ali ne mogu da uhvatim neko pravilo kod kojih se pojavljuje problem...mada, ima par kanala na kojima bacim pogled na neke šetnje po gradovima, kao da je neki problem u samim klipovima, ali ne znam ni sam kako i zašto...

kad isto vrtim na gt kingu kroz vanced ili zvaničan youtube tu je sve ok...

Kod mene nema seckanja, kolika ti je brzina na wifi-ju?

Vrh Dno